Як стати експертом на кухні: 7 неймовірних секретів

24 лютого, 2019
Як стати експертом на кухні: 7 неймовірних секретів
 

Кулінарія має свою власну специфіку, і стати експертом на кухні не завжди просто. За допомогою цих секретів, ви побачите, що можна навчитися готувати як шеф-кухар, тому якщо ви хочете покращити свої навички, читайте далі.

Ви та ваша сім’я швидко помітите покращення.

1. Не перевертайте м’ясо

навчіться правильно готувати м'ясо, щоб стати експертом на кухні

Хоча це може здатися незначною деталлю, перевертання стейків і відбивних знову і знову може все зіпсувати.

Коли ви часто перевертаєте м’ясо, ви матимете філе без бажаної хрусткої скоринки.

Це також не даватиме м’ясу просмажитися, тому що якщо ви занадто часто перевертаєте його, то, швидше за все, соки вийдуть з м’яса та опиняться на сковорідці.

Щоб з’ясувати, чи готове м’ясо, найкраще порухати його по сковорідці. Якщо воно легко рухається, це означає, що час знімати його з вогню.

 

2. Дізнайтеся, чи яйця свіжі

Якщо пройшло багато часу, відтоді як ви купили десяток яєць, ось простий спосіб дізнатися, чи вони досі свіжі.

Це дуже просто й займе лише хвилину.

Просто помістіть яйця в склянку води. Старі яйця плавають у воді, а свіжі занурюються на дно.

Якщо яйце залишається посередині, це означає, що воно може полежати ще близько двох тижнів, але ви досі можете безпечно його споживати.

3. Не їжте щойно приготовлене м’ясо

Дуже спокусливо з’їсти свій стейк прямо зі сковорідки, але правда в тому, що це не завжди найкраще.

У цьому випадку, доцільно зробити навпаки.

Хоча багато людей не знають цього, ваш стейк буде смачнішим після того, як ви дасте йому полежати деякий час.

Пам’ятайте, що м’ясо має почекати кілька хвилин перед подачею після приготування.

4. Як пом’якшити масло

масло
 

Якщо вам потрібно приготувати певну страву з маслом, і його треба пом’якшити якомога швидше, запам’ятайте це суперлегкий спосіб, який легко зробити.

Це навряд чи займе багато часу.

  • Просто поставте склянку води в мікрохвильову піч та нагрійте її.
  • Потім вилийте воду й потримайте склянку над маслом.
  • Усього через кілька секунд ви побачите, що вершкове масло повністю м’яке та готове до використання.

5. Як випікати правильно і стати експертом на кухні

Якщо вам подобається випікати страви в духовці й ви бажаєте робити це краще, треба дотримуватися цієї рекомендації.

Усе, що потрібно зробити, це посипати страву тертим сиром за п’ять хвилин до готовності, щоб вона не спалилася, а також здобула сирний аромат.

Звісно, найважливіше, що потрібно зробити, – це перевірити температуру печі та враховувати її під час випікання.

Так страва не підгорить зовні й не залишиться сирою всередині.

6. Навчіться заморожувати бульйон

бульйон
 

Якщо у вас не має часу для приготування їжі, то приготування й заморожування бульйону може зробити ваше життя набагато простішим.

Для цього важливо не тільки додати до бульйону правильні інгредієнти, але й також правильно його заморозити.

Чудова ідея в тому, щоб вилити бульйон у лотки з-під кубиків льоду. Розділіть його на порції, які ви можете використати, щоб готувати в майбутньому.

Наприклад, можна було б відкласти його, щоб приготувати макарони, рис або овочі.

7. Приправляйте їжу свіжими травами

трави та спеції

Трави із сильним ароматом і низьким вмістом калорій є набагато більш здоровою альтернативою, ніж соуси, коли доходить до приправлення будь-яких страв.

Залежно від того, про що ви плануєте готувати, ви можете вибрати потрібні трави для страв.

 

Щоб ними скористатися, найкраще додавати дрібно порізані трави до ваших страв. Це простий секрет, який посилить смак їжі та дозволить вам стати експертом на кухні.

 
  • DE LIMA, M. D. F. F. (2009). COMIDA COMO CULTURA. Revista de Ciências Sociais. https://doi.org/1120307
  • Mejía, C. S. E., Mejía, L. L. S., & Bravo, R. M. (2014). Tendencias gastronómicas : La encrucijada entre lo tradicional y lo innovador. Culinaria. Revista Virutal Especializada En Gastronomía.
  • Chef, M. (2016). Cocina molecular. https://doi.org/10.1109/CLEOE-EQEC.2009.5191950
  • Mollinedo, M., & Carillo, K. (2014). Carnes. Revista de Actualización Clinica. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2006.09.002