7 переваг волоських горіхів, про які ви не знали

Якщо ви хочете вживати волоські горіхи й отримувати користь, вам потрібно всього кілька горіхів на день. Вони містять багато калорій, але це того варте. Дізнайтеся більше з цієї статті.
7 переваг волоських горіхів, про які ви не знали

Останнє оновлення: 12 грудня, 2018

Волоські горіхи є одними з найбільш поживних і найкращих горіхів для вашого здоров’я. Вони містять багато білку, здорових жирів, клітковини, природних стеринів, антиоксидантів, вітамінів і мінералів. Це більш ніж достатньо поживних речовин, щоб зробити їх одним з найздоровіших і найсмачніших продуктів!

Сьогодні ми хочемо розглянути, що саме робить ці горіхи настільки корисними.

Волоські горіхи корисні для запобігання раку

перевірка на рак грудей
Волоські горіхи можуть допомогти запобігти раку простати та молочної залози.

У дослідженні, проведеному на щурах, ті тварини, яким давали 4 цілі волоські горіхи впродовж 18 тижнів, мали менші пухлини, які росли повільніше, порівняно зі щурами, яким давали таку саму кількість альтернативної їжі.

Тому волоські горіхи допоможуть із цими видами захворювань.

Вони зміцнюють здоров’я серця

лікарі
Крім того, ці смачні горіхи краще піклуються про серце, ніж майже будь-яка інша їжа.

Ці горіхи багаті на амінокислоти та аргінін, тому вони є ідеальним інгредієнтом, який має знайти місце в раціоні людей з серцево-судинними проблемами.

Це чудові протизапальні горіхи

Високі рівні рослинного жиру, омега 3 і альфа-ліноленової кислоти у волоських горіхах роблять їх феноменальним природним протизапальним засобом.

Крім того, вони допомагають запобігти утворенню тромбів завдяки поліпшенню кровообігу.

Вони сповнені антиоксидантів

горіхи
Волоські горіхи містять велику кількість антиоксидантів. Завдяки поліфенолам і ліпопротеїнам ці горіхи дуже корисні.

Не забудьте додати їх у свій раціон, тому що вони дуже поживні й роблять дивовижні речі для вашого організму.

Це ідеальне харчування для мозку

мозок
Волоські горіхи захищають нерви завдяки вітаміну Е, фолієвій кислоті, мелатоніну, омега-3 жирним кислотам і антиоксидантам.

Різні дослідження показали, що споживання волоських горіхів допомагає знизити вразливість до окисного стресу, який відбувається з віком.

Якщо ви хочете, щоб ваш мозок працював так само добре, як і завжди, впродовж довшого часу, немає нічого кращого, ніж жменя волоських горіхів на день.

Ви помітите різницю, і ваш мозок буде отримувати всі поживні речовини, які необхідні, щоб бути здоровими. Вони навіть можуть допомагати з лікуванням хвороби Альцгеймера.

Це найкращий друг людей з діабетом 2 типу

перевірка крові на цукор
Було доведено, що споживання цих горіхів корисне для людей з діабетом 2 типу.

Жир у волоських горіхах – це здоровий жир, який регулює метаболічні фактори у людей з діабетом, навіть допомагає знизити рівень інсуліну, якщо їсти їх окремо натщесерце.

Якщо у вас цей тип діабету, хороший спосіб контролювати рівень цукру в крові – додати до щоденного раціону кілька волоських горіхів.

Вони допоможуть вам відпочити

дівчина спить у ліжку
Це може здатися занадто добре, щоб бути правдою, але жменя волоських горіхів допоможе вам краще спати.

Волоські горіхи містять мелатонін – антиоксидант, який допомагає заснути й забезпечує безперервний сон всю ніч.

Ваші ночі приноситимуть вам більше відпочинку, і це зробить ваше тіло сильним і здоровим, адже ви будете давати йому спокій, якого він заслуговує і потребує.

Вони забезпечують необхідний рослинний жир

горіхи
Тіло потребує певної кількості жиру щодня. Волоські горіхи багаті на омега-6 жирні кислоти, які дуже поширені у м’ясі з високим вмістом жиру.

Ця поживна речовина допомагає організму відновлювати й підтримувати здоров’я, тож якщо ви не хочете отримувати омега-6 з тваринного жиру, ви завжди можете замінити його на волоські горіхи.

Загалом, волоські горіхи є неймовірним продуктом з незліченними перевагами для організму.

Однак важливо пам’ятати, що оскільки вони місять багато калорій, то краще їсти лише декілька горіхів на день. Цього більш ніж достатньо, щоб насолодитися всім, що ці горіхи здатні зробити для вашого здоров’я, і не перебрати з калоріями.



  • de Lira-García, C., Bacardí-Gascón, M., & Jiménez-Cruz, A.. (2012). Efecto del consumo de nueces, semillas y aceites sobre marcadores bioquímicos y el peso corporal: revisión sistemática. Nutrición Hospitalaria27(4), 964-970. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2012.27.4.5781
  • López León, R., & Ureña Solís, J. (2012). Propiedades antioxidantes de los frutos secos y la disminución del colesterol total y LDL-colesterol. Rev. costarric. salud pública21(2), 87-91.
  • Ma, Y., Njike, V. Y., Millet, J., Dutta, S., Doughty, K., Treu, J. A., & Katz, D. L. (2009). Effects of walnut consumption on endothelial function in type 2 diabetic subjects: a randomized controlled crossover trial. Diabetes care33(2), 227-32.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.