Поживні та прості морквяні смузі

Завдяки високій поживній цінності, а також вмісту незамінних вітамінів та мінералів ці поживні морквяні смузі є незамінним натуральним засобом для профілактики та боротьби з різноманітними захворюваннями. До того ж вони допоможуть вам швидко та ефективно очистити організм від токсинів.
Поживні та прості морквяні смузі

Останнє оновлення: 24 березня, 2019

Чи чули ви раніше про морквяні смузі?

Морква є одним із найпопулярніших овочів у всьому світі. Її високо цінують не лише за приємний смак, але й за високий вміст поживних речовин. До складу свіжої моркви входять такі незамінні вітаміни та мінерали:

  • Клітковина
  • Вітаміни (А, В, С, D, E та фолієва кислота)
  • Мінерали (залізо, калій, фосфор та кальцій)
  • Натуральні антиоксиданти.

До того ж морква є низькокалорійним продуктом, адже на 100 г цього овоча припадає всього 25 калорій.

Вживати та готувати моркву можна по-різному. Її можна вживати свіжою, а можна й зварити. Також на основі цього помаранчевого овоча можна готувати неймовірно смачні морквяні смузі та натуральні соки.

Моркву заслужено вважають невіддільною частиною збалансованого раціону, адже вона має цілу низку неймовірних переваг для організму людини:

  • Блокує всмоктування холестерину
  • Усуває дрібні недоліки шкіри
  • Допомагає боротися з розладами травлення, зокрема з діареєю та закрепами
  • Стимулює процес схуднення
  • Прискорює процес очищення організму від токсинів.

Якщо ви хочете дізнатися, як правильно готувати моркву для того, щоб отримати максимальну користь від цього овоча, уважно прочитайте цю статтю. Ми пропонуємо вашій увазі рецепти поживних та простих у приготуванні смузі зі свіжої моркви.

Неймовірно смачні та корисні морквяні смузі

1. Смузі на основі моркви та манго

натуральні морквяні смузі з манго

Манго – це неймовірно соковитий, м’ясистий та поживний фрукт. До його складу входить магній, а також незамінні вітаміни А, С та К. Завдяки цим неймовірним властивостям манго заслужено вважають незамінним протизапальним продуктом.

Як і свіжі ананаси, манго також містять ферменти, які стимулюють роботу кишківника.

Інгредієнти:

  • 2 морквини
  • 3 склянки води
  • 1 столова ложка натурального меду
  • 3 манго

Спосіб приготування:

  • Ретельно мийте моркву та манго. Моркву почистьте від шкірки.
  • Зніміть з манго шкірку та звільніть його від кісточки.
  • Налийте у невелику каструлю воду та помістіть її на плиту. Помістіть моркву у каструлю та варіть її після закипання впродовж 20 хвилин.
  • Опісля помістіть всі компоненти смузі у чашу стаціонарного блендера та збийте їх до утворення однорідної консистенції.

Як правильно вживати смузі?

  • Рекомендуємо пити 1-2 склянки цього смузі щодня на сніданок упродовж одного тижня поспіль.

Ми вже згадували, що завдяки неймовірним властивостям морквяні смузі допомагають очищувати організм від токсинів та шкідливих відходів. Утім, цей напій на основі манго та моркви також має здатність боротися з ознаками запалення та зміцнювати імунну систему.

Зверніть увагу, що для максимального ефекту необхідно не тільки регулярно пити цей смузі, але й дотримуватися принципів правильного харчування. Не забувайте також пити багато чистої води впродовж дня.

2. Морквяний смузі з яблуком

морквяне смузі з яблуком

Як і морква, яблука також володіють незліченними перевагами для організму людини. Цей фрукт характеризується високим вмістом поживних речовин та є незамінним для підтримання гарного самопочуття та здоров’я.

Яблука володіють такими властивостями:

  • Зменшують рівень холестерину в організмі
  • Стимулюють роботу кишківника
  • Прискорюють процес очищення організму від токсинів.

Смузі на основі моркви та яблука є одним з найкращих натуральних засобів для усунення розладів у роботі органів шлунково-кишкового тракту, детоксикації організму та прискорення втрати зайвих кілограмів.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  • Перш за все ретельно помийте моркву та яблуко.
  • Зніміть з яблука шкірку та почистьте його від насіння.
  • Наріжте яблуко, моркву та полуницю маленькими шматочками.
  • Помістіть всі компоненти смузі у чашу стаціонарного блендера.
  • Збивайте смузі впродовж кількох хвилин, щоб отримати однорідний напій без грудочок.

Як правильно вживати смузі?

  • Пийте склянку цього напою на обід впродовж двох тижнів поспіль.

3. Смузі з додаванням моркви та чіа

морквяне смузі з чіа

Насіння чіа також є потужним джерелом клітковини, антиоксидантів, кальцію та протеїну. До того ж чіа характеризується високим вмістом незамінних жирних кислот Омега-3.

