Овочевий крем-суп для зняття больових відчуттів

До складу цього смачного крем-супу входять тільки корисні продукти з потужними протизапальними та знеболювальними властивостями, тож за умови регулярного вживання цієї страви ви зможете усунути хронічні больові відчуття у різних частинах тіла. Неодмінно приготуйте цей поживний овочевий крем-суп та переконайтеся в його корисних властивостях на власному досвіді!
Овочевий крем-суп для зняття больових відчуттів

Останнє оновлення: 16 листопада, 2018

На жаль, чимало людей страждають від хронічного болю у деяких частинах тіла, зокрема у м’язах, суглобах чи внутрішніх органах.

Хронічні больові відчуття можуть викликати сильний дискомфорт та страждання, тож хворі змушені регулярно вживати знеболювальні препарати у великій кількості. На жаль, такі медикаменти не завжди є ефективними. До того ж, більшість з них має велику кількість побічних ефектів, які є небезпечними для здоров’я.

У цій статті ми навчимо вас готувати неймовірно смачний та поживний овочевий крем-суп. Завдяки його природним протизапальним та знеболювальним властивостям ви зможете зменшити або повністю усунути больові відчуття безпечним шляхом.

Найкращі продукти для боротьби з болем

Вірте чи ні, але існує ціла низка корисних продуктів, що містять поживні речовини з лікувальними властивостями. Ми рекомендуємо неодмінно включити їх до свого щоденного раціону для того, щоб отримати максимальну користь від цих продуктів та позбутися дискомфортних відчуттів швидко та просто.

Якщо вас турбує сильний біль, радимо поєднати у своєму меню корисні продукти з такими властивостями:

  • Знеболювальні: для зменшення та цілковитого усунення дискомфортних відчуттів
  • Протизапальні: для боротьби з ознаками запального процесу, який часто стає причиною болю.

Продукти, про які ми розповімо у цій статті, володіють цими незамінними для організму перевагами. Ба більше, якщо ви поєднаєте їх разом та приготуєте на їхній основі поживний овочевий крем-суп, то зможете ще сильніше розкрити лікувальні властивості цих продуктів.

Броколі

овочевий крем-суп з броколі

Мабуть, ви вже знаєте, що броколі є неймовірно корисним та поживним продуктом. Цей овоч містить велику кількість калію, який допомагає боротися з ознаками запальних процесів, та магнію, який не лише прискорює відновлення після запалення, але й знімає неприємні больові відчуття.

До того ж, до складу броколі входять речовини з протираковими властивостями. Саме тому спеціалісти рекомендують регулярно вживати броколі та різноманітні страви на основі цього овоча.

Цибуля

Цей корисний овоч вирізняється з-поміж інших своїми потужними протизапальними та сечогінними властивостями, тож цибулю можна заслужено вважати незамінним продуктом для виведення з організму зайвої рідини.

Часник

Ні для кого не таємниця, що часник є неймовірно корисним продуктом з лікувальними та знеболювальними властивостями. Пояснити ці переваги часнику можна високим вмістом капсаїцину у ньому.

Саме тому натуральні засоби на основі часнику є чудовими помічниками для боротьби з різними видами больових відчуттів та дискомфорту, зокрема із зубним болем, мігренями та болем у м’язах.

Куркума

овочеві крем-супи з додаванням куркуми

До складу цієї яскравої ароматної спеції входить неймовірна кількість корисних речовин. Саме тому дуже важливо завжди мати куркуму на домашній кухні.

Куркума володіє такими незамінними властивостями:

  • Містить велику кількість антиоксидантів
  • Допомагає боротися з раком
  • Є натуральним противірусним засобом
  • Є потужним протизапальним засобом
  • Чудово усуває больові відчуття
  • Покращує роботу печінки та жовчного міхура.

Ця спеція неодмінно має бути у вашому раціоні для профілактики та успішної боротьби з багатьма небезпечними захворюваннями.

До того ж, куркуму можна використовувати не тільки як унікальну смакову приправу до звичних страв, але й як натуральний харчовий барвник.

Чорний перець

До складу чорного перцю входить речовина під назвою “піперин”, який активує захисні рецептори проти болю та підсилює корисні властивості куркуміну, який є головною складовою куркуми.

