3 легкі та смачні рецепти приготування риби

Страви з рибою завжди є викликом, але ви не повинні думати, що вони несмачні. Дізнайтеся про смачні рецепти приготування риби та спробуйте їх.
3 легкі та смачні рецепти приготування риби

Останнє оновлення: 04 лютого, 2019

Рецепти приготування риби можуть здаватися справжнім викликом. Багато-чого може піти не так: тип обраної риби, спосіб приготування і навіть критика від свого партнера чи дітей.

Крім того, напевно, ви не часто їсте рибу. Звісно, ви знаєте, про що ми говоримо. Хоча заради справедливості, ви повинні знати, що це не завжди має бути так.

Настав час переосмислити рецепти з рибою та побачити, що цей інгредієнт може бути корисним та цікавим. Немає значення, наскільки вправні (чи ні) ви на кухні, вам просто потрібно виконати ці кроки, і ви помітите різницю.

Що стосується часу приготування або складності, все залежить від типів рецептів приготування страв. Пам’ятайте, що на кухні завжди є більше, ніж один спосіб щось зробити.

У певному сенсі, все мінливе. Якщо ви бачите рецепт на веб-сайті, ви завжди можете пристосувати його до ваших улюблених приправ або додати будь-які інгредієнти, які, на вашу думку, нададуть більше смаку чи поживної цінності. До справи!

Дуже смачні рецепти приготування риби

смачні рецепти приготування риби

1. Хек на грилі

Цей різновид риби дуже смачний, поживний і використовується як у західній, так і в латиноамериканській кухні. Хек можна зварити, обсмажити, порізати на шматочки, відварити на пару, підкоптити, потушкувати тощо. Проте, ми рекомендуємо вам приготувати його на грилі, щоб отримати вітаміни, омега-3, мікроелементи та протеїн.

Інгредієнти

  • 2 філе хека (500 г)
  • 4 очищені зубчики часнику (50 г)
  • 2 гілочки свіжої петрушки (20 г)
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю (25 г)
  • 1/2 склянки оливкової олії (40 мл)

Приготування

  • Цей рецепт дуже простий. По-перше, зробіть заправку. Для цього вам знадобиться чашка з оливковою олією. Покладіть туди подрібнений часник та дрібно нарізані гілочки петрушки. Залиште цю суміш на 1 годину.
  • Тепер час готувати хека. Промийте рибу і посипте перцем з обох боків.
  • Поставте сковорідку на середній вогонь і налийте трохи оливкової олії.
  • Нарешті полийте філе заправкою та готуйте їх на грилі, поки риба не буде повністю готова з обох боків.
  • Подавайте на стіл!

2. Тунець з часником

Як бачите, всі ці рецепти риби ви можете легко зробити, не жертвуючи смаком та якістю. Ідея в тому, щоб спростити роботу на кухні, але додати смачний дотик до вашої страви.

Інгредієнти

  • 1 зубчик часнику (45 г)
  • 2 чашки оцту (220 мл)
  • 2 скибочки свіжого тунця (425 г)
  • 2 столові ложки кмину (50 г)
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю (25 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (30 мл)

Приготування

  • Почніть, добре помивши шматки тунця і струсивши надлишок води.
  • Потім у велику сковорідку покладіть шматочки тунця, 2 чашки оцту та невелику кількість солі, і готуйте на великому вогні 10 хвилин.
  • Поки тунець готується, добре подрібніть часник і змішайте з кмином і невеликою кількістю олії. В ідеалі варто отримати однорідну суміш.
  • Після того, як тунець буде готовий, зніміть з вогню і трошки остудіть.
  • Покладіть суміш часнику, кмину та олії зверху на тунця та переконайтеся, що вона добре вкриває всю поверхню риби.
  • Залиште десь на 25 хвилин. Якщо хочете, можете їсти відразу. Інший варіант: охолодження тунця та розігрівання на наступний день.

3. Лосось на грилі

Лосось – незвичайна риба від початку приготування до готовності. Лосось має багато поживних властивостей. Це джерело білка, мінералів, омега-3 та хорошого холестерину. Тому ця здорова риба на грилі – справжнє задоволення, яке ви обов’язково повинні спробувати, якщо досі ще цього не зробили.

рецепти приготування риби

Інгредієнти

  • 1 лимон (20 г)
  • 1 великий шматочок лосося (300 г)
  • 2 очищені зубчики часнику (15 г)
  • 1 столова ложка морської солі (25 г)
  • 1/2 склянки прованських трав (50 г)
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки (50 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (30 мл)

Приготування

  • Для приготування риби спочатку вимийте лосося з великою кількістю води. Потім потрясіть його і покладіть на дошку, щоб зафіксувати.
  • Змішайте очищені та подрібнені зубчики часнику з сіллю, дрібно нарізаною петрушкою та прованськими травами. Покладіть стільки, скільки хочете, з обох боків риби.
  • Потім загорніть лосося в алюмінієву фольгу або рукав та залиште в холодильнику на 2 години.
  • Нарешті, вийміть з холодильника, зачекайте, поки розморозиться, потім покладіть на гриль за з оливковою олією. Обсмажте з обох боків і насолоджуйтеся!


  • Tørris C, Småstuen MC, Molin M. Nutrients in Fish and Possible Associations with Cardiovascular Disease Risk Factors in Metabolic Syndrome. Nutrients. 2018;10(7):952. Published 2018 Jul 23. doi:10.3390/nu10070952
  • Ruxton, C. H. S., Reed, S. C., Simpson, M. J. A., & Millington, K. J. (2004, October). The health benefits of omega-3 polyunsaturated fatty acids: A review of the evidence. Journal of Human Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1111/j.1365-277X.2004.00552.x
  • Zhang, J., Wang, C., Li, L., Man, Q., Song, P., Meng, L., … Frøyland, L. (2010). Inclusion of Atlantic salmon in the Chinese diet reduces cardiovascular disease risk markers in dyslipidemic adult men. Nutrition Research30(7), 447–454. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2010.06.010

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.