10 неймовірних корисних властивостей вина
Келих червоного вина на день може бути корисним для вашого здоров’я. Втім, пам’ятайте, що все повинно бути збалансованим і в міру. Щоденне споживання одного келиха цього натурального та неймовірно смачного еліксиру під час прийому їжі може значно покращити якість вашого життя. У цій статті ми розповімо чому.
Переваги червоного вина
1. Допомагає худнути.
Ви знали про це? Саме так, червоне вино володіє особливою властивістю: воно активізує ген, який запобігає формуванню нових жирових клітин. Крім цього, воно стимулює природні процеси детоксифікації організму, а це сприяє поступовому виведенню жиру.
Дослідження, проведені в Массачусетському університеті технологій, підтвердили такий ефект, а їх результати неодноразово публікувалися.
Втім, для того, аби це стало помітним на вашому силуеті, пам’ятайте, що потрібно пити не більше, ніж один келих на день. Подивіться на картинку згори і використовуйте її як приклад: ніколи не наливайте келих по самі вінця.
Звісно ж, ваші результати будуть набагато кращими, якщо ви не лише питимете келих вина на день, а й дотримуватиметеся збалансованої дієти з низьким вмістом жирів.
2. Покращує роботу мозку
Червоне вино – це чудовий спосіб покращити діяльність мозку. Як це можливо? За результатами багатьох досліджень, регулярне споживання вина в помірних кількостях, чудово допомагає запобігти виникненню слабоумства і дегенеративних захворювань мозку.
Воно може зняти запалення, запобігає затвердінню артерій, а також запобігає утворенню тромбів, і таким чином збільшує притік крові до життєво необхідних органів. Його дія просто вражає.
3. Лікує інфекції ясен
Якщо ви страждаєте від кровоточивості ясен, додайте келих вина до вашого раціону. У винограді містяться певні інгредієнти, які під час ферментації вина допомагають запобігти росту стрептококів та інших бактерій, пов’язаних з стоматологічними проблемами, крім того, вони дуже ефективні у боротьбі з гінгівітом та навіть болем у горлі.
4. Бореться з втомою
Цей пункт здається дуже цікавим, правда ж? Втім згідно з дослідженням Журналу експериментальної біології Федерації американських наукових товариств (FASEB), у винограді міститься резвератрол, саме цей складник може надати вам енергії для тих складних днів, коли вам нічого не хочеться, або коли ви почуваєте себе втомленіше, ніж зазвичай. Пам’ятайте про таку властивість вина.
5. Сприяє викиду ендорфінів
Пам’ятайте, що цим корисним та смачним напоєм в жодному разі не варто зловживати. Якщо пити його в правильних кількостях, це сприятиме викиду ендорфінів в організм, дасть вам змогу розслабитись та насолодитись моментом. Відповідне дослідження провів Університет Каліфорнії.
Не забувайте, що вино в поєднанні з певними продуктами та стравами, може підсилити смакові відчуття та допоможе вам отримувати ще більше насолоди від їжі. Ви знали про це?
6. Очищує піднебіння та стимулює макові відчуття
Це може видаватися дивним, але це правда. Завдяки в’яжучим властивостям, червоне вино стимулює смакові відчуття. Воно може пом’якшити смак жиру в м’ясних стравах та подарує вам відчуття чистоти у роті. Цей пункт обов’язково потрібно взяти до уваги, адже вам може закортіти замовити келих червоного чи білого вина під час обіду або вечері!
7. Знижує рівень холестерину
Як ви вже знаєте, у червоному вині міститься багато поліфенолів, одним з яких є не надто популярний ресвератрол, хімічна сполука з високим вмістом антиоксидантів. Згідно з клінікою Мейо, він дбає про здоров’я кровоносних судин та запобігає появі тромбів. Також він допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.
8. Дуже корисне для серця
Червоне вино не лише містить поліфеноли, як ми вже згадували раніше, але й славиться великою кількістю вітаміну Е, який допомагає у боротьбі з тромбами та запобігає їх виникненню.
Крім того, воно захищає тканини кровоносних судин. Саме тому, келих червоного вина може значно покращити здоров’я вашої серцево-судинної системи.
9. Знижує ризик виникнення раку
Червоне вино – неймовірний антиоксидант. Це натуральне джерело корисних властивостей здатне заблокувати ріст клітин, які спричиняють появу раку грудей або легенів. Однією з його основних переваг є вміст ресвератролу, який допомагає при підвищеному рівні естрогену та виникненню ракових клітин у жінок.
10. Бореться з інфекціями сечових шляхів
Антиоксидантні та в’яжучі властивості, про які ми вже не раз згадували у цій статті, також запобігають проникненню бактерій до сечового міхура та нирок, крім того, вино оптимізує очищення та детоксифікацію цих органів. Тому, пийте келих вина на день і користайтеся його безмежними корисними властивостями! Ви неодмінно будете так робити, правда ж?
-
Dussaillant, C., Echeverría, G., Urquiaga, I., Velasco, N., & Rigotti, A. (2016). Evidencia actual sobre los beneficios de la dieta mediterránea en salud. Revista médica de Chile, 144(8), 1044-1052.
-
Leighton, F. E. D. E. R. I. C. O., & Urquiaga, I. (1999). Los componentes del vino y sus efectos beneficiosos para la salud humana. In VII Congreso Latinoamericano de Viticultura y Enología. Mendoza, Argentina (pp. 244-265).
-
Ortuño Pacheco, G. (2009). Salud y consumo moderado de vino. Enfermería Global, (15), 0-0.
-
Sancho, M., & Mach, N. (2015). Efecto de los polifenoles del vino sobre la prevención del cáncer. Nutrición Hospitalaria, 31(2), 535-551.