Каєнський перець

Як і часник, каєнський перець містить велику кількість капсаїцину. Ця речовина допомагає зменшити дискомфорт та усунути неприємні больові відчуття.

Оскільки ця спеція має дуже виразний гострий смак, ми рекомендуємо додавати його до раціону поступово, щоб максимально знизити ризик розвитку серйозних розладів травлення.

Спочатку додавайте по маленькій дрібці каєнського перцю до кожної страви, поступово збільшуючи кількість цієї спеції у раціоні.

Оливкова олія

Якісна оливкова олія першого віджиму, як і кокосова олія, є найбільш корисними жирами для приготування їжі. Ці олії є неймовірно поживними та корисними, а ще вони чудово витримують високі температури.

Тим часом інші рослинні олії під час термічної обробки розкладаються та стають шкідливими для організму при високих температурах.

Зверніть увагу, що оливкова олія чудово поєднується як із куркумою, так і з чорним перцем. Саме тому на основі цих трьох продуктів можна приготувати неймовірно ефективні засоби для профілактики та усунення больових відчуттів природним та безпечним шляхом.

Морська сіль

Якщо ви хочете бути здоровими, ми рекомендуємо відмовитися від столової кухонної солі на користь морської солі. Звичайна столова сіль – це очищений продукт, в якому немає необхідних для організму поживних речовин. Тим часом морська сіль містить велику кількість мінералів та мікроелементів.

Втім, не забувайте, що навіть цей корисний продукт необхідно вживати у помірній кількості, щоб запобігти розвитку запальних процесів.

Смачний овочевий крем-суп: рецепт страви

Інгредієнти:

  • 1 качан броколі
  • 1 цибулина
  • 4 склянки води
  • 2 зубки часнику
  • 1 чайна ложка меленої куркуми (5 г)
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю (5 г)
  • дрібка каєнського перцю (за смаком)
  • оливкова олія першого віджиму
  • морська сіль.
овочевий крем-суп: рецепт

Спосіб приготування:

  • Перш за все ретельно помийте броколі та почистіть цибулю. Наріжте овочі та помістіть їх у невелику каструлю. Залийте цибулю та броколі водою.
  • Додайте у каструлю цілі зубки часнику.
  • На малому вогні доведіть суп до кипіння та варіть його під кришкою впродовж 30 хвилин.
  • За кілька хвилин до закінчення приготування додайте у каструлю всі інші інгредієнти страви.
  • Готовий овочевий крем-суп трохи охолодіть та перелийте у чашу стаціонарного блендера. Збийте його до отримання однорідної кремової консистенції.
  • Ви можете вживати цю страву як у гарячому, так і у холодному вигляді. Такий суп чудово освіжає у літню спеку.

Якщо вас регулярно турбує сильний біль у різних частинах тіла, радимо щодня вживати цей смачний овочевий крем-суп. Доповнюйте ним свої основні трапези, допоки не помітите значне покращення самопочуття.



  • Finley, J. W., Ip, C., Lisk, D. J., Davis, C. D., Hintze, K. J., & Whanger, P. D. (2001). Cancer-protective properties of high-selenium broccoli. Journal of agricultural and food chemistry, 49(5), 2679-2683.
  • Fusco, B. M., & Giacovazzo, M. (1997). Peppers and pain. Drugs, 53(6), 909-914.
  • Hwang, J. H., & Lim, S. B. (2015). Antioxidant and anticancer activities of broccoli by-products from different cultivars and maturity stages at harvest. Preventive nutrition and food science, 20(1), 8.
  • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Alternative medicine review, 14(2).
  • Kempaiah, R. K., & Srinivasan, K. (2004). Influence of dietary curcumin, capsaicin and garlic on the antioxidant status of red blood cells and the liver in high-fat-fed rats. Annals of nutrition and metabolism, 48(5), 314-320.
  • Lobo, R., Prabhu, K. S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2009). Curcuma zedoaria Rosc.(white turmeric): a review of its chemical, pharmacological and ethnomedicinal properties. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 61(1), 13-21.
  • Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry, 108(3), 907-916.
  • Srinivasan, K. (2007). Black pepper and its pungent principle-piperine: a review of diverse physiological effects. Critical reviews in food science and nutrition, 47(8), 735-748.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.