22 продукти, які запобігають розвитку раку

Листопад 27, 2018
Збалансоване харчування це запорука міцного здоров'я та краси. Виявляється, що збалансована дієта може допомогти з таким тяжким захворюванням, як рак.

Існує багато рослин, трав та продуктів, які природнім шляхом можуть допомогти запобігти розвитку і навіть боротися з такими тяжкими хворобами, як рак. Збалансована дієта не тільки дозволяє нам залишатися здоровими, але й значно зменшує ймовірність появи багатьох видів серйозних захворювань.

Що стосується раку, експерти запевняють, що більше 50% ракових пухлин можна уникнути шляхом підтримання здорової дієти. На думку експертів з Національного Онкологічного інституту Сполучених Штатів Америки, принаймні одна третина різних типів раку може бути відвернена, якщо дотримуватися належної дієти.

Крім того, вони висувають на перший план важливість здорової дієти як найбільш потужної зброї у запобіганні та боротьбі з раком. У цьому ключі, ми збираємося ознайомити вас з деякими продуктами, які можуть допомогти нам запобігти розвитку багатьох видів раку, а також дозволить нам залишатися здоровими та повними життєвих сил.

Рак, що варто споживати?

Оливкова Олія

рак, оливкова олія допомагає боротись з раком

Жир з оливкової олії має здатність запобігати раку товстої і прямої кишки. Ця олія діє на жовчні кислоти, покращує кровообіг та насичення тканин киснем, захищає артерії і підтримує їх гнучкість.

Крім того, оливкова олія допомагає знизити рівень шкідливого холестерину (LDL), контролює кров’яний тиск,  істотно знижує рівень цукру в крові. Також вона є потужним антиоксидантом, саме тому допомагає запобігти розвитку такої хвороби, як рак.

Вода

питна вода

Вода, хоча і не є харчуванням, яке забезпечує певний тип поживних речовин та вітамінів, є потужною та незамінною рідиною, без якої життя неможливе. Жодна жива істота не може вижити без води, оскільки вона допомагає очистити наш організм від токсинів.

Люди, які не споживають достатню кількість води, ризикують страждати від запору, який викликає накопичення токсинів, що впливають на загальний стан здоров’я, а також від зневоднення.

Дуже важливо підтримувати достатній рівень зволоження організму, щоб всі системи нашого тіла могли функціонувати належним чином. Саме тому пити не менше двох літрів води в день абсолютно необхідно для нашого здоров’я.

Часник та цибуля

Часник і цибуля містять аліцин, елемент багатий сіркою, яка допомагає печінці ліквідувати токсини, які накопичилися в крові.

Коричневий Рис

коричневий рис

Коричневий рис допомагає боротися з таким захворюванням, як рак. Він містить деякі анти-ракові речовини, що захищають від раку товстої кишки, раку молочної залози і раку передміхурової залози.

Водорості

водорості

Морські водорості не тільки очищують, але й містять велику кількість вітамінів, мінералів і клітковини. Крім того, морські водорості допомагають зміцнити імунну систему, тому їх вживання рекомендується для запобігання побічних ефектів, викликаних лікуванням хіміотерапією або радіотерапією.

Цитрусові

апельсин

Як нам всім відомо, цитрусові містять вітамін С, який є потужним антиоксидантом. Крім того, до їх складу входять флавоноїди, які є захисниками кровоносних судин, які, у свою чергу, допомагають підтримувати водопроникні та окислені мембрани.

Зелені листові овочі

броколі

Листові овочі, броколі, капуста, цвітна капуста, настурція та редька – продукти, які обов’язково повинні бути додані в нашу щоденну дієту, оскільки їх складові елементи допомагають нам зміцнити нашу захисну систему та усунути вільні радикали, забезпечуючи захист наших клітин.

Полуниця

полуниця

Полуниця багата клітковиною, вітамінами та мінералами, які допомагають очистити наш організм від токсинів.

Ягоди

ягоди

Ягоди: журавлина, чорниця і смородина – багаті пігментами, антоціанами, які надають ягодам фіолетовий, червоний та синій кольори і є дуже потужними антиоксидантами. Крім того, ягоди багаті вітамінами А і С, а також мінералами, пектинами та овочевими кислотами.

На сьогоднішній день, проводяться кілька наукових досліджень щодо ефектів та впливів, які можуть мати ягоди у лікуванні та запобіганні лейкемії.

