13 причин їсти авокадо

Незважаючи на те, що багато людей вважають авокадо не надто корисним продуктом, споживання його у помірній кількості допомагає прискорювати обмін речовин та контролювати рівень жирів у крові. Саме тому авокадо може стати вашим незамінним помічником при схудненні!
13 причин їсти авокадо

Останнє оновлення: 27 січня, 2019

Насправді авокадо має  багато корисних властивостей, проте більшість людей свідомо відмовляються від споживання цього продукту через його високу калорійність. Попри те, що авокадо дійсно вирізняється з-поміж інших продуктів своєю калорійністю, при помірному споживанні цього фрукту зайву вагу ви точно не наберете! У цій статті ми перерахуємо 13 причин, чому варто їсти авокадо регулярно!

Відомо, що авокадо допомагає контролювати рівень холестерину. Окрім цього, завдяки високому вмісту клітковини, цей продукт сприяє зменшенню апетиту та покращенню процесу травлення (зокрема, перешкоджає появі закрепів). Також він відомий своїми очищувальними властивостями та здатністю контролювати рівень цукру у крові.

Авокадо є просто життєвонеобхідним для тих, хто хоче вести здоровий спосіб життя, адже саме у ньому міститься більше 20 поживних речовин, включно з клітковиною, великою кількістю вітамінів, калієм, і т.д.

Властивості авокадо: чому варто їсти авокадо якомога частіше?

авокадо

Ось перелік деяких корисних властивостей цього фрукта:

  • У ньому міститься багато фолієвої кислоти, яка є просто незамінною при вагітності, адже саме фолієва кислота є надзвичайно корисною для здоров’я майбутньої мами та нормального розвитку малюка.
  • Авокадо є потужним джерелом вітаміну С, а тому цей продукт має антиоксидантну дію. Не варто забувати, що антиоксиданти допомагають запобігти появі раку, серцевосудинним захворюванням, вадам у розвитку (хворобу Альцгеймера, наприклад), втраті пам’яті, а також уповільнити процес старіння.
  • Цей продукт містить багато вітаміну D, який є необхідним для здоров’я кісток.
  • Авокадо відомий високим вмістом вітаміну Е, який є дуже корисним для нервової системи.
  • Цей продукт допомагає контролювати рівень холестерину в організмі, регулюючи кількість тригліцеридів та жирних кислот Омега-3, які й сприяють виведенню шкідливого холестерину. Окрім цього, жирні кислоти Омега-3 є дуже корисними для зору та роботи мозку.
  • Він містить вітаміни А, С, В6, В12 та К, які зміцнюють нервову, когнітивну та імунну системи.
  • Завдяки високому вмісту вітамінів авокадо належить до продуктів, що захищають організм від утворення ракових клітин.
  • Авокадо є незамінним для пам’яті, адже жирні кислоти, які містяться у ньому, стимулюють роботу мозку.
  • Цей факт не є відомим широкому загалу, проте насправді авокадо має властивості афродизіаку. А все завдяки тому, що у ньому міститься велика кількість калію та клітковини, які допомагають покращувати циркуляцію крові, тим самим регулюючи статевий потяг.

Інші властивості

  • Вживання авокадо може сприятливо вплинути і на ваші очі, адже цей продукт містить речовини, що допомагають поглинати ультрафіолетові промені, вберігаючи тим самим сітківку ока від пошкоджень, а саме око від дегенеративних процесів.
  • Завдяки великій кількості вітамінів авокадо є своєрідним “щитом” організму від багатьох хвороб. Цей продукт також допомагає відновлювати шкіру та повертати їй колишню пружність.
  • Авокадо допомагає піклуватися про гігієну ротової порожнини, оскільки у ньому містяться речовини, що виявляють та знешкоджують ракові клітини у ротовій порожнині. Саме завдяки своїм чисельним корисним властивостям авокадо сприяє покращенню роботи цілого організму.
  • Окрім того, що авокадо допомагає дбати про стан здоров’я, він ще є незамінним помічником у схудненні. Ви можете досягнути значних результатів у скиданні ваги, якщо почнете регулярно вживати авокадо. Цей продукт прискорить обмін речовин та контролюватиме рівень жирів у крові. Проте пам’ятайте, що через свою високу калорійність авокадо може й нашкодити – деякі люди набирають зайві кілограми саме через надмірне споживання авокадо. Ми не радимо їсти авокадо в великих кількостях, а споживати його у помірно.

Авокадо має бути у вашому раціоні!

смузі з авокадо

Окрім того, що авокадо є дуже корисним продуктом, цей фрукт є досить універсальним, бо його можна приготувати різними способами. Авокадо варто додавати до солоних, солодких та гострих страв, а ще їсти авокадо можна у сирому вигляді. Однією з найпопулярніших страв з авокадо є соус гуакамоле, який є чудовим додатком до багатьох страв.

Авокадо можна не лише вживати в їжу. Цей продукт використовують у косметичній галузі для приготування масок для обличчя та волосся, адже корисні речовини, що містяться у ньому, допомагають відновлювати клітини шкіри, зволожувати шкіру та повертати їй пружність, а також відновлювати структуру волосся та живити шкіру голови поживними речовинами.

Також спеціалісти рекомендують авокадо вегетеріанцям, адже цей продукт має високу енергетичну цінність та позитивно впливає на організм. Окрім цього, авокадо є незамінним для вагітних жінок та матерів, що вигодовують дітей грудним молоком. Адже цей продукт містить поживні речовини, які потрібні для нормального розвитку плоду та його подальшого росту.

Зі всього, що ми розповіли у цій статті, можна зробити висновок, що регулярне вживання авокадо позитивно впливає на загальне самопочуття та допомагає організму засвоювати усі необхідні йому поживні речовини. Просто неймовірний продукт, чи не так?

Чого ж ви чекаєте? Негайно скуштуйте авокадо!



  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials. https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20141516
  • Mahmassani, H. A., Avendano, E. E., Raman, G., & Johnson, E. J. (2018). Avocado consumption and risk factors for heart disease: A systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqx078
  • Alvizouri-Muñoz, M., Carranza-Madrigal, J., Herrera-Abarca, J. E., Chavez-Carbajal, F., & Amezcua-Gastelum, J. L. (1992). Effects of avocado as a source of monounsaturated fatty acids on plasma lipid levels. Archives of medical research, 23(4), 163-167. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1308699
  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001–2008. Nutrition journal, 12(1), 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23282226

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.