Як зробити баклажанові та інші овочеві чипси
Якщо ви любите перекусити, але хоче перекусити чимось корисним, спробуйте приготувати баклажанові чипси. Їх також можна подати з заправкою або домашнім соусом, щоб зробити їх ще смачнішими!
«Чипси» – американський термін, що позначає тонко нарізану картоплю, яку смажать при високій температурі. Як правило, вони мають круглу або дискову форму через те, як нарізають картоплю.
Чипси – дуже популярна їжа у всьому світі, і в багатьох країнах ви можете придбати їх у будь-якому продуктовому магазині чи супермаркеті. Однак якщо ви шукаєте щось здоровіше, чипси, придбані в супермаркеті, – це не найкращий варіант. Ось чому ми пропонуємо кілька рецептів овочевих чипсів, щоб зробити смачніший і корисніший варіант.
Баклажанові чипси
Перш за все, чому чипси з баклажанів?
Баклажани – це популярний овоч в кулінарії, і він містить багато поживних речовин і має багато властивостей, які дуже корисні для нашого організму. Ось деякі з цих поживних речовин та властивостей:
- Баклажани антибактеріальні та противірусні завдяки вмісту флавоноїдів.
- Цей овоч містить вітамін Е, фолієву кислоту та харчові волокна. З цієї причини його рекомендують до догляду за шкірою під час вагітності та схуднення.
- Він допомагає боротися з проблемами печінки, оскільки стимулює вироблення жовчі.
- Завдяки високому вмісту води його також вважають сечогінним овочем. Він ідеально допомагає вивести токсини з організму.
Крім того, ви можете додати до своїх чипсів інші овочі, такі як огірки, буряк, моркву або гарбуз. Це дасть змогу змінити смак і перетворити чипси на дуже здорову закуску, яку ви обов’язково полюбите!
Як приготувати овочеві чипси
1. Баклажанові чипси
Можна поєднати ці чипси з заправкою, часниковим соусом, соусом тартар або навіть з томатним соусом. Ви також можете приготувати ці соуси самостійно, щоб підсилити їх смак і зробити більш корисний варіант.
Рекомендуємо також: 3 смачні рецепти, як приготувати овочеві чипси
Інгредієнти:
- 2 баклажани середнього розміру (500 г)
- 1 склянка пшеничного борошна (120 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1 столова ложка розмаринового порошку (15 г)
- 1/2 склянки оливкової олії (125 мл)
- 1 склянка газованої води (250 мл)
- паперові рушники
Приготування:
- Спочатку необхідно добре вимити баклажани. Потім наріжте їх дуже тонкими скибочками.
- Потім змішайте сіль і розмарин в невеликій мисці.
- Тепер занурте шматочки баклажанів у миску з газованою водою. Дайте їм постояти 20 хвилин. Потім злийте воду і викладіть їх на тарілку.
- Налийте оливкову олію в сковороду і нагрійте її на середньому вогні.
- Потім замочіть кожен шматочок баклажанів у борошні й обсмажте до золотисто-коричневого кольору.
- Закінчивши смажити всі баклажани, злийте їх або викладіть на паперовий рушник.
- Покладіть їх на тарілку, а зверху посипте сіллю та розмариновою сумішшю.
2. Огіркові чипси, запечені в духовці
Огірок багатий на антиоксиданти, вітаміни A, B, C і E, харчові волокна та необхідні мінерали, такі як калій, магній та залізо.Він також ідеально підходить для догляду за шкірою, зміцнення сполучних тканин тіла та покращення серцево-судинної системи.
Інгредієнти:
- 2 огірка (400 г)
- 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
- 1 столова ложка солі (15 г)
- 1 столова ложка подрібненої петрушки (15 г)
- 3 столові ложки яблучного оцту (45 мл)
- 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
- алюмінієва фольга
Приготування:
- Спочатку помийте і поріжте огірки. Наріжте їх тонко і викладіть на тарілку.
- Потім покладіть їх в миску середнього розміру з яблучним оцтом, оливковою олією, соєвим соусом, сіллю і нарізаною петрушкою.
- Далі нехай огірки просочуються цією сумішшю, а потім покладуть їх у форму для запікання з алюмінієвою фольгою.
- Розігрійте духовку до 180° C. Запікайте огірки 10-15 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
- Їжте і насолоджуйтесь!
Відкрийте для себе: 7 причин пити натуральний огірковий сік
3. Гарбузові чипси
Гарбуз містить вітамін А і С, а також найважливіші мінерали, такі як калій, кальцій, магній та фолієву кислоту, і амінокислоти. Крім того, вони можуть допомогти в зниженні ваги, усуненні закрепів, збереженні здоров’я шкіри та під час вагітності.Інгредієнти:
- 2 склянки гарбуза (240 г)
- 1 щіпка паприки (5 г)
- 1 щіпка перцю (5 г)
- 1/2 склянки пшеничного борошна (60 г)
- 1 щіпка солі (5 г)
- 1/2 склянки соняшникової олії (125 мл)
- спіральна овочерізка
Приготування:
- Спочатку ха допомогою спіральної овочерізки поріжте гарбуз, щоб надати йому форму чипсів.
- Потім змішайте паприку, перець і сіль в мисці середнього розміру. Цією сумішшю натріть гарбузові чипси.
- Далі посипте пшеничне борошно на тарілку і обмокніть чипси.
- Далі налийте соняшникову олію в сковороду і нагрійте її. Смажте чипси, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
- Дайте чипсам охолонути і злийте частину олії.
- Насолоджуйтесь своїми смачними гарбузовими чипсами!
Отже, чого ви чекаєте? Ідіть і приготуйте ці смачні овочеві чипси! Ми обіцяємо, що ви не будете розчаровані їхнім смаком. Вони стануть вашим улюбленим перекусом!
- Gürbüz N, Uluişik S, Frary A, Frary A et al. Health benefits and bioactive compounds of eggplant. Food Chem. 2018 Dec 1;268:602-610.
- Akanitapichat P, Phraibung K, Nuchklang K, Prompitakkul S. Antioxidant and hepatoprotective activities of five eggplant varieties. Food Chem Toxicol. 2010 Oct;48(10):3017-21.
- Mukherjee P, Nema N, Maity N, Sarkar B. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36.