Якщо ви приготуєте напій на основі чіа та моркви, то отримаєте фантастичний очисний смузі з високою поживною цінністю. До того ж цей засіб допоможе у боротьбі з такими розладами, як високий рівень холестерину в організмі, ожиріння та печія.

Інгредієнти:

  • 1 морквина
  • сік 2 апельсинів
  • 2 столові ложки насіння чіа
  • 1 столова ложка гарбузового насіння
  • 1 склянка води

Спосіб приготування:

  • Залийте насіння чіа та гарбуза склянкою води щонайменше на 6 годин.
  • Власноруч приготуйте апельсиновий сік.
  • Ретельно помийте моркву та зніміть з неї шкірку. Наріжте овоч маленькими шматочками.
  • Помістіть всі інгредієнти смузі у чашу стаціонарного блендера. Збивайте суміш до утворення смузі з однорідною консистенцією.

Як вживати смузі?

  • Випивайте одну склянку смузі з насінням чіа та морквою щонайменше за півгодини до сніданку.
  • Вживати напій необхідно кожного дня впродовж одного тижня поспіль.

4. Смузі з морквою та динею

корисні коктейлі з динею

Усім відомо, що диня є чудовим джерелом вітамінів А та Е, а також незамінних антиоксидантів. До того ж цей продукт діє як пом’якшувальний засіб. Саме тому натуральні засоби на основі дині запобігають появі закрепів та стимулюють процес виведення з організму токсинів. До того ж смузі з додаванням дині допомагають боротися з печією.

Інгредієнти:

  • 2 морквини
  • 1 склянка дині (порізаної шматочками)
  • сік 1 лимона
  • 2 склянки води

Спосіб приготування:

  • Ретельно помийте моркву та диню.
  • Видавіть з лимона сік.
  • Помістіть всі компоненти смузі разом з водою у чашу блендера та збивайте їх впродовж однієї хвилини.

Як вживати смузі?

  • Ми рекомендуємо пити склянку цього напою на обід щодня впродовж 9 днів поспіль. Таким чином вам вдасться покращити роботу кишківника.

5. Морквяний смузі з буряком

буряк для травлення

Насправді буряки є не менш корисними для організму, ніж морква. Їх можна додавати до натуральних соків та очисних смузі, супів та салатів.

Буряком можна урізноманітнити поживні морквяні смузі, за допомогою яких ви зможете провести повну детоксикацію організму та позбутися всіх шкідливих відходів.

Інгредієнти:

  • 1 морква
  • 1 буряк
  • 2 склянки води
  • сік 1 лимона

Спосіб приготування:

  • Ретельно помийте буряк та моркву, після чого зніміть з овочів шкірку.
  • Помістіть овочі у невелику каструлю з водою та варіть суміш на малому вогні впродовж 20 хвилин.
  • Тим часом видавіть з лимона сік.
  • Коли морква та буряк будуть готові, помістіть всі компоненти смузі в чашу блендера та збивайте до отримання однорідної консистенції.

Як вживати смузі?

  • Ми рекомендуємо вживати цей напій кожного ранку на сніданок впродовж одного тижня. Таким чином ви зможете отримати максимальну користь від буряково-морквяного смузі. Повірте, цей корисний напій допоможе вам енергійно та жваво розпочати день!

Не забувайте, що смузі не будуть мати чудодійного ефекту, якщо ви не будете дотримуватися принципів правильного харчування. Також необхідно тренуватися щонайменше тричі на тиждень та щодня пити достатньо чистої води. Якщо ви будете дотримуватися цих рекомендацій, то зможете довго залишатися здоровою та енергійною людиною.



  • Matos C., A., & Chambilla M., E. (2010). Importancia de la Fibra Dietética, sus Propiedades Funcionales en la Alimentación Humana y en la Industria Alimentaria. Revista de Investigación En Ciencia y Tecnología de Alimentos.
  • Olagnero, G., Abad, A., Bendersky, S., Genevois, C., Granzella, L., & Montonati, M. (2007). Alimentos funcionales: fibra, prebióticos, probióticos y simbióticos. DIAETA (B.Aires). https://doi.org/0328-1310
  • Majem, L. S., & Bartrina, J. A. (2012). Nutrición y Salud Pública. Guia Metodológica Para La Enseñanza de La Nutricion y La Alimentacion. https://doi.org/10.1016/S0213-9111(07)72042-3
  • Mango Nutritional Information & Benefits | National Mango Board. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from https://www.mango.org/es/nutricion-del-mango/
  • Semillas de Chia propiedades, beneficios y contraindicaciones. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from http://www.chiasemillas.es/
  • Propiedades del melón | Zonas de cultivo, información nutricional y cómo elegirlos. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from https://comefruta.es/propiedades-del-melon
  • Remolacha, propiedades y beneficios | ECOagricultor. (n.d.). Retrieved January 12, 2019, from https://www.ecoagricultor.com/remolacha-beterrada-beneficios-nutricionales/

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.