9 дивовижних продуктів, які можна заморозити

· Червень 5, 2017
На жаль, за статистикою у світі від 30 до 40% харчових продуктів, призначених для споживання, зрештою опиняються в смітті. Докладіть зусиль, щоб запобігти харчовим відходам, дізнавшись про 9 продуктів, які можна зберігати в морозилці!

Харчові відходи все ще є серйозною проблемою в усьому світі. На жаль, за оцінками експертів, 30-40% харчових продуктів, призначених для споживання людиною, потрапляють у смітник.

Значна кількість втрачається під час збору, обробки та транспортування. Однак більшість опиняється в ваших холодильниках і коморах, де можна було б цьому запобігти.

Проблема полягає в тому, що багато людей стурбовані цією ситуацією, але забувають один важливий момент: ви можете зберігати швидкопсувні продукти довше, використовуючи такий метод, як заморожування.

Їхній смак може дещо змінитися, але це прекрасний спосіб продовжити термін придатності вашої їжі та заощадити гроші.

Прочитайте ці поради та застосовуйте їх на практиці!

1. Банани

Ви можете заморозити занадто стиглі банани (ті, які вже стали коричневими) без шкірки. Потім ви можете використовувати їх у різноманітних стравах.

Кімнатна помірна температура прискорює процес розкладання, тож краще помістити їх в морозильник, щоб не дати зіпсуватися.

Коли вони вам знадобляться, ви можете розморозити їх у мікрохвильовій печі, а потім додати в торти, кекси або хліб.

2. Авокадо

Більшість людей знає, що щойно ви розрізали авокадо, воно стає коричневим і неприємно м’яким.

Ви можете використовувати їх в такому стані для масок для обличчя або інших натуральних косметичних процедур. Однак ви можете також зберігати їх в морозильній камері, щоб потім з’їсти.

Покладіть авокадо в герметичний контейнер і видавіть зверху трохи лимонного соку. Їх можна зберігати в холодильнику впродовж тижня.

3. Кава

У вас є залишки кави? Замість того, щоб зливати їх у каналізацію, вилийте в лоток для кубиків льоду і використовуйте кубики льоду в коктейлях та інших рецептах.

Насправді, оскільки вони будуть заморожені, ви можете також використовувати їх як засіб для лікування зморшок, целюліту та інших проблем зі шкірою.

4. Свіжі трави

Коріандр, петрушка і свіжі трави темнішають, коли починають розкладатися.

Це неминуча ситуація. Однак якщо ви не хочете їх викидати, ви можете порізати їх і заморозити.

Покладіть подрібнені трави в лоток для кубиків льоду, залийте оливковою олією і тримайте в морозильній камері, скільки потрібно.

Таким чином, у вас будуть під рукою трави для супів, тушкованих страв, а також безлічі інших рецептів, які потребують нотки смаку.

5. Листя салату

Краще всього з’їсти салат свіжим, щоб отримати всі його поживні властивості. Проте його можна заморозити, щоб запобігти псуванню.

Усе, що вам потрібно, це зробити пюре з листами й невеликою кількістю води, яку потім треба заморозити в лотку з-під кубиків льоду.

Ви можете використовувати ці салатні кубики для смузі та супів, щоб додати смаку і поживних речовин.

6. Виноград

Виноград – один із найбільш легко пошкоджуваних плодів, коли досягає певного рівня зрілості.

На щастя, його можна зберігати в морозильній камері, щоб насолоджуватися в соках, десертах і навіть коктейлях.

7. Помідори

Можливо, ви чули, що ви не варто тримати помідори в холодильнику, щоб вони не втрачали свої поживні якості.

Проте, коли вони занадто стиглі й можуть зіпсуватися, ви можете тримати їх в морозильній камері, щоб потім зробити томатний соус або рагу.

8. Сир

Попри те, що не рекомендують заморожувати продукти з високим вмістом жирів, вершків і води, багато сортів сиру можуть протриматися довше, якщо їх заморозити.

Питання в тому, щоб вибрати правильний сир, адже кисломолочний сир не варто класти в морозильник.

З іншого боку, витримані сири краще переносять зміни температури. Ви можете зберігати їх замороженими тривалий час.

В ідеалі, треба заморозити їх у великих блоках, щоб зберегти текстуру і смак.

9. Маргарин і вершкове масло

Маргарин і масло можна заморозити, якщо ви будете дотримуватись правильних принципів обробки харчових продуктів.

Важливо знати, що деякі продукти сприйнятливі до певних патогенних мікроорганізмів, тому їх краще зберігати в герметичних контейнерах, окремо від іншої їжі.

Як бачите, заморожування  – це спосіб продовжити життя багатьох видів їжі, які, як правило, легко псуються. Використовуйте цей метод, якщо вважаєте за необхідне, хоча краще спробувати купувати продукти в помірних кількостях на ринку, щоб ви могли з’їсти більше свіжими.