10 найефективніших продуктів для покращення зору
Безумовно, зір є чи не найважливішим чуттям людини. Саме тому дуже важливо вживати всіх можливих заходів для покращення зору.
За допомогою зору ми здатні не лише бачити предмети довкола, але і розрізняти форми, відстань, розташування, розмір та колір всього, що нас оточує.
Це незамінне чуття може пошкодити ціла низка різноманітних причин, зокрема вік та інші зовнішні фактори впливу. В результаті захворювань очей людина втрачає здатність адекватно сприймати візуальну інформацію.
На щастя, є багато продуктів для покращення зору, які допоможуть зміцнити очі та потурбуватися про їхній стан.
Якщо ви хочете дізнатися, що саме потрібно їсти для профілактики порушень зору та покращення стану очей, неодмінно прочитайте цю статтю.
Найкращі продукти для покращення зору
1. Вплив яєць на якість зору
Завдяки високому вмісту цинку та незамінних жирних кислот Омега-3 яйця заслужено вважають одним з найкращих продуктів для покращення зору.
Поживні елементи, що входять до складу яєць, здатні суттєво знизити ризик розвитку таких порушень зору:
- Міопія (короткозорість)
- Пресбіопія
- Астигматизм.
Всім відомо, що є ціла низка різних способів приготування яєць. Для прикладу, ви можете готувати омлети, яєшню, тісто, десерти, тощо.
2. Риба
Як і в яйцях, в рибі міститься велика кількість жирних кислот Омега-3. Не забувайте, що ці поживні речовини мають такі переваги:
- Захищають очі від розвитку м’язової дистрофії
- Зволожують очні яблука та запобігають розвитку очних захворювань, пов’язаних з надмірною сухістю.
Ба більше, жирні кислоти Омега-3 покращують роботу й інших важливих внутрішніх органів, зокрема серця та головного мозку.
3. Ягоди
Ягоди, зокрема малина, вишня та журавлина, забезпечують організм антоціанами – незамінними молекулами, які стимулюють приплив крові до очей.
За умови регулярного вживання ягід можна не лише зміцнити та відновити сітківку, але і значно покращити здатність очей сприймати та адаптуватися до світла.
4. Інжир
Вірте чи ні, але в інжирі міститься велика кількість цинку. Якщо ви будете регулярно вживати інжир, то зможете суттєво покращити зір.
До того ж корисні сполуки, що входять до складу інжиру, захищають сітківку. Не забувайте, що турбота про підтримання гарного стану сітківки є незамінною для покращення зору.
5. Овочі
Всім відомо, що овочі є неймовірно поживними. Завдяки високому вмісту вітамінів А та В страви з додаванням овочів є незамінними для організму людини.
Ці вітаміни не лише покращують роботу внутрішніх органів, але і допомагають зберегти якість зору. До того ж вони захищають очі від будь-яких несприятливих зовнішніх факторів.
6. Горіхи
Мабуть, ви знаєте, що горіхи містять велику кількість незамінних поживних речовин. Завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів горіхи допомагають зберігати гарне самопочуття та допомагають внутрішнім органам виконувати їхні основні функції.
Оскільки до складу горіхів входить вітамін В, вони здатні покращити зір, зміцнити м’язи очей та запобігти дистрофії м’язів, що розташовані навколо очей.
7. Молочні продукти
Натуральні молочні продукти, зокрема домашній сир, зернистий м’який сир, тверді сири та йогурт, містять незамінні для організму людини поживні речовини (наприклад, вітамін А). Не забувайте, що саме цей вітамін є незамінним для покращення зору.
8. Вплив моркви на якість зору
Іншим корисним продуктом, який володіє численними перевагами для організму людини в цілому та зору зокрема, є морква. До того ж цей поживний овоч є потужним джерелом незамінного вітаміну А.
За умови регулярного вживання продуктів з вітаміном А можна покращити здатність розрізняти предмети в темряві та зберегти якість зору на довгі роки.
9. Цитрусові фрукти
Всім відомо, що цитрусові фрукти містять велику кількість вітаміну С. Цей поживний елемент зміцнює та відновлює колаген, що розташовується всередині м’язів навколо очей.
Ба більше, вітамін С прискорює процес засвоєння з харчових продуктів поживних речовин та інших незамінних вітамінів, які необхідні для покращення зору.
10. Крупи
Ні для кого не таємниця, що злакові культури є неймовірно поживними та корисними. Зокрема, крупи містять такі незамінні речовини:
- Вітамін В12
- Фолієву кислоту
- Клітковину.
Ці поживні речовини запобігають втраті зору, суттєво знижують ризик розвитку захворювань очей та покращують якість зору.
За умови регулярного вживання продуктів з цього переліку ви зможете не лише зберегти зір, але і захистити очі від несприятливих зовнішніх факторів, які можуть призвести до порушень зору.