3 сніданки, які зміцнять вашу імунну систему

Іноді природний захист організму нижчий, ніж зазвичай. Наприклад, протягом зими, періодів стресу, захворювань або відновлення після операції - в усіх цих випадках ваша імунна система стає більш слабкою та вразливою.
3 сніданки, які зміцнять вашу імунну систему

Останнє оновлення: 10 лютого, 2019

Здоровий сніданок повинен містити багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів, аби надати вам купу енергії для вдалого початку дня. Тому чому ж не розпочинати свій день з одного з цих сніданків, які зміцнять вашу імунну систему?

Варіант 1: Здоровий сніданок для імунної системи

2-omlet
  • Свіжий сік лимона зі столовою ложкою меду
  • Миска вівсянки з грецькими горіхами та медом
  • Яєчня з часником

Чому це корисно?

Повірте нам, вам неодмінно сподобається цей сніданок, і він безсумнівно надасть вашому організму сили для захисту від негативних впливів. Як? Все дуже просто. Розпочавши свій день зі свіжовичавленого соку лимона та меду, ви наситите організм вітамінами та мінералами – тут все більш ніж очевидно.

Завдяки тому, що цільнозернова їжа багата на вітаміни та антиоксиданти, вона допомагає очистити організм та захищає його від цілого ряду захворювань.

Мед – натуральна цілюща речовина, яка підсилює імунну систему. Сьогодні він просто життєво необхідний для піклування про своє здоров’я. Намагайтеся знайти якомога більш натуральний мед без додавання різних цукрів.

А що ж у випадку вівсянки? Ви вже знаєте, що вівсянка – це супер’їжа. Вона містить багато вітаміну В, який дуже важливий для покращення діяльності клітин, особливо тих, які борються з вірусами та бактеріями і, по суті, захищають вас.  Запам’ятайте на все життя: вівсянка – чудовий вибір на сніданок.

Яєчня або омлет з часником – це ще один корисний та смачний варіант. Просто візьміть одне яйце та два зубчики часнику. В яйцях міститься багато пісних білків, які дарують вам енергію та силу для гарного початку нового дня.
У поєднанні з часником вони чудово покращать захист вашого організму. Часник – це натуральний антибіотик, який бореться з інфекціями, вірусами та бактеріями. Тому спробуйте цей простий сніданок та отримуйте насолоду!

Варіант 2: Сніданок для зміцнення імунної системи

3-parfe

Чому це корисно?

Чому варто починати свій день з евкаліптового чаю? Ця рослина володіє численними корисними властивостями, які підвищують природну захисну здатність організму для боротьби із простудою або грипом.

Це чудовий варіант для періодів змін сезонів, або якщо ви відчуваєте слабкість, як це часто буває. У поєднанні з медом, евкаліптовий чай стане ідеальним рішенням для справді холодних ранків, коли вам доводиться рано прокидатися та йти на роботу.

Що ж стосується простого білого йогурту, ми вже не раз говорили про його корисні властивості. Вміст лактози у ньому нижчий, ніж у будь-якому іншому виді йогурту, у той же час кальцію там більше, ніж у склянці молока.

Ферментовані молочні продукти набагато корисніші для імунної системи, крім того вони забезпечують корисні бактерії, які живуть у кишечнику. Також він допоможе вам уникнути подразнення шлунку або запорів, які зазвичай пов’язують з іншими поширеними молочними продуктами. Так вам вдасться значно покращити травлення.

Завдяки вівсяним продуктам, горіхам та ягодам ви отримаєте додаткову дозу вітамінів та антиоксидантів. Волоські горіхи та мигдаль забезпечать вас цинком та магнієм, що в свою чергу покращить діяльність імунної системи.

А яка ж користь соку грейпфрута? Він чудово вам підійде, натуральний засіб, який покращить захисні функції організму та  допоможе запобігти виникненню інфекцій. Насправді, екстракт грейпфрутового соку часто використовують при  розробці препаратів для лікування вагінальних інфекцій.

Хочете дізнатися ще один секрет? Якщо ви виберете грейпфрут темнішого та більш насиченого кольору, він міститиме більше антиоксидантів, які важливі для боротьби з раком та зміцнення імунітету. Неодмінно додайте його до вашого раціону харчування.

Варіант 3: Енергетичний сніданок для зміцнення імунної системи

4-sik-buriaka
  • Зелене яблуко та сік буряка
  • Яєчня зі шпинатом

Чому це корисно?

Як ви вже, напевно, здогадалися, цей сніданок подарує вам дуже великий заряд енергії. Для чого ми додали до нього саме ці продукти? Завдяки ним ви збільшите споживання заліза, вітамінів групи В і вітаміну С. Крім того, ці продукти дуже корисні та смачні. Цей комплекс поживних речовин значно підвищує захист, забезпечує вас  великою кількістю заліза і білка, а також зміцнює імунну систему.

Його легко приготувати, якщо ви маєте хороший блендер або соковижималку, щоб вичавити сік з овочів. Чистити яблуко від шкірки не потрібно, адже пектин також володіє корисними для здоров’я властивостями. Додайте до соку склянку води, щоб його було легше пити. Так ваш напій буде не лише дуже корисним, а й смачним.

Розпочавши свій день з яєць та шпинату, ви помітите наскільки більше у вас енергії для вдалого початку дня. Хороша доза заліза допоможе запобігти анемії, слабкості, а також зарадить частим ранковим головним болям, які іноді трапляються  у кожного.

Не бійтеся, що для приготування цих смачних сніданків вам доведеться ставати раніше. Це позитивно вплине на захисну здатність вашого організму, і ви неодмінно це помітите.



  • Chambial, S., Dwivedi, S., Shukla, K. K., John, P. J., & Sharma, P. (2013). Vitamin C in disease prevention and cure: An overview. In Indian Journal of Clinical Biochemistry. https://doi.org/10.1007/s12291-013-0375-3
  • Cohen, H. A., Rozen, J., Kristal, H., Laks, Y., Berkovitch, M., Uziel, Y., Kozer, E., Pomeranz, A., & Efrat, H. (2012). Effect of honey on nocturnal cough and sleep quality: A double-blind, randomized, placebo-controlled study. Pediatrics. https://doi.org/10.1542/peds.2011-3075
  • Miranda, J. M., Anton, X., Redondo-Valbuena, C., Roca-Saavedra, P., Rodriguez, J. A., Lamas, A., Franco, C. M., & Cepeda, A. (2015). Egg and egg-derived foods: Effects on human health and use as functional foods. In Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu7010706
  • Seol, G. H., & Kim, K. Y. (2016). Eucalyptol and its role in chronic diseases. In Advances in Experimental Medicine and Biology. https://doi.org/10.1007/978-3-319-41342-6_18
  • Eales, J., Lenoir-Wijnkoop, I., King, S., Wood, H., Kok, F. J., Shamir, R., Prentice, A., Edwards, M., Glanville, J., & Atkinson, R. L. (2016). Is consuming yoghurt associated with weight management outcomes? Results from a systematic review. In International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/ijo.2015.202
  • Dow, C. A., Going, S. B., Chow, H. H. S., Patil, B. S., & Thomson, C. A. (2012). The effects of daily consumption of grapefruit on body weight, lipids, and blood pressure in healthy, overweight adults. Metabolism: Clinical and Experimental. https://doi.org/10.1016/j.metabol.2011.12.004
  • Clifford, T., Howatson, G., West, D. J., & Stevenson, E. J. (2015). The potential benefits of red beetroot supplementation in health and disease. In Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu7042801
  • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. In Food and Function. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.