Яловичі тельбухи по-мадридські: цікавий рецепт
Яловичі тельбухи по-мадридські… Що це таке, запитаєте ви ?! Ну, можливо, ви не дуже знайомі з іспанськими рецептами, особливо якщо ви не маєте уявлення про те, що таке яловичі тельбухи.
Однак не хвилюйтеся: ви зрозумієте наскільки це смачно, як тільки спробуєте, тим більше, що цю унікальну страву дуже легко приготувати.
Яловичі тельбухи по-мадридські
Як і багато інших іспанських страв, ця походить із Мадрида. Однак це лише один з декількох варіантів цієї страви.
Тепер, що стосується яловичих тельбухів по-мадридські, люди з Мадрида кажуть, що вам потрібні будуть ложка, виделка та серветка, щоб їсти цю страву. Це тому, що це рагу, яке містить велику кількість інгредієнтів і білка.
Ці тельбухи – корови, але можуть бути і від будь-якої іншої тварини. Тріпас, ще одна іспанська назва для страви, приготованої з тельбухів будь-якої тварини. Страва готується разом зі смачним соусом, який тушкується протягом тривалого часу.
Є також рецепти, в яких додають кукурудзу, нут та стручковий перець Capsicum annuum, різновид червоного перцю, який популярний в Іспанії.
Характеристика рецепта
Попри свою корисність, ця страва насправді легка і виняткова (завдяки червоному кольору). Коли ви спробуєте її, вам одразу захочеться ще!
Цю страву часто подають зі скибочками французького хліба. Дуже різноманітний склад яловичих тельбухів зазвичай досить потужний для вашого шлунку. Після споживання травлення відбувається не відразу, тому ви довше відчуваєте себе насиченими.
Також вживання субпродуктів дуже важливо для харчування в Іспанії. Це тому, що субпродукти є високопоживними і сповнені мінералами, вітамінами та амінокислотами, життєво необхідними для нашого здоров’я. Зрештою, печінка є одним із найбільш концентрованих джерел вітаміну А. Тим часом, інші органи містять неймовірно унікальну суміш поживних речовин, що підвищують витривалість та збільшують м’язи.
Щоб приготувати цю страву, вам знадобляться ковбаски та шкварки. Насправді більша частина калорій і вуглеводів в цій страві надходить саме з цих інгредієнтів.
Якщо вам подобаються тушковані страви, бульйони з великою кількістю калорій і ковбаски, і у вас є вільний час для приготування, тоді ви повинні спробувати яловичі тельбухи по-мадридські.
Як приготувати яловичі тельбухи по-мадридські
Спочатку маленький секрет
Вас зацікавив цей рецепт?
Якщо так, то дуже важливо пам’ятати, що секрет приготування цієї страви – терпіння та ретельне планування.
Ось чому важливо розпочати процес напередодні ввечері і виміряти кількість (за вашим смаком) приправ та замаринувати м’ясо.
Чому?
Це через інтенсивність. Чим довше воно маринується, тим кращий буде аромат.
Яловичі тельбухи по-мадридські
Інгредієнти
- 5 склянок яловичих тельбухів
- 8 шматків іспанського перцю чорізо
- 2-3 чорних ковбаски Бургос (іспанська кров’янка)
- 350 гр бекону, нарізаного маленькими шматочками
- 3 столові ложки лаврового листа, подрібненого
- 4 столові ложки спецій для тельбухів
- 2 середніх жовтих або білих цибулі, подрібнених
- 3 очищені зубчики часнику
- 2 червоних перці
- 4 столові ложки томатної пасти
- 1 столова ложка солі
- 1 щіпка меленого чорного перцю
- Вода (необхідна кількість)
Приготування
- Спочатку наріжте шматочки тельбухів на маленькі шматочки.
- Потім ретельно їх промийте.
- Зваріть тельбухи у воді, додайте подрібнений лавровий лист.
- Потім в каструлю додайте шматочки бекону та спеції.
- Нехай варяться 45 хвилин, без кришки.
- Після закінчення 45 хвилин зцідіть воду. (Збережіть рідину на потім.)
- Тепер перекладіть зварені інгредієнти в іншу каструлю, додайте гарячу воду, а потім додайте ковбаски та Бургос.
- Готуйте 15 хвилин на сильному вогні.
- Далі починайте готувати соус, протушкуйте часник, цибулю і червоний перець.
- Потім додайте томатну пасту, варені тельбухи, а також м’ясо. Покладіть все у велику каструлю для тушкування.
- Після цього додайте відварену рідину і збільште вогонь.
- Для закінчення нехай кипить 20 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте страві охолонути кілька хвилин.
- Подавайте в мисках з великою кількістю хліба та шматком червоного перцю і лаврового листа.