Антиоксидантний та антиканцерогенний домашній томатний соус

Чи знали ви, що щось настільки просте, як томатний соус – це як антиоксидант, так і антиканцероген? Так, ви можете подарувати своєму організм заряд здорової енергії та боротися з раком за допомогою цього чудового рецепта.
Антиоксидантний та антиканцерогенний домашній томатний соус

Останнє оновлення: 13 травня, 2019

У цій статті ми хочемо розповісти вам, як зробити цей смачний та насичений домашній томатний соус. З цим цілющим соусом ви зможете приготувати нескінченну кількість чудових страв.

Рецепт також дозволить вам скористатися всіма лікувальними властивостями, які надає кожний інгредієнт.

Антиоксидантний і антиканцерогенний соус?

Цей смачний томатний соус відомий як антиоксидант і антиканцероген. Однак щоб приготувати його, ми використаємо лише 4 інгредієнти, які мають ці лікувальні властивості.

Помідори

Насамперед, помідори – знані всіма нами овочі, однак вони приховують деякі чудові невідомі властивості. Вони мають здатність боротися зі старінням та раком.

Лікопен у помідорах гальмує клітинну проліферацію в ракових клітинах та врівноважує ваш захист.

Крім того, кількість лікопену значно збільшиться, якщо ви зробите томатний соус.

Ми рекомендуємо обрати органічні помідори для приготування цього домашнього соусу. Вони не містять пестицидів та інших шкідливих хімічних речовин.

Часник

Цей лікарський продукт приховує багато дивовижних переваг для вашого здоров’я, особливо якщо їсти його сирим. Крім того, він допомагає увиразнити смак.

Серед його переваг такі:

  • Збільшує кровообіг і покращує здоров’я серцево-судинної системи.
  • Часник очищає організм.
  • Він захищає від вільних радикалів.
  • Часник покращує імунітет.
  • Він допомагає запобігти нейродегенеративним захворюванням та раку.

У цьому рецепті ми трохи відварюємо часник. Це дозволяє зберегти його властивості. Водночас це також сприяє травленню.

Червоний перець

Червоні перець має антиоксидантні та антиканцерогенні властивості також завдяки лікопену. Крім того, він також багатий на вітаміни групи B і вітамін С.

Цей продукт продемонстрував профілактичну здатність проти раку передміхурової залози.

З тієї ж родини, що й червоний перець, каєнський перець також має антиканцерогенні властивості. Це також гостра очисна приправа.

Куркума

Куркума є одним з найефективніших продуктів, які ми можемо знайти, тому що це протизапальна, болезаспокійлива, антиоксидантна та антиканцерогенна спеція.

Завдяки своїм властивостям це безцінний інгредієнт на кухні. Її можна використовувати у різноманітних рецептах страв з м’яса, овочів, макаронних виробів, рису, а також печива, тортів, пудингів тощо.

Крім того, куркума є натуральним засобом, і вона дешевша, ніж шафран. Ми можемо використовувати її у вигляді порошку.

Якщо ми поєднаємо її з чорним перцем, то збільшимо її переваги.

Тепер погляньмо, як зробити цей здоровий засіб.

Домашній томатний соус

Інгредієнти

  • 6 стиглих помідорів (органічних, якщо це можливо)
  • 1 червоний перець
  • 4 зубчики часнику
  • інші спеції за бажанням (куркума, чорний перець, каєнський перець тощо)
  • дрібка морської солі
  • 1 столова ложка оливкової олії

Приготування

  • По-перше, подрібніть часник і відкладіть його вбік.
  • Потім наріжте червоний перець на маленькі шматочки й обсмажте їх на сковорідці.
  • Потім вимийте та очистьте помідори.
  • Пропустіть помідори через м’ясорубку або подрібніть у блендері. Ви також можете порізати їх, якщо хочете мати шматочки помідорів у своєму соусі.
  • У великій каструлі поєднайте смажені перці та помідори. Поставте її на маленький вогонь.
  • Потім додайте спеції, морську сіль і цукор.
  • Далі залиште варитися 45 хвилин.
  • Перед тим, як знімати з вогню, додайте подрібнений часник.
  • Ви можете змішати соус у блендері так, щоб не залишилося жодних шматочків перцю, або ви можете залишити все як є.
  • Спробуйте на смак. Якщо потрібно, ви можете додати більше солі.
  • Якщо ви хочете додати особливого присмаку, можете додати інші овочі (цибулю, зелений перець, кабачки, баклажани тощо) та інші ароматичні спеції (такі як орегано, лавровий лист, базилік, кмин, карі тощо).
  • Нарешті, нехай соус настоїться, і він буде готовий до будь-яких страв з рису, макаронів, овочів тощо.

Як його зберігати

  • Ви можете зберігати його в герметично закритих скляних банках.
  • Крім того, він може постояти тиждень у холодильнику.
  • Однак якщо ви вирішите зробити більше, ніж вам потрібно, можете зберігати його в морозильній камері декілька місяців.


  • Burton-Freeman, B., & Reimers, K. (2011). Tomato Consumption and Health: Emerging Benefits. American Journal of Lifestyle Medicine. https://doi.org/10.1177/1559827610387488
  • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
  • Arimboor, R., Natarajan, R. B., Menon, K. R., Chandrasekhar, L. P., & Moorkoth, V. (2015). Red pepper (Capsicum annuum) carotenoids as a source of natural food colors: analysis and stability—a review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-014-1260-7
  • Bengmark, S., Mesa, M. D., & Gil Hernández, A. (2009). Plant-derived health – The effects of turmeric and curcuminoids. Nutricion Hospitalaria.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.