14 способів використання свіжого імбиру
Імбир – корінь, який використовували у багатьох культурах протягом тисяч років. Його найчастіше застосовують в кулінарії, але сьогодні ми розкажемо вам про 14 інших способів використання свіжого імбиру, про які ви, можливо, не знаєте. Читайте далі.
Антиоксидант
Імбир, як і більшість рослин, має високий рівень антиоксидантів.
Це означає, що імбир рекомендовано споживати для боротьби з внутрішніми набряками в організмі і запобігання хворобам. Дієтологи рекомендують споживати імбир та аналогічні рослини для того, щоб залишатися здоровими.
Покращує здоров’я шлунка
Читайте також: Імбир допоможе усунути біль у суглобах
Анальгетик
Імбир має болезаспокійливі властивості, які можуть бути дуже корисні для полегшення болю у суглобах і м’язах. Це означає, що він надзвичайно корисний для людей, які страждають від артриту, адже він може зменшити біль, який вони відчувають, і збільшити рухливість.
Його також рекомендують спортсменам і тренерам, які відчувають біль у м’язах під час тренувань. Якщо ви приходите додому з роботи і відчуваєте себе дуже втомленими фізично, спробуйте покласти трохи свіжого імбиру у ванну. Ванна з імбиром чудово підходить у ті дні, коли ви відчуваєте втому і стрес.
Усуває нудоту під час вагітності
Завдяки недавнім дослідженням, які були проведені в кількох країнах Європи і Азії, дослідники виявили, що вживання кореня імбиру у вигляді чаю або безпосереднє споживання цього продукту усуває симптоми нудоти, не піддаючи ані матір, ані дитину впливу хімічних речовин, які можуть викликати негативні побічні ефекти. Тим не менш, ви, безумовно, повинні проконсультуватися з лікарем перед використанням імбиру для контролю нудоти під час вагітності.
Запобігає раку кишечника
Дослідження показали, що в імбирі міститься компонент гінгерол, який і надає цьому кореню характерного присмаку. Цей елемент має антиканцерогенну дію. Було доведено, що він запобігає раку товстої і прямої кишки.
Стимулює апетит
Запобігає появі симптомів раку яєчників
Як і у випадку з раком товстої і прямої кишки, імбир особливо корисний, коли справа доходить до запобігання злоякісним пухлинам. Як згадувалося раніше, ця рослина містить елементи, які допомагають запобігти розмноженню вільних радикалів в організмі, а також боротьбі з набряками, що є першими ознаками раку.
Усуває менструальні спазми
Запобігає нудоті під час подорожі
Для тих, хто страждає від морської хвороби або нудоти під час подорожей на літаку або на автомобілі, імбир може бути надзвичайно корисним, адже він заспокійливо діє на нерви. Ви можете пожувати імбир або вкрити цукром і взяти з собою в поїздку, бо ця рослина повільно засвоюється організмом.
Звичайно, є медичні препарати від цього розладу, але, на відміну від імбиру, вони не є натуральними і не запропонують вам всіх переваг цієї рослини.
Запобігає скупченню газів
Запобігає проблемам з диханням
Ця рослина також ідеально підходить для легенів і серця. Якщо ви страждаєте від таких розладів, як астма або бронхіт, просто додайте трохи імбиру до стандартних рецептів, щоб прискорити процес загоєння.
Лікує сонячні опіки
Дізнатись більше: Лікувальні властивості імбиру та 5 способів вживати його
Чудово смакує
Цей пункт не вимагає пояснення, адже вже існують тисячі рецептів, до складу яких входить імбир. Ми лише хочемо наголосити на тому, наскільки універсальна ця рослина; ви можете включити її в будь-яку страву, від соусів і заправок до напоїв. Він добре поєднується практично з будь-якими продуктами.
Використовується в косметиці
Властивості імбиру роблять його чудовим компонентом для мила, парфумерії, лосьйонів та інші косметичних засобів, оскільки він прекрасно впливає на шкіру і допомагає її відновити.
Як бачите, імбир має багато маловідомих властивостей, існує безліч способів його використання. Спробуйте, тому що він може стати чудовим доповненням до ваших страв вже сьогодні.
- Ginger. (2010). In Botanical Medicine for Women’s Health. https://doi.org/10.1111/ijfs.12940
- Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
- Shukla, Y., & Singh, M. (2007). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4818021/