6 натуральних засобів для лікування артриту на руках

Травень 13, 2019
Ці природні засоби можуть бути прекрасним доповненням для лікування артриту на руках, але вони не зможуть замінити ліки, призначені вашим лікарем.

Артрит – це запальний розлад, що виникає, коли хрящ, який з’єднує одну кістку з іншою, руйнується. Чи знаєте ви засоби для лікування артриту на руках?

Цей стан з’являється в більшості випадків внаслідок процесу старіння, але також може статися через неправильне харчування, травми і сидячий спосіб життя.

Хоча артрит може розвиватися в будь-якому суглобі тіла, але дуже часто це трапляється саме з руками. Адже вони постійно рухаються, і впродовж життя людини суглоби в них починають руйнуватися.

Людям, які страждають від цієї проблеми, тяжко виконувати багато повсякденних дій, оскільки їм стає дуже болісно, і це заважає рухливості.

Проте багато людей можуть жити з артритом, і деякі природні засоби можуть допомогти зменшити тяжкість симптомів.

Нижче ми поділимося з вами 6 цікавими варіантами, які можна використовувати як доповнення до медичного лікування артриту на руках.

Дізнайтеся про них далі!

1. Рицинова олія для лікування артриту на руках

касторова олія для лікування артриту на руках

Рицинова олія має здатність зменшувати біль і запалення, викликане артритом.

Вона містить речовину, відому як ріцинолева кислота, яка діє як протизапальний і знеболювальний засіб, коли справа доходить до лікування артриту на руках.

Що вам потрібно?

  • 2 столові ложки касторової олії (30 г)

Як її використовувати?

  • Нагрійте кілька столових ложок касторової олії, і як тільки вона досягне температури, безпечної для вашої шкіри, нанесіть її на руки.
  • Повторюйте два рази на день, щодня.

2. Насіння гуньби

Насіння гуньби містить жирні кислоти та незамінні амінокислоти, які діють як протизапальні засоби.

Ці властивості означають, що воно може допомогти з болем під час артриту рук, допомагаючи запобігти затримці рідини.

Воно також містить антиоксиданти, які допомагають уникнути відходів, яких не потребує тіло, оскільки воно допомагає підтримувати лімфатичні функції тіла.

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка насіння гуньби (5 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Як їх використовувати?

  • Насипте чайну ложку насіння гуньби в склянку води і залиште на ніч.
  • На наступний ранок зцідіть і споживайте насіння.
  • Повторюйте лікування протягом принаймні двох місяців.

3. Магнезія

магнезія

Магнезія має здатність зменшувати запалення і жорсткість, що робить її прекрасним варіантом під час артриту.

Місцеве застосування розслабляє м’язи і суглоби, допомагаючи зменшити біль.

Інгредієнти

  • 1 склянка магнезії (200 г)
  • гаряча вода (за потребою)

Як її використовувати?

  • Додайте склянку магнезії до контейнера з гарячою водою і занурте туди руки на 20 хвилин.
  • Повторюйте лікування не менше ніж 3 рази на тиждень.

4. Яблучний оцет

Яблучний оцет містить органічні кислоти, які допомагають pH крові, стимулюючи баланс запальних процесів тіла.

Активні речовини в ньому, такі як оцтова кислота, зменшують біль у руках і стимулюють кровообіг.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка яблучного оцту (10 мл)
  • 1 склянка води (200 мл)

Як його використовувати?

  • Розведіть столову ложку яблучного оцту в склянці теплої води і випийте натщесерце, без будь-якої іншої їжі.
  • На бажання можна додати оцет до контейнера з гарячою водою і занурити туди руки на 20 хвилин. Використовуйте щодня.

5. Селера

селера

Селера має сечогінні і протизапальні властивості, які запобігають і лікують біль, викликаний артритом.

Цей овоч містить багато антиоксидантів і допомагає боротися із затримкою рідини та зберігати баланс електролітів.

Як її використовувати?

  • Зробіть чай з селери та пийте 2 або 3 рази на день.
  • Лікуйтеся протягом 2 тижнів, зробіть один тиждень перерву і потім починайте знову.

6. Імбирна олія

Імбирна олія є лікувальним інгредієнтом, який полегшує біль, викликаний артритом на руках.

Її застосування створює приємне потепління, яке покращує кровообіг і сприяє зменшенню скутості та запалення.

Як її використовувати?

  • Візьміть невелику кількість імбирної олії і втирайте в руки від 3 до 5 хвилин.
  • Переконайтеся, що виникає відчуття потепління, так результати будуть краще.
  • Використовуйте щодня, до двох разів на день.

Майте на увазі, що вищезазначені засоби доповнюють лікування артриту на руках.

Їх варто застосовувати разом зі здоровими звичками та лікуванням, призначеним лікарем.

  • Patel, V. R., Dumancas, G. G., Viswanath, L. C. K., Maples, R., & Subong, B. J. J. (2016). Castor oil: Properties, uses, and optimization of processing parameters in commercial production. Lipid Insights. https://doi.org/10.4137/LPI.S40233
  • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
  • Snehlata, H., & Dande, P. (2012). Trigonella foenum-graecum. Nternational Journal of Current Pharmaceutical Review and Research. https://doi.org/10.1007/978-94-007-1764-0_96
  • Bukhari, S. B., Bhanger, M. I., & Memon, S. (2008). Antioxidative Activity of Extracts from Fenugreek Seeds ( Trigonella foenum-graecum ). Pakistan Journal of Analytical & Environmental Chemistry.
  • Ross, C. M., & Poluhowich, J. J. (1984). The effect of apple cider vinegar on adjuvant arthritic rats. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/S0271-5317(84)80049-4
  • Powanda, M. C., Whitehouse, M. W., & Rainsford, K. D. (2015). Celery Seed and Related Extracts with Antiarthritic, Antiulcer, and Antimicrobial Activities. Prog Drug Res. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-0927-6_4
  • Tyagi, S., J. Chirag, P., Dhruv, M., Ishita, M., Gupta, A. K., Usman, M. R. M., … Maheshwari, R. K. (2013). Medical Benefits of Apium Graveolens (Celery Herb). Journal of Drug Discovery and Therapeutics.
  • Therkleson, T. (2010). Ginger compress therapy for adults with osteoarthritis. Journal of Advanced Nursing. https://doi.org/10.1111/j.1365-2648.2010.05355.x
  • Al-Nahain, A., Jahan, R., & Rahmatullah, M. (2014). Zingiber officinale : A Potential Plant against Rheumatoid Arthritis. Arthritis. https://doi.org/10.1155/2014/159089