8 переваг вживання яблучного соку

Березень 27, 2019
Окрім того, що яблучний сік неймовірно просто приготувати, цей напій має незліченну кількість переваг як для внутрішнього, так і зовнішнього стану людини.

Яблука є одними з найпопулярніших фруктів у всьому світі. Вони не тільки мають неймовірний смак, але і є універсальним продуктом з великою кількістю можливих методів застосувань. До того ж на основі яблук можна приготувати напрочуд поживний яблучний сік.

А чи знали ви, що вживання яблучного соку має неймовірні переваги для здоров’я?

До складу цього корисного фрукта входить велика кількість білків та вітамінів С і Е. До того ж яблука характеризуються високим вмістом таких мінералів, як калій та залізо. Ці речовини є незамінними для підтримання всіх важливих функцій в організмі.

Як приготувати натуральний яблучний сік?

Якщо ви скористаєтеся цим рецептом, то зможете швидко приготувати поживний натуральний напій, який можна вживати навіть на сніданок. До складу яблучного соку входять незамінні речовини, які допоможуть енергійно та жваво розпочати новий день.

Інгредієнти:

  • 4 яблука (бажано червоного, проте можна і зеленого кольору)
  • 4 склянки води
  • 5 столових ложок лимонного соку
  • 2 столові ложки органічного меду
  • 1 чайна ложка меленої кориці (на бажання)

Спосіб приготування:

  • Ретельно помийте яблука та розріжте їх на чотири частини. Обов’язково вийміть усі зернята. Можете також почистити фрукти від шкірки. Утім, зверніть увагу, що шкірка яблука містить велику кількість поживних речовин.
  • Помістіть усі компоненти напою у чашу стаціонарного блендера. Збивайте засіб впродовж кількох хвилин до утворення однорідної консистенції без грудочок.
  • Перелийте готовий напій у склянку та насолоджуйтеся неймовірним смаком натурального яблучного соку.

Корисні властивості яблучного соку

1. Він омолоджує шкіру

яблука відновлюють шкіру

  • Завдяки високому вмісту вітаміну С яблучний сік омолоджує та відновлює пошкоджену шкіру.
  • Цей напій також характеризується високим вмістом вітаміну Е. Ця речовина є потужним антиоксидантом, який забезпечує виконання клітинами внутрішніх органів всіх їхніх функцій.

Натуральний сік з яблука має здатність підтягувати шкіру та повертати їй пружність. Регулярне вживання яблучного соку робить шкіру здоровою та красивою.

2. Яблучний сік покращує роботу серця

  • Вірте чи ні, але яблучний сік чудово впливає на роботу всіх органів серцево-судинної системи. Гістидин, який входить до складу яблук, діє як ефективний гіпотензивний засіб. Саме тому за умови регулярного вживання яблучного соку можна відрегулювати кров’яний тиск.
  • Натуральний яблучний сік також запобігає накопиченню холестерину у печінці. Таким чином холестерин не потрапляє у кров і не впливає негативно на роботу серцево-судинної системи.

3. Цей напій зміцнює м’язи

вживання яблучного соку та його вплив на м'язи

  • Якщо ви будете їсти щонайменше по одному яблуку щодня, то зможете забезпечити організм необхідною добовою нормою калію. Цей мінерал є однією з незамінних речовин для підтримання належної роботи нервової системи та зміцнення м’язів.
  • Вірте чи ні, але натуральний яблучний сік також стимулює процес набору м’язової маси.
  • Цей напій має здатність перетворювати вуглеводи у додаткове джерело енергії.

4. Сік з яблука запобігає появі болю у суглобах

За умови регулярного вживання яблучного соку можна усунути неприємні больові відчуття у м’язах. Цією властивістю сік з яблука завдячує високому вмісту антиоксидантів. До того ж натуральний яблучний сік не дозволяє токсинам накопичуватися у суглобах.

Водночас калій, що входить до складу яблучного соку, збільшує щільність кісток. Саме тому цей поживний напій є незамінним для хворих на артрит та ревматизм, а також для людей похилого віку.

5. Цей напій запобігає розвитку геморою

сік для профілактики геморою

Якщо організму не вистачає вітаміну К, ризик розвитку аномальних кровотеч суттєво зростає. Спровокувати такі кровотечі можуть травми, хірургічні втручання та інші захворювання.

За умови регулярного вживання яблучного соку можна забезпечити організм необхідною кількістю вітаміну К, і тоді кров буде згортатися як належить.

6. Яблучний сік допомагає худнути та зменшувати об’єми тіла

Якщо ви намагаєтеся позбутися зайвих кілограмів, рекомендуємо готувати натуральний яблучний сік на основі зелених яблук. Зрештою, на 100 г зелених яблук припадає всього 80 калорій та великий відсоток клітковини. До того ж цей напій забезпечить довготривале відчуття ситості.

Для того, щоб отримати максимальну користь від яблучного соку, рекомендуємо вживати його на сніданок та обідній перекус. Якщо ви хочете позбутися зайвих кілограмів, цей напій стане вам у пригоді, адже він допомагає регулювати рівень цукру у крові та прискорює обмін речовин.

Повірте, з кожним днем ви будете помічати позитивні зміни у своїй фігурі та навчитеся контролювати свій апетит.

7. Вживання яблучного соку допомагає очистити мозок від негативних думок

вживання яблучного соку для очищення думок

Калій, магній та фосфор, що входять до складу яблук, допомагають позбутися фізичної втоми, а також усувають ознаки фізичного та морального виснаження.

До того ж натуральний яблучний сік характеризується високим вмістом вітаміну В12. Відсоток цього вітаміну в яблучному соку є достатнім для ефективної боротьби з безсонням та нервовими розладами.

8. Яблучний сік допомагає боротися із захворюваннями дихальних шляхів

Якщо ви хворієте на астму, часто кашляєте чи страждаєте на інші порушення в роботі органів дихальної системи, неодмінно зробіть натуральний яблучний сік частиною свого щоденного раціону.

Завдяки високому вмісту вітаміну С цей напій покращує роботу легень та зміцнює імунну систему.

Для того, щоб мати максимальну користь від яблучного соку, ми рекомендуємо додавати до нього невелику кількість натурального меду.

Не варто забувати, що поживний яблучний сік володіє потужними лікувальними властивостями. Він допомагає лікувати кашель та очищує горло і дихальні шляхи від застою.

Чого ж ви чекаєте? Не гайте часу і неодмінно переконайтеся в ефективності цього напою на власному досвіді!

  • Palomo GI, Yuri JAS, Moore-Carrasco R, Quilodrán PÁ, Neira EA. El consumo de manzanas contribuye a prevenir el desarrollo de enfermedades cardiovasculares y cáncer: Antecedentes epidemiológicos y mecanismos de acción. Rev Chil Nutr 2010;37(3):377-385
  • Healthline.com Potassium [Online] Available at: www.healthline.com/health/potassium
  • Casero T, Recasens I, Carrasco V y Xucla F. Dinámica de acumulación de nutrientes en manzana. Area de Postcollita. CeRTA. Universitat de Lleida (1998)
  • ESCOBAR ARELLANO  EE. Elaboración de una bebida adelgazante con sabor a manzana a base de apio (apium graveolens) y vinagre de manzana en diferentes concentraciones y endulzando con stevia (stevia rebaudiana bertoni) y miel de abeja. Universidad Téncica de Cotopaxi. Latanuga, Ecuador (2010).