Як використовувати часник, щоб зупинити втрату зору

16 січня, 2019
Чи знаєте ви, що сполуки сірки в часнику ідеально підходять для зниження тиску і холестерину в крові, що пов'язані з втратою зору?
 

Втрата зору є розладом здоров’я, який часто приходить з віком. Хоча це не відбувається у всіх, високий відсоток населення страждає не певні складності, пов’язані з віком. Однак зупинити втрату зору можливо і ми розповімо, як часник може у цьому допомогти.

Проблема в тому, що деякі люди ігнорують це і починають звертати на це увагу тільки тоді, коли розлади перейшли у важкі, майже незворотні стадії й зупинити втрату зору майже неможливо..

З цієї причини лікарі та фахівці рекомендують поліпшити життєві звички, особливо коли справа доходить до того, що ви їсте.

Ваші очі потребують незамінних жирних кислот, вітамінів і антиоксидантів для оптимальної роботи й запобігання погіршення зору.

Ось чому необхідно критично поглянути на ваші харчові звички й додати продукти, які приносять користь очам.

Щоденне вживання часнику, наприклад, може запобігти макулярній дегенерації та навіть зупинити її.

Це можливо завдяки високому вмісту сполук сірки та необхідних мінералів, які захищають мембрани очей.

Дізнатись більше: Чому ваш зір розмитий?.

Що таке макулярна дегенерація?

блакитне око
Макулярна дегенерація є хворобою очей, що характеризується повільним погіршенням центрального і гострого зору
 
, через що важко побачити дрібні деталі або читати.

Вона частіше трапляється в осіб віком від 60 років, хоча також були випадки й у молодих людей.

Це відбувається, коли макула – невелика ділянка на сітківці, руйнується або пошкоджується. Як правило, це відбувається внаслідок природного процесу старіння, але може бути прискорене тривалими шкідливими звичками й розвитком певних захворювань.

Пацієнтам із цим захворюванням притаманна нечіткість зору, темні ділянки або спотворення центрального зору, а іноді й повна втрат центрального зору.

Як часник допомагає пацієнтам з макулярною дегенерацією зупинити втрату зору?

Часник став популярним як один із найкращих продуктів для догляду за очима завдяки високому вмісту поживних речовин та іншим корисним властивостям.

Сполуки з сірки, а також селен і вітаміни, зменшують симптоми макулярної дегенерації.

Його потужна антиоксидантна і протизапальна дія захищають клітини очей і запобігають їхньому руйнуванню під дією вільних радикалів.

Окрім цього, це чудовий продукт для контролю тиску і холестерину в крові, які пов’язані з пошкодженням очей і втратою зору.

Артеріальний тиск і його зв’язок з зором

артерія
Пацієнти, які мають високий артеріальний тиск, імовірніше матимуть більші проблеми з зором.
 

Це відбувається через обмеження потоку крові, що негативно впливає на роботу сітківки.

Висока продуктивність цієї частини ока залежить від рівня кисню, тому обмежений потік крові ставить під загрозу здоров’я очей.

Часник сприяє правильному кровообігу і знижує систолічний кров’яний тиск до стабільного рівня.

Вас це може зацікавити: Як мати здоровий зір: 6 порад.

Холестерин і здоров’я очей

Завелика кількість холестерину в крові не тільки викликає нездорові реакції на серцево-судинному рівні, але й пов’язана з накопиченням жирових відкладень на сітківці.

Ці ліпіди можуть погіршити зір і в довгостроковій перспективі призвести до його втрати.

Часник містить сірку і потужні антиоксиданти, які запобігають синтезу як поганого, так і звичайного холестерину.

Як приготувати часник, щоб зупинити втрату зору?

часник та часникодавка
Вам знадобиться таке кухонне приладдя, як часникодавка, яка призначена для подрібнення зубчиків часнику через невеликі отвори. Вона має невеликий важіль, який служить для перетворення зубчиків на густу пасту.

Звісно, якщо у вас немає цього інструмента, ви можете використати дошку або ступку і товкач.

Режим вживання

Для того, щоб отримати переваги від щоденного споживання часнику, рекомендують їсти один або два зубчики.

Завжди потрібно їсти його сирим, тому що коли ви готуєте часник, він втрачає до 90% своїх переваг.

 

Ви також можете комбінувати його з невеликою кількістю лимонного соку та оливкової олії.

Як часто треба додавати його до раціону? Тепер, коли ви знаєте, наскільки корисним він може бути для зору, припиніть виправдовуватися і споживайте його регулярно.

  • Дубровський І., Мироненко О. та ін. (2017). Розробка методики профілактики зорового стомлення у студентів під час роботи за персональним комп’ютером. “Слобожанський науково-спортивний вісник”.
  • Висоцький В. (2014). Фізична реабілітація людей з порушеннями зору в умовах вищого навчального закладу. “Суспільство. Світогляд. Наука. Культура”.