4 триденні детокс-дієти
Триденні детокс-дієти – це короткострокові дієтичні режими, призначені для усунення токсинів із вашого організму. Вони також корисні для боротьби з наслідками переїдань і підготовки до більш здорового харчування.
Ці детокс-дієти будуть живити ваше тіло й покращать його роботу. Найкраще те, що вони дуже смачні. Тож вам не буде важко адаптувати їх до свого повсякденного життя. Це особливо важливо, оскільки, хоча є безліч типів детокс-дієт, не всіх їх легко пройти.
1. Триденні детокс-дієти для очищення печінки
Сніданок – коктейль
Інгредієнти
- 1 маленький шматочок імбиру
- сік 2 грейпфрутів
- 4 моркви
- 1 склянка кокосової води (250 мл)
Підготовка
- Змішайте та пийте.
Обід – салат
Інгредієнти
- ½ авокадо
- 1 склянка салату (50 г)
- ½ апельсина
- 4 помідори чері
- 1 чайна ложка оливкової олії (5 г)
- 1 чайна ложка бальзамічного оцту (5 мл)
Підготовка
- Змішайте всі інгредієнти, заправте олією та оцтом, а потім з’їжте!
Вечеря – коктейль
Інгредієнти
- 1 морква
- 1 стебло селери
- ½ склянки шпинату (15 г)
- 1 склянка мигдалевого молока (250 мл)
Не пропустіть: Оживіть тіло соком із груші, буряків і шпинату
Підготовка
- Змішайте, поки не отримаєте однорідну суміш, а потім випийте.
2. Триденні детокс-дієти на соках
- розлад травлення
- слабкість
- здуття живота
- нудота
- зміни настрою
- проблеми зі шкірою
Після трьох днів у вас буде:
- приплив енергії
- очищена печінка
- скинута вага
- зменшення запалення
Що передбачає ця дієта?
1 день – коктейль
Інгредієнти
- 6 яблук
- 2 великі буряки
- ½ стебла селери
- 1 огірок
- 2 вичавлених лимони
- 2 помідори
- 5 середніх морквин
Підготовка
- Помийте та змішайте всі інгредієнти.
- Зберігайте коктейль у холодильнику та пийте цілий день.
2 день – коктейль
Інгредієнти
- 4 яблука
- 3 огірки
- 1 чашка петрушки (30 г)
- 2 чашки шпинату (60 г)
- ½ стебла селери
- 1 чайна ложка меленого імбиру (3 г)
Підготовка
- Змішайте всі інгредієнти та пийте цілий день.
3 день – коктейль
Інгредієнти
- 2 великі буряки
- ½ стебла селери
- 3 яблука
- 2 вичавлені апельсина
- ½ чашки салату (15 г)
- 5 морквин
- 1 чайна ложка імбиру (3 г)
Підготовка
- Змішайте всі інгредієнти та зберігайте в холодильнику.
- Пийте коктейль протягом дня.
3. Триденні детокс-дієти на супах
Щойно ви закінчите дієту, ваша імунна система буде сильнішою, і ви будете мати менший ризик зараження хворобами. Для цієї детокс-дієти вам потрібно споживати суп п’ять разів на день.
Суп із броколі
Інгредієнти
- 2 чашки броколі (300 г)
- 2 стебла селери
- 1 цибуля
- 2 зубчики часнику
- 1 морква
- 2 чашки нежирної курки (500 мл)
- 1 чайна ложка кокосової олії (5 г)
- 1 столова ложка насіння чіа (15 г)
- сіль і перець (за смаком)
Підготовка
- Наріжте всі овочі.
- Нагрійте олію в пательні та обсмажте овочі.
- Додайте курку й заправте сіллю та перцем на свій смак.
- Зробіть середній вогонь, поки суп не закипить, потім споживайте.
4. Триденні детокс-дієти для очищення організму
Важливо не використовувати ці дієти занадто довго. Вам бракуватиме енергії деякий час, тож уникайте зайвих фізичних навантажень.
Ранковий і вечірній настій
Інгредієнти
- 1 склянка окропу (200 мл)
- 1 вичавлений лимон
- 5 листків свіжої м’яти
- 1 чайна ложка меленого імбиру (3 г)
Підготовка
- Залийте інгредієнти склянкою води, залиште на 5 хвилин.
- Процідіть і випийте.
Середина ранку
Інгредієнти
- 1 дрібно нарізана морква
- ½ дрібно нарізаного огірка
- 2 дрібно нарізані стебла селери
- 1 чайна ложка вершкового сиру (5 г)
Підготовка
- Змішайте овочі та вершковий сир.
Обід
Інгредієнти
- ½ огірка
- 1 помідор
- ½ авокадо
- 1 чайна ложка оливкової олії (5 г)
Підготовка
- Очистьте інгредієнти, змішайте і з’їжте.
- Liu, R. H. (2013). Health-Promoting Components of Fruits and Vegetables in the Diet. Advances in Nutrition: An International Review Journal, 4(3), 384S–392S. https://doi.org/10.3945/an.112.003517
- Slavin, J. L., & Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition: An International Review Journal, 3(4), 506–516. https://doi.org/10.3945/an.112.002154
-
Maizura, M., Aminah, A., & Aida, W. M. W. (2011). Total phenolic content and antioxidant activity of kesum (Polygonum minus), ginger (Zingiber officinale) and turmeric (Curcuma longa) extract. International Food Research Journal, 18(2). https://doi.org/10.1111/nph.13375