Рецепт картоплі під смачним соусом альфредо

· Листопад 8, 2018
У цій статті ми хочемо запропонувати вашій увазі неймовірно простий та водночас цікавий рецепт картоплі під смачним соусом альфредо. Під час приготування неодмінно приділяйте особливу увагу температурному режиму, щоб зберегти ніжну консистенцію страви.

Чи доводилося вам раніше натрапляти на рецепт картоплі під соусом альфредо? Ця проста на перший погляд страва має просто неймовірний смак та ніжну текстуру. Поєднання соковитого бекону з білим вершковим соусом є просто дивовижним.

Якщо ви полюбляєте картоплю, рекомендуємо неодмінно приготувати страву на основі цих смачних інгредієнтів. Повірте, у результаті ви отримаєте неймовірний гарнір, який чудово пасуватиме до будь-якої основної страви.

Картопля під соусом альфредо насправді є дуже схожою на іншу страву – картопляний гратен дофінуа. Основна відмінність між цими двома стравами полягає у тому, що картопля під соусом альфредо містить більше компонентів. Саме завдяки цьому картопля, яку приготували у такий спосіб, смакує просто неймовірно.

Вам просто необхідно перевірити цей рецепт для того, щоб переконатися у тому, що ця страва з картоплі є дуже смачною. Повірте, ваші близькі та друзі також одразу закохаються у цей рецепт картоплі під соусом та проситимуть ще одну порцію.

Інформація про поживну цінність картоплі під смачним соусом альфредо

Оскільки до складу цієї страви входить багато корисних інгредієнтів, картопля під соусом альфредо характеризується високим вмістом незамінних поживних речовин. Ми пропонуємо вашій увазі рецепт картоплі на чотирьох осіб.

На кожну порцію страви припадає приблизно 488 калорій. Не забувайте, що рекомендована добова норма калорій складає 2000 калорій. З цього можна зробити висновок, що одна порція картоплі під соусом альфредо – це майже 24% рекомендованої кількості калорій на день.

На кожну порцію страви припадає приблизно 12,5 г вуглеводів, а це становить 4,2% добової норми вуглеводів. Дуже важливо згадати, що ця страва містить велику кількість білків, оскільки у такій картоплі міститься близько 57% рекомендованої норми білків на день. Зверніть увагу, що масова частка жиру у картоплі під соусом альфредо складає близько 52%.

У цій страві міститься близько 1,7 г дієтичної клітковини, 1,3 г цукру та 105 мг холестерину. З цих даних випливає, що картопля під соусом альфредо є неймовірно поживною, ситною та корисною стравою.

Рецепт картоплі під смачним соусом альфредо

Є ціла низка інгредієнтів, які необхідні для приготування страви з картоплі, що нададуть їй неймовірного аутентичного смаку. Утім, ви будете вражені, що більшість з цих інгредієнтів (можливо, навіть всі) вже є у вашому холодильнику та кухонних шафках.

  • 4 картоплини (бажано сорту “Невський”)
  • 1/4 склянки дрібно нарізаного бекону (50 г)
  • 4 столові ложки вершкового масла (80 г)
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної цибулі (15 г)
  • 1 чайна ложка дрібно посіченого часнику (5 г)
  • 2 склянки молока (500 мл)
  • 4 столові ложки борошна (80 г)
  • 1/2 склянки натертого сиру пармезан (120 г)
  • 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю (2 г)
  • 3/4 склянки натертого сиру моцарела (180 г)
  • 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха (2,5 г)
  • 1/2 чайної ложки солі (2,5 г)
  • нарізане листя свіжої петрушки (за смаком).
як приготувати картоплю під соусом

Спосіб приготування картоплі під соусом альфредо

  1. Перш за все, почистьте картоплю та наріжте її невеликими кубиками.
  2. Варіть картоплю у невеликій каструлі з водою до повної м’якості. Опісля процідіть та відкладіть картоплю на деякий час вбік.
  3. Підсмажте бекон на сухій сковорідці до хрусткої золотавої скоринки. Додайте відварену картоплю та смажте її з беконом впродовж двох хвилин. Після цього зніміть сковорідку з вогню.
  4. Коли основа страви буде готовою, візьміться за приготування соусу альфредо. Почніть з розтоплення вершкового масла у невеликій каструлі. Коли масло розтане, підсмажте на ньому дрібно нарізані часник та цибулю.
  5. Додайте борошно та продовжуйте готувати до утворення однорідної суміші із золотавим відтінком. Не забувайте при цьому постійно помішувати соус, щоб позбутися грудочок.
  6. Додайте молоко та продовжуйте готувати соус до легкого загустіння.
  7. Коли соус альфредо стане густішим, додайте до нього обидва сири та зачекайте, доки вони повністю розтануть. Приправте соус сіллю, перцем та мускатним горіхом.
  8. Змішайте підсмажену з беконом картоплю разом з соусом альфредо у скляній посудині. Прикрасьте готову страву нарізаною свіжою петрушкою. Подавати картоплю необхідно у гарячому вигляді.

Як бачите, приготувати смачну картоплю під соусом альфредо неймовірно просто. Неодмінно приготуйте цю страву на власній кухні та поділіться з нами власним досвідом у коментарях! Ви можете надати картоплі особливого смаку, експериментуючи зі своїми улюбленими інгредієнтами та різними спеціями.

Декілька корисних порад, які допоможуть приготувати картоплю під соусом альфредо

Зверніть увагу, що під час термічної обробки не варто надто довго варити картоплю, інакше вона стане дуже м’якою та погано змішуватиметься із соусом альфредо. Ви ж хочете запропонувати своїм гостям картоплю під соусом альфредо, а не пюре з підливою.

Вам не знадобиться багато часу на приготування цієї страви, адже картопля швидко доходить до готовності. Щойно вода закипить, перевіряйте картоплю на готовність через кожні п’ять хвилин. Для цього необхідно проколювати її за допомогою ножа або зубочистки.

як правильно готувати картоплю

Перед подачею неодмінно посипте готову страву з картоплі дрібно нашаткованою зеленню, краще свіжою петрушкою. Якщо хочете зменшити калорійність страви, можете замінити звичайне молоко на знежирене. Проте зверніть увагу, що консистенція соусу при цьому стане менш ніжною та кремоподібною.