8 продуктів для покращення роботи мозку

Регулярне споживання цих продуктів покращує когнітивну функцію. Додайте їх до свого раціону для покращення роботи мозку та великої загальної користі для організму!
8 продуктів для покращення роботи мозку

Останнє оновлення: 10 грудня, 2018

Мозок – один із найважливіших та найскладніших за будовою органів у тілі людини, він відповідає за велику кількість фізичних та розумових здатностей. Тому нас всіх час від часу цікавить можливість покращення роботи мозку.

Мозок – це вісь усього організму, не тільки через те, що він регулює когнітивну діяльність, але й тому, що контролює важливі процеси всіх органів та систем.

Неймовірно, але навіть досі не можливо точно визначити, яка частина мозку найбільше відповідає за розвиток людини.

Напевне відомо, що звички можуть позитивно чи негативно впливати на виконання різноманітної діяльності. Приміром, у вашому раціоні харчування присутні основні поживні речовини, які підтримують здоров’я мозку, коли ви ці продукти споживаєте.

У цій статті хочемо розповісти про корисні продукти, які дбають про здоров’я цього важливого органу.

8 продуктів для покращення роботи мозку

1.Чорний шоколад для покращення роботи мозку

чорний шоколад для покращення роботи мозку

Помірне споживання чорного шоколаду, що містить мінімум 60% какао, позитивно позначається на здоров’ї мозку та функціонуванні нервової системи.

Цей продукт містить багато антиоксидантів. Коли вони всмоктуються в організм, то мінімізують негативний вплив вільних радикалів на клітини.

Чорний шоколад також містить велику кількість вітамінів групи B, а також мінералів, що запобігають гормональному дисбалансу та нервовому розладу.

Чорний шоколад рекомендовано для стимуляції вироблення серотоніну та ендорфінів, двох нейротрансмітерів, які контролюють стрес та тривогу.

2. Натуральний йогурт

Споживання натурального йогурту поліпшує роботу мозку та підтримує рівень корисних бактерій, які його захищають.

Живі культури безпосередньо впливають на роботу кишківника, а всмоктуючись організмом, позитивно позначаються на оптимальній роботі мозку та його здоров’ї. Натуральний йогурт можна використовувати для покращення роботи мозку.

3. Овес

овес для покращення роботи мозку

Овес – це «король злаків», він збагачений поживними елементами, які позитивно впливають на здоров’я організму.

Перш за все, вони містять велику кількість вітаміну B1, який необхідний для захисту мозку від негативного впливу вільних радикалів та старіння.

До того ж, наявність антиоксидантів уповільнює руйнування клітин вільними радикалами, а також поліпшує концентрацію та  пам’ять.

Окрім того, овес рекомендовано споживати, коли людина важко працює розумово, оскільки він заряджає організм енергією.

4. Цибуля

Цибуля – продукт, збагачений антиоксидантами, що допомагають захистити клітини мозку від розвитку нейродегенеративних захворювань.

Цибуля містить багато кверцетину та антоціанів, що сприяють покращенню здатності концентруватися. Водночас це також збалансовує функції центральної нервової системи.

5. Жирна риба

жирна риба для покращення роботи мозку

Жирна риба –  одне з найкращих натуральних джерел жирних кислот Омега-3. Це вид корисних поліненасичених жирів, які корисні як для серця, так і для покращення роботи мозку.

Цей поживний елемент допомагає прочистити артерії, оскільки виводить холестерин і запобігає утворенню бляшок.

Протизапальні властивості покращують процес насичення клітин киснем, а також запобігають розвитку хронічних розладів та інсультів.

6. Авокадо

Цей смачний зелений фрукт містить корисні жири та антиоксиданти, що допомагають захистити клітини мозку від передчасного старіння.

Окрім того, жирні кислоти Омега-3 разом з вітаміном E протидіють шкідливому впливу вільних радикалів та гальмують розумову деградацію.

7. Насіння льону

насіння льону для покращення роботи мозку

Насіння льону має у складі жирні кислоти Омега-3, вітамін E та інші корисні елементи з антиоксидантами, що допомагають захистити здоров’я мозку.

Споживання цього насіння насичує тіло додатковою енергією та покращує концентрацію і розумову діяльність.

Крім того, додавання насіння льону до різних страв знижує негативний вплив окислювання. Насіння льону також допомагає вберегти клітини мозку від старіння.

8. Оливкова олія

Корисні жири в оливковій олії першого віджиму є корисними для виведення поганого холестерину з артерій. Такий холестерин асоціюється з серцево-судинними захворюваннями, він може стати причиною інсульту.

Окрім того, такий поживний елемент разом з антиоксидантами контролює запальні процеси в організмі. До того ж, він мінімізує розлади центральної нервової системи.

Споживання оливкової олії сприяє злагодженій роботі клітин мозку та кровообігу, що вкрай важливо для підтримки здоров’я мозку.

Регулярне споживання цих продуктів сприяє розумовій діяльності . Додайте їх до свого раціону та насолоджуйтеся фантастичними перевагами.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.