Який овочевий крем-суп найбільш корисний?

Який овочевий крем-суп найбільш корисний?
Який овочевий крем-суп найбільш корисний?

Останнє оновлення: 31 січня, 2019

Кожен овочевий крем-суп – хороший варіант. Однак найкорисніший не містить додані інгредієнти, які вважають небезпечними для вашого здоров’я.

Шкідливі жирові елементи

Наприклад, овочевий крем-суп не є корисним, якщо додати жирні компоненти, вуглеводи або надмірні кількості солі. Деякі люди звикли додавати тертий сир, підсмажений або смажений хліб, вершки, багато солі, цукру, м’яса тощо.

З одного боку, ці елементи збільшують кількість калорій страви. Крім того, вони також підвищують рівень холестерину, тригліцеридів та натрію, що небезпечно для вашого здоров’я.

Ви повинні скористатися перевагами сезонних овочів, готуючи крем-супи та пюре, підвищуючи їхню харчову цінність, а також знижуючи вміст жирів, вуглеводів та солі.

Як зробити овочевий крем-суп корисним

корисний овочевий крем-суп

Жирні доповнення, які ми згадували раніше, можуть бути легко замінені іншими смачними еквівалентами.

Ось декілька порад:

  • Вибирайте оливкову олію замість масла або звичайної олії, і використовуйте її в невеликих кількостях.
  • Використовуйте сир фета або тофу замість жирних сирів.
  • Рослинне молоко є ідеальною заміною крему або коров’ячому молоку. Кокосове молоко ідеально підходить для овочевих крем-супів.
  • Шматочки риби або птиці є набагато кращим варіантом, ніж ковбаса.
  • Якщо ви хочете хрусткий ефект підсмаженого або смаженого хліба, ви можете використовувати як альтернативу горіхи або сухарі, які продаються в супермаркеті.
  • Замість того, щоб заправляти суп вершками, картопля, приготована з іншими овочами, додасть кремової текстури.
  • Якщо ви маєте намір зробити свій крем-суп смачнішим, є безліч трав і натуральних прянощів, які ідеально підходять для цього, наприклад, коріандр, цибуля та базилік.
  • Овочевий крем-суп з правильних інгредієнтів не потребує солі. Часник, перець чилі, лимонний сік та перець у невеликій кількості створюють інтенсивний аромат, який може зайняти місце солі, яка шкідливо для нашого здоров’я.

Деякі цікаві рецепти

Ми пропонуємо три здорових вершкових овочевих рецептів супу:

Гарбузовий крем-суп

гарбузовий крем-суп

Інгредієнти

  • середній гарбуз
  • оливкова олія
  • 1 маленька цибуля
  • 1 цибуля-порей
  • 2 зубчики часнику
  • коріандр або інші трави (за смаком)
  • перець
  • 1 щіпка солі
  • 1 картопля або 1 стигле яблуко
  • 6 склянок овочевого бульйону (1500 мл)
  • 1 натуральний йогурт (125 г)
  • горіхи, сир фета або тофу (за смаком) (необов’язково)

Приготування

  • Спочатку очистьте гарбуз, вийміть насіння і наріжте на дрібні шматочки. Підсмажте на оливковій олії.
  • Підсмажте цибулю, цибулю-порей та подрібнений часник, а потім додайте трави, сіль та перець. Додайте гарбуз та картоплю або нарізане яблуко.
  • Потім додайте овочевий бульйон і варіть 10-15 хвилин.
  • Додайте йогурт та решту інгредієнтів та зніміть з вогню.
  • Додайте кілька хрустких горіхів, сир фета чи тофу та посипте трохи базиліком.

Овочевий крем-суп з цибулею-порей

овочевий крем-суп з цибулею-порей

Інгредієнти

  • 4 цибулі-порей
  • 1 середня цибуля
  • оливкова олія
  • перець і дрібка солі
  • 1 середня картопля або стигле яблуко
  • 4 склянки овочевого бульйону (1 л)
  • 1 натуральний йогурт (125 г)
  • горіхи та базилік (за смаком) (необов’язково)

Приготування

  • Помийте і поріжте цибулю-порей.
  • Поріжте цибулю скибочками та підсмажте на оливковій олії.
  • Додайте цибулю-порей і продовжуйте смажити.
  • Додайте сіль та перець, а потім картоплю або нарізане яблуко.
  • Потім додайте овочевий бульйон і варіть до м’якості.
  • Далі додайте йогурт.
  • Перед подачею на стіл додайте горіхи та дрібно нарізаний базилік.

Овочевий крем-суп

овочевий крем-суп

Інгредієнти

  • 2 цибулі-порей
  • 1 великий огірок
  • 1 морква
  • оливкова олія
  • 2 чашки шпинату (60 г)
  • перець і дрібка солі
  • 4 склянки овочевого бульйону (1 л)
  • 1 натуральний йогурт (125 г)
  • горіхи (за смаком) (необов’язково)
  • дрібно нарізаний базилік (за смаком) (необов’язково)

Приготування

  • На оливковій олії посмажте нарізані на шматочки цибулю-порей, огірок та моркву.
  • Додайте нарізаний шпинат, сіль та перець, і продовжуйте смажити на середньому вогні.
  • Потім залийте овочевий бульйон і варіть 15 хвилин або поки овочі стануть м’якими.
  • Додайте йогурт, поки не отримаєте бажаної консистенції.
  • Перед подачею полийте зверху трохи оливкової олії та додайте хрусткий компонент, наприклад, горіхи.
  • Посипте базиліком.

Кулінарія зі свіжими продуктами

Використовуючи сезонні овочі для цих крем-супів, ви скористаєтеся свіжими інгредієнтами

Під час приготування овочевого крем-супу, важливо спробувати зробити здорову страву, яка отримує смак від натуральних інгредієнтів, а не від оброблених.



  • Bendala Galán, M. (2006). Hispania y la romanización. Una metáfora: ¿crema o menestra de verduras? Zephyrus. Revista de Prehistoria y Arqueología.

  • Figueiredo, I. C. R., Jaime, P. C., & Monteiro, C. A. (2008). Fatores associados ao consumo de frutas, legumes e verduras em adultos da cidade de S??o Paulo. Revista de Saude Publica. https://doi.org/10.1590/S0102-311X2009001100007

  • García, C. (2014). Procesamiento de frutas y verduras. SAGARPA.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.