Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель

Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель – це смачний спосіб споживати корисні речовини від здорових інгредієнтів.
Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель

Останнє оновлення: 11 листопада, 2018

Багато людей ніколи не використовують цей овоч як основний інгредієнт, не кажучи вже про те, щоб зробити знаменитий соус до лазаньї. Попри це, ми вирішили виправити цю ситуацію сьогодні. Перед вами запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель!

Звісно, ми розуміємо, що змішування двох компонентів, які настільки далекі один від одного, як, наприклад, цвітна капуста та бешамель, це незвичайне поєднання, але не відкидайте одразу цю ідею. Як ми завжди говоримо у блозі “Моє здоров’я”, інновації переважають в гастрономії, але у цьому випадку йдеться про смак!

Отже, сьогодні ми хочемо заохотити вас познайомитися з цим цікавим, але смачним рецептом, який об’єднує два види продуктів, які зазвичай не поєднують в одній страві. Під час приготування їжі завжди пам’ятайте: ще важливішим, ніж ваші улюблені продукти є ваше здоров’я.

Звичайно, ви, напевно, чули раніше такі слова: “Ви повинні дбати про себе більше. Стрес шкідливий”. Стрес виникає не тільки в результаті вашої діяльності, але й також пов’язаний зі значним недоліком якісних поживних речовин та вітамінів у вашому раціоні.

Цей рецепт цвітної капусти залишає всі ці турботи позаду. Ви чули про фолієву кислоту? Це важливий компонент, який вагітні жінки повинні споживати в достатній кількості. Зважаючи на це, цвітна капуста – це набагато більше ніж просто дивний інгредієнт, а скоріше, це інгредієнт, сповнений цієї поживної речовини.

Якщо ви вагітні або якщо ви просто відчуваєте спад енергії, ви повинні знати, що харчові продукти можуть стати в пригоді.

На це й спрямовані наші рецепти. Просто варто бути дещо сміливішими та знайти найкращі варіанти, щоб зробити продукти найкращої якості з точки зору смаку та здоров’я, що є важливим для досягнення оптимального харчування.

Отже, спробуйте! Заохочуйте свою фантазію і починайте розширювати свій гастрономічний репертуар. Сьогодні ви можете дізнатися, як зробити неймовірно смачну цвітну капусту з соусом бешамель.

Тільки уявіть собі: білий соус із солодким дотиком, який контрастує з хрустким інгредієнтом. Ба більше, все це водночас корисно для здоров’я.

Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель

1. Класичний рецепт

запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель
Можливо, це здається вам трохи дивним, але є кілька варіантів цієї чудової та корисної страви. Почнемо з найбільш класичного способу приготування.

Інгредієнти

  • 1 цвітна капуста
  • 1 склянка молока (250 мл)
  • 2 склянки пармезану (300 г)
  • 3 столові ложки вершкового масла (60 г)
  • ½ склянки пшеничного борошна (75 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)

Приготування

  • Спочатку добре промийте цвітну капусту. Щоб переконатися, що вона чиста і позбавлена якомога більшої кількості бактерій, ви повинні помістити її в миску, наповненою розчином води з оцтом.
  • Залиште на 25-30 хвилин. Кожні кілька хвилин перевертайте, щоб переконатися, що розчин покриває всю цвітну капусту.
  • Коли цвітна капуста чиста, вийміть з води, висушіть і відкладіть.
  • Після цього скип’ятіть воду, додайте сіль за смаком.
  • Покладіть туди цвітну капусту та варіть, поки не пом’якшає. Залиште охолоджуватися на кілька хвилин, розділіть на дрібні шматочки та перемістіть у салатницю.
  • Тепер підготуйте соус бешамель. У невеликій каструлі змішайте молоко, сіль та пшеничне борошно. Мішайте постійно і м’яко.
  • Почекайте, поки соус не загусне і додайте вершкове масло.
  • Коли соус загусте, трохи перемішайте, а потім поступово зменште вогонь. Пам’ятайте: соус ніколи не повинен кипіти.
  • Покрийте нижню частину деко соусом і натріть зверху охолоджену цвітну капусту.
  • Розподіліть терту цвітну капусту рівномірно по всій поверхні.
  • Викладайте шарами соус бешамель і цвітну капусту. Продовжуйте, поки деко не заповниться.
  • Розігрійте духовку до 180° C. Безпосередньо перед запіканням посипте страву сиром.

Запікайте 25-30 хвилин. Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель готова. Насолоджуйтеся!



  • Ahmed FA, Ali RF. Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower. Biomed Res Int. 2013;2013:367819. doi:10.1155/2013/367819
  • Bechamel. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 4 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Bechamel

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.