Горіхи

горіхи

Волоські горіхи, фундук, мигдаль та насіння соняшнику є величезним ресурсом вітамінів Е і В. Вони містять мінерали, такі як магній, селен та цинк. Крім того, вони забезпечують значну кількість антиоксидантів для наших дієт.

Бобові

бобові

Сочевиця, боби гарбанзо, горох і зелена квасоля є протираковими продуктами. Вони надзвичайно багаті на клітковину, яка в основному захищає нас від раку товстої кишки.

Яблука

яблука

Яблука містять хлорогенову та еллагонову кислоти, які допомагають запобігти появі раку. Цей факт був підтверджений експериментами, проведеними на тваринах. Яблука містять пектин і клітковину, які сприяють виведенню токсинів через екскременти.

Диня

Диня дуже багата на бета-каротин та антиоксидантами. Крім того, вона є низькокалорійною, тому допомагає запобігти появі пухлин, пов’язаних з ожирінням.

Мед

мед

Мед – натуральний продукт, який володіє антисептичними властивостями, які допомагають запобігати інфекціям, викликаним зниженням захисних функцій організму після лікування раку (хіміотерапією).

Риба

риба

Омега-3 є життєво важливим для здоров’я серця та здоров’я наших артерій. Крім того, рибу рекомендують як дієту для людей, які страждають на рак.

Перець

перець

Зелений, червоний та жовтий перець мають надзвичайно корисні для нашого здоров’я. Вони містять величезну кількість бета-каротину, який разом з вітаміном С, є дуже потужними антиоксидантами, які захищають наші слизові оболонки.

Інший елемент перцю – капсаїцин. Він блокує передракові агенти, які можна знайти в м’ясі та копченій рибі.

Буряк

буряк

Буряк і його червонувато-пурпурний колір містять потужний клітинний регенератор під назвою betalain.

Зелений чай

зелений чай

Цей продукт містить поліфеноли, які повністю усувають наслідки нітрозамінів. Зелений чай має потужні антиоксидантні властивості та допомагає захистити нас від екологічної радіації.

Помідори

помідори

Помідори багаті на лікопін, який є каротином, що надає помідору його червоний колір. Крім того, він є потужним захисник проти раку простати. Помідори містять певні речовини в шкірці і в їх насінні, які можуть допомогти боротися з раком.

Виноград

виноград
Виноград, його шкірка та насіння містять сильний антиоксидант, названий ресвератролом, який блокує ракові агенти і зупиняє ріст деяких пухлин.

Йогурт

йогурт

Йогурт містить корисні бактерії, які допомагають відновити флору нашого кишечника, що, у свою чергу, перешкоджає тому, щоб токсичні елементи впливали на наш процес травлення. Йогурт особливо корисний в запобіганні раку товстої кишки. Однак його переваги можна гарантувати відносно всіх типів пухлин.

Морква

морква

Морква має насичений помаранчевий колір завдяки високому вмісту бета-каротину, який є потужним та цінним антиоксидантом. Вживання моркви особливо рекомендують курцям через її здатність відновлювати клітини дихальних шляхів.

Головне…

З цього довгого списку продуктів, які можуть допомогти в профілактиці ракових утворень в різних частинах тіла, можна зробити висновок, що наша їжа є суттєвою для запобігання багатьом хворобам.

Важливо мати на увазі, що, якщо вживати в їжу ці продукти, що надає нам сама природа, можна запобігати агресивним хворобам, таким як рак, та багато іншим ускладненням зі здоров’ям.

Крім того, пам’ятайте, що, разом з збалансованим та здоровим харчуванням, важливо підтримувати регулярну фізичну активність, уникати стресових ситуацій та завжди намагатися залишитися щасливими та бути в гарному настрої.

  • World Cancer Research Fund, & American Institute for Cancer Research (AICR). (2007). Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Cancer Research. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
  • Society, A. C. (2008). Global Cancer Facts & Figures 2nd Edition. American Cancer Society. https://doi.org/10.1002/ijc.27711
  • Kushi, L. H., Byers, T., Doyle, C., Bandera, E. V., McCullough, M., Gansler, T., … Thun, M. J. (2006). American Cancer Society Guidelines on Nutrition and Physical Activity for Cancer Prevention: Reducing the Risk of Cancer With Healthy Food Choices and Physical Activity. CA: A Cancer Journal for Clinicians. https://doi.org/10.3322/canjclin.56.5.254