12 причин користі пива для здоров’я

· Січень 11, 2019
Завдяки високому вмісту флавоноїдів та антиоксидантів пиво може допомогти жінкам запобігти пошкодженню кісток, яке відбувається після менопаузи.

Спеціалісти в галузі здоров’я переважно не рекомендують пити пиво, адже досить часто люди думають, що якщо воно корисне, то пити його можна в необмежених кількостях. Насправді ж доведено, що одне чи два пива навпаки принесуть вам користь, якщо ви ставитиметеся до споживання цього виду алкоголю відповідально.

Відомі причини користі пива

Також не варто забувати, що у кожній порції пива міститься до 220 калорій, залежно від типу напою, а це ще одна причина, чому його потрібно споживати в міру. Беручи все це до уваги, ми вирішили розповісти вам про 12 дивовижних переваг пива в нашій сьогоднішній статті.

Бореться з безсонням

безсоння

У пиві міститься два складники, нікотинова кислота і лактофлавін, які сприяють хорошому сну. Якщо раптом після пива вас потягнуло на сон, то майже напевне причина саме в цих компонентах.

Розслабляє ступні

Після довгого важкого дня ваші ступні можуть втомитися або набрякнути. Щоб заспокоїти їх, опустіть ноги в миску з пивом. Бродіння допоможе їм поступово розслабитися.

Знімає стрес

Згідно зі звітом клініки Майо, помірне споживання пива може допомогти побороти стрес та тривогу. Maксимальна рекомендована денна доза: 236 мл – для жінок і 473 мл – для чоловіків.

Покращує здоров’я шкіри

які причина користі пива

Причина користі пива для вашої шкіри полягає у вмісті вітамінів та антиоксидантів, які покращують здоров’я шкіри, допомагають видалити з неї забруднення та стимулюють ріст нових клітин. Насправді його навіть додають як інгредієнт у засоби, які використовують у модних спа-салонах, адже косметологи вже давно визнали корисні властивості цього напою для шкіри.

Запобігає наслідкам менопаузи

Завдяки високому вмісту флавоноїдів та антиоксидантів пиво може допомогти жінкам запобігти пошкодженню кісток, яке відбувається після менопаузи. Також це потужний антиоксидант, який дасть змогу уникнути передчасного старіння.

Захищає серце

Помірне споживання пива зменшить ризик серцевого нападу на 40-60%. Також виявлено, що дріжджі можуть знизити рівень шкідливого холестерину, запобігти закупоренню та виникненню тромбів в артеріях, а також в цілому покращити здоров’я серцево-судинної системи.

Покращує пам’ять

пам'ять

За результатами декількох досліджень, вміст кремнію в пиві може запобігти виникненню когнітивних розладів і проблем із пам’яттю. Тести виявили, що у людей, які постійно вживають пиво у помірних кількостях, ризик розвитку хвороби Альцгеймера значно нижчий.

Захищає нирки

Одне або два пива на день можуть покращити здоров’я цього органу. Дослідження, проведене в Фінляндії, довело, що у людей, які п’ють одне пиво на день, ризик виникненню каменів у нирках на 40% нижчий. Секрет користі цього напої у хмелі, який зміцнює кістки.

Покращує травлення

У пиві міститься багато клітковини, яка діє як натуральне проносне. На відміну від інших напоїв із вмістом клітковини, пиво сприяє випорожненню та запобігає виникненню таких проблем із кишечником, як закреп і діарея.

Багате на вітамін В

У пиві міститься дуже багато вітаміну В, особливо в темному пиві, яке багате на вітаміни B3, B6 і B9 (фолієва кислота). Вітамін B3 відіграє дуже важливу роль у відновленні клітин організму, а B6 полегшує симптоми ПМС. Крім того, фолієва кислота володіє здатністю запобігати раку товстої кишки.

Покращує здоров’я очей

зір

Кілька досліджень у США та Канаді виявили, що споживання пива кожного дня може знизити ризик розвитку катаракти. Особливо це стосується хворих на діабет, адже саме вони в першу чергу вразливі до цього захворювання.

Засіб від застуди

Тепле пиво під час застуди допоможе вам контролювати її симптоми та пришвидшити одужання. Гарячий ячмінь стимулює циркуляцію та дихання, знімає біль у м’язах, а також зміцнює імунну систему.

Як його пити? 

Покладіть пляшку пива у ємність із гарячою водою, додайте чотири ложки меду. Пити його потрібно теплим.

Сподіваємося, тепер ви будете згадувати про причини користі пива кожного разу, коли його споживаєте!

  • Kondo, K. (2004). Beer and health: Preventive effects of beer components on lifestyle-related diseases. BioFactors. https://doi.org/10.1002/biof.5520220160
  • Powers, H. J. (2003). Riboflavin (vitamin B-2) and health. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/77.6.1352