3 способи приготування броколі
Є безліч маловідомих способів приготування броколі, оскільки люди часто обирають перевірені або типові рецепти. Тому, як правило, не експериментують з цим інгредієнтом на кухні.
На перший погляд способи приготування броколі, швидше за все, здаватимуться вам одноманітними та нудними. На жаль, овочі заробили таку погану репутацію.
Дуже важко узгодити гарний смак та різні способи приготування броколі. Однак це цілком можливо. Фактично, це може бути набагато легше, ніж здається.
Ви знайдете ідеальний баланс, коли з’ясуєте, як комбінувати інгредієнти. Для цього потрібно трохи поекспериментувати. І саме цьому ми вас навчимо вас у цій статті. Читайте далі, щоб дізнатися про багато смачних способів приготування броколі!
Способи приготування броколі
Броколі з тертим сиром
Приділіть особливу увагу цій початковій рекомендації. Ви дізнаєтесь про класичну комбінацію. Сир є секретним інгредієнтом, який чудово поєднується з броколі.
Крім того, можна вдосконалити цей рецепт м’ясом, просто спробуйте різні типи, щоб вибрати, що вам найбільше подобається.
Інгредієнти
- 2 чашки броколі (200 г)
- 4 смужки бекону (100 г)
- 5 середніх яєць (300 г)
- 1/2 ложки солі (15 г)
- 1 столова ложка гірчиці (25 г)
- 2 чашки борошна (200 г)
- 2 чашки тертого сиру (200 г)
- 1 склянка молока (110 мл)
Підготовка
- Відваріть броколі в каструлі.
- Після того, як вода закипить, вийміть броколі та відкладіть до тих пір, поки не охолоне. Злийте зайву воду.
- Потім наріжте бекон смужками й обсмажте на сковороді до золотисто-коричневого кольору.
- Нагрійте духовку до 250º C і змастіть деко.
- Збийте яйця борошном і молоком. Добре перемішайте, додайте сіль, гірчицю і трохи тертого сиру.
- Нарешті наріжте броколі, залийте сумішшю, яку ви щойно приготували, і добре розмішайте. Коли ви виллєте суміш у деко, посипте сиром зверху та випікайте 30 хвилин.
Дивіться також: 6 переваг броколі для здоров’я
Фритата з броколі
Це ще один чудовий спосіб приготування броколі. Ця фритата надзвичайно проста у приготуванні, а її смак здивує вас.
Інгредієнти
- 1 столова ложка солі (25 г)
- 2 чашки броколі (200 г)
- 2 червоні перці (85 г)
- 5 середніх яєць (300 г)
- 2 склянки тертого сиру (200 г)
- 1 столова ложка масла (25 г)
- 1 1/2 склянки молока (165 мл)
Підготовка
- Перше, що вам потрібно зробити – це відварити броколі в маленькій каструлі. Потім злийте воду.
- Нагрійте духовку до 180° C.
- Збийте яйця з молоком у сковорідці.
- Потім додайте нарізаний червоний перець, сіль та сир.
- Смажте цю суміш на невеликому вогні 5 хвилин.
- Зніміть із вогню і поставте в духовку не більше ніж на 15 хвилин.
Погляньте на цю статтю: Дивовижні переваги супу з броколі
Класична броколі та курячий салат
Ми знаємо, салати – це усталене кліше. Це здорова їжа, у яку рідко додають м’ясо, за винятком курки та індички.Наступний рецепт передбачає змішування поживних речовин в одній страві без втрати смаку, який може забезпечити курка.
Інгредієнти
- 2 червоні перці (85 г)
- 2 гілки зеленої цибулі (35 г)
- 1 столова ложка карі (25 г)
- 2 чашки броколі (200 г)
- 1 столова ложка подрібненого часнику (25 г)
- 1 велика куряча грудка (225 г)
- 3 маленьких нарізаних цибулі (75 г)
Підготовка
- Перше, що вам потрібно зробити, – це відварити броколі та злити воду.
- Потім обсмажте курячу грудку з сіллю, зеленою цибулею, карі та часником у сковороді на рослинній олії, поки вона стане золотисто-коричневою.
- В іншій сковороді обсмажте нарізану цибулю з червоним перцем. Важливо добре обсмажувати овочі (так вони віддадуть свої привабливі апетитні запахи).
- Ми рекомендуємо подавати цей салат теплим з хорошим вином.
- Fritts, J. R., Fort, C., Quinn Corr, A., Liang, Q., Alla, L., Cravener, T., … Keller, K. L. (2018). Herbs and spices increase liking and preference for vegetables among rural high school students. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2018.02.013
- Broccoli, V., & Luoni, M. (2018). Recipes for Making Neurons using Combinatorial Forward Genetics. Cell Stem Cell. https://doi.org/10.1016/j.stem.2018.06.012
- Liu M, Zhang L, Ser SL, Cumming JR, Ku KM. Comparative Phytonutrient Analysis of Broccoli By-Products: The Potentials for Broccoli By-Product Utilization. Molecules. 2018;23(4):900. Published 2018 Apr 13. doi:10.3390/molecules23040900
- Mahn, A., & Reyes, A. (2012). An overview of health-promoting compounds of broccoli (Brassica oleracea var. italica) and the effect of processing. Food Science and Technology International, 18(6), 503–514. https://doi.org/10.1177/1082013211433073
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606