6 натуральних засобів, які знімають біль від артриту

17 Березня, 2019
Біль від артриту суттєво погіршує якість життя і заважає виконувати безліч щоденних справ. Люди, які щодня стикаються з цією проблемою, добре знають, наскільки це важко. На щастя, є натуральні засоби для зменшення больових відчуттів. Дізнайтеся про них більше в нашій статті.

Важливо не лише додати ці напої до свого щоденного раціону, а й також зменшити кількість оброблених продуктів, які ви споживаєте. Річ у тім, що така їжа посилює запалення, а це може погіршити біль від артриту.

Артрит – це запальне захворювання, спричинене подразненням синовіальної оболонки. Це мембрана, яка покриває суглоби.

Коли в людини виникає цей розлад, хрящ починає швидко зношуватися. Як наслідок, кістки труться одна об одну, що спричиняє сильний біль, заніміння й утруднює рух.

Артрит часто вражає руки та коліна. Утім він також може виникати в стегнах, щиколотках чи будь-якому іншому суглобі.

Основною причиною захворювання є вікові зміни. Проте артрит може розвиватися в молодому віці через пошкодження, дефіцит поживних речовин чи сидячий спосіб життя.

Пацієнти, яким поставили такий діагноз, мусять переглянути свої звички й почати жити більш здорово, адже шкідливі звички можуть погіршити симптоми.

Крім того, деякі люди застосовують натуральні засоби, щоб зняти біль від артриту. Завдяки своїм властивостям вони зменшують запалення й пов’язаний із ним дискомфорт.

У цій статті ми хочемо поділитися 6 найкращими рецептами для лікування артриту. Неодмінно візьміть їх собі на замітку.

Неодмінно прочитайте: Чим відрізняються артрит, остеоартрит та остеопороз

1. Чай із кориці

як зняти біль від артриту

Коричний чай багатий на ефірні олії й антиоксидантні сполуки. Потрапляючи в організм, вони діють як протизапальні й знеболювальні речовини.

Завдяки таким властивостям кориця знімає біль від артриту.  Крім того, вона покращує притік крові в уражених ділянках.

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • ½ столової ложки порошку кориці
  • 1 столова ложка меду

Вказівки

  • Закип’ятіть склянку води та додайте порошок кориці.
  • Дайте суміші настоятися 5 хвилин і підсолодіть її медом.

Як пити цей чай

  • Пийте цей чай кожного ранку за 30 хвилин до сніданку.

2. Чай із кропиви

Кропива – це рослина з потужними протизапальними складниками. Вони допомагають зняти заніміння та біль від артриту, який виникає в м’язах і суглобах.

Чай із кропиви містить незамінні мінерали, зокрема кальцій, що зміцнює уражені суглоби. Вони також запобігають передчасному зношуванню.

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • 1 столова ложка сушеної кропиви

Вказівки

  • Поставте склянку води на плиту. Коли вона почне кипіти, додайте сушену кропиву.
  • Залиште суміш настоятися на 10 хвилин.

Як пити цей чай

  • Пийте до двох склянок чаю на день.

3. Чай із верби білої

як зменшити біль від артриту

Стружка верби білої є надзвичайно корисним натуральним продуктом. Вона має знеболювальні та заспокійливі властивості, що чудово знімають біль від артриту.

Крім того, цей різновид верби містить антиоксиданті сполуки, які запобігають негативним наслідкам оксидативного стресу (саме він є одним із чинників, відповідальних за руйнування суглобів).

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • 1 чайна ложка стружки верби білої

Вказівки

  • Нагрійте склянку води та додайте в неї сушену стружку верби.
  • Дайте суміші настоятися 10 хвилин і налийте в чашку.

Як пити цей чай

  • Пийте склянку цього чаю на сніданок, а потім ще одну в обід.

4. Зелений чай

Для хворих на артрит зелений чай може стати чудовим союзником у боротьбі з болем.

Цей популярний напій містить повно поліфенолів. Це потужні антиоксиданти, які здійснюють протизапальну дію та мають заспокійливий ефект.

Поживні речовини в зеленому чаї покращують захист імунної системи. Крім того, вони зміцнюють клітини, оптимізуючи процес регенерації.

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка зеленого чаю
  • 1 склянка води

Вказівки

  • Додайте зелений чай у склянку киплячої води.
  • Дайте суміші настоятися 10 хвилин.

Як пити цей чай

  • Пийте зелений чай на сніданок, а потім ще раз в обід.

5. Куркума та молоко

постійний біль від артриту

Цей традиційний рецепт із куркумою та молоком чудово знімає запалення та біль від артриту.

Активні сполуки в куркумі зменшують запальні процеси, а також активізують клітини й стримують руйнування суглобів.

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка меленої куркуми
  • 1 склянка молока

Вказівки

  • Додайте порошок куркуми в склянку молока та перемішайте.

Як пити цей напій

  • Пийте цей напій щовечора перед тим, як лягати спати.

Ось ще одна корисна стаття: 7 смузі для профілактики артриту

6. Чай із насіння люцерни

Чай із насіння люцерни регулює рівень pH крові. Крім того, він допомагає зменшити больові відчуття, які виникають через артрит.

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • 1 чайна ложка насіння люцерни

Вказівки

  • Поставте воду кип’ятитися та додайте насіння люцерни.
  • Потримайте суміш на маленькому вогні 5 хвилин, а потім зніміть.
  • Дайте чаю настоятися ще 20 хвилин, накривши його кришкою.
  • Здіціть і випийте.

Як пити цей чай

  • Пийте чай двічі на день.

Пам’ятайте, що важливо не лише пити ці засоби, а й також правильно харчуватися. Максимально обмежте кількість оброблених продуктів, які ви споживаєте.

Крім того, спеціальні вправи допоможуть покращити ситуацію і жити здорово.

Таке поєднання – це чудовий спосіб зменшити біль від артриту або й зовсім запобігти хворобі.

  • van de Laar, M. (2012). Pain Treatment in Arthritis-Related Pain: Beyond NSAIDs. The Open Rheumatology Journal. https://doi.org/10.2174/1874312901206010320
  • Arthritis Foundation. (2017). Arthritis by the Numbers. Arthritis Foundation. https://doi.org/10.1038/scientificamerican0514-20a
  • Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
  • Surojanametakul, V., Satmalee, P., Saengprakai, J., Siliwan, D., & Wattanasiritham, L. (2010). Preparation of curcuminoid powder from turmeric root (Curcuma longa Linn) for food ingredient use. Kasetsart Journal – Natural Science.