7 дивовижних переваг споживання манго

· Травень 31, 2017
Завдяки високому вмісту клітковини манго дуже корисні для травлення й також допомагають підтримувати роботу органів випорожнення в належному стані. Дізнайтеся більше про ці й інші 6 дивовижних причин, чому варто їсти манго.

Що вам спадає на думку, коли ми говоримо про споживання манго? Більшість людей уявляють солодкий тропічний фрукт, який можна їсти в різних рецептах.

Тим не менш, багатьом не спадає на думку те, що манго надзвичайно корисне для здоров’я.

Дехто називає його королем фруктів, тоді як інші кажуть, що манго є уособленням Карибів. На щастя, зараз цей фрукт можна без проблем придбати у всіх великих супермаркетах або, можливо, вам удасться насолодитися ним під час подорожі закордон.
У будь-якому випадку, манго занадто корисні, щоб нехтувати ними.

Саме тому ми розповідаємо вам про 7 причин, чому варто їсти цей фрукт частіше.

1. Манго покращує здоров’я травного тракту

Цей фрукт є чудовим варіантом, щоб позбутися таких проблем, як печія чи інші розлади травлення. Травні ензими, які в ньому містяться сприяють природному й ефективнішому травленню.

Оскільки манго дуже багаті на біоактивні речовини, такі як складні ефіри, терпени й альдегід, вони покращують апетит і роботу травної системи.

Саме тому цей фрукт є чудовим вибором, якщо у вас діти.

Дізнайтеся більше про 3 способи навчити дітей емоційного інтелекту

2. Воно запобігає раку й покращує здоров’я серця

У манго міститься багато пектину, розчинної клітковини, яка ефективно знижує рівень жиру в крові.

Це може здаватися неймовірним, утім споживаючи манго, ви насправді можете знизити ризик розвитку раку шлунково-кишкового тракту.

Разом з іншими фруктами, манго вважається важливою складовою традиційної медицини серед корінних народів кількох тропічних країн.

3. Манго сприяє здоровій втраті ваги

Регулярне споживання манго є одним із найефективніших способів швидко схуднути. Це чудова новина для людей, яким ніяк не вдається досягнути своєї ідеальної ваги.

У 150 грамах манго міститься лише 86 калорій, які легко засвоюються організмом.

Також у цьому фрукті є крохмаль, який перетворюється в цукор, забезпечуючи вас 100% натуральною енергією.

Чудовий спосіб споживати манго – у вигляді соку.

Ось як приготувати його вдома.

Інгредієнти

  • 1/2 невеликого манго
  • 1 склянка молока (200 мл)

Приготування

  • Почистіть манго, поріжте його на шматки та додайте в блендер разом із молоком.
  • Збивайте до однорідної суміші.
  • Якщо хочете щоб напій був холодний, додайте в нього кілька кубиків льоду.

4. Манго зменшує ознаки старіння

Якщо їсти манго, ви отримаєте красиве, здорове обличчя й очистите його від слідів, які залишилися після акне або виникли через вплив сонця. Секрет такої властивості у вмісті вітаміну A та С.

Ці два вітаміни сприяють виробленню колагену. Щоб відчути на собі дію манго, просто час від часу включайте в раціон харчування одне невелике манго на день.

5. Споживання манго зміцнює імунну систему

Так само як і морква, манго багате на бета-каротин. Цей елемент допомагає імунній системі працювати на максимальній потужності й захищає організм від бактерій і токсинів.

Коли людина отримує достатню кількість бета-каротину та вітаміну A, утворюється шар антиоксидантів, який оптимізує роботу імунної системи.

Він діє як додатковий захисний бар’єр проти шкідливих вільних радикалів в організмі.

6. Манго запобігає діабету та контролює його симптоми

Включити цей фрукт у свій раціон варто ще й тому, що це чудовий натуральний спосіб контролювати діабет. Утім не забувайте про міру. Мабуть, вам не раз доводилося чути, що людям із діабетом не можна їсти манго. Однак це зовсім не так.

Хоча манго й справді дуже солодкі, якщо споживати їх у невеликих кількостях, вони допомагають контролювати симптоми діабету. Річ у тім, що цей фрукт містить клітковину, а цукор у манго абсолютно натуральний.

Ми радимо включити їх у свій раціон харчування та їсти маленькими порціями один або два рази на тиждень.

Ще один спосіб регулювати рівень глюкози в організмі передбачає використання листя манго:

Інгредієнти

  • 15 листочків манго
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Покладіть листя в склянку з водою та залиште настоятися на ніч.
  • Уранці заберіть листя та випийте воду натщесерце, не заїдаючи іншими стравами.

7. Манго бореться з анемією та допомагає при вагітності

Знаєте, що спільного між анемією та вагітністю? В обох випадках потрібно споживати достатньо заліза.

Манго багаті на залізо, що робить їх ідеальним засобом для профілактики анемії, оскільки цей елемент є одним з основних складників крові.

Коли йдеться про вагітних жінок, їм потрібно їсти за двох. Малятко в утробі потребує заліза достатньо для розвитку своїх внутрішніх органів.

Вагітним жінкам часто рекомендують їсти добавки із залізом. Однак проблема полягає в тому, що вони мають металічний присмак і деякі люди погано їх сприймають.

Якщо це ваш випадок, подумайте над тим, щоб додати смачне смузі з манго та шпинатом у свій раціон харчування.

Старайтеся їсти манго в сезон

Їсти манго протягом усього року непросто. Радимо включити цей фрукт у свій раціон, коли на нього сезон. Це залежить від країни походження фрукта, тому таку інформацію теж варто враховувати.

Просто пам’ятайте, що не варто їсти більше, ніж одну порцію манго на день, і потрібно достатньо займатися спортом, щоб збалансувати калорії.