9 причин, чому слід їсти кісточки авокадо

Антиоксиданти, що містяться в авокадо, можуть допомогти в боротьбі з передчасним старінням шкіри. До того ж, цей плід сприяє утворенню колагену та запобігає появі зморшок.
9 причин, чому слід їсти кісточки авокадо

Останнє оновлення: 25 грудня, 2018

Авокадо – дуже смачний фрукт, який володіє безліччю переваг для здоров’я та краси, а все завдяки високому вмісту в ньому антиоксидантів та натуральних олій, які сприяють покращенню здоров’я. Через незнання більшість людей ігнорують та викидають кісточки авокадо, які також мають високу харчову цінність в поєднанні з іншими властивостями, які можуть сприяти поліпшенню якості життя і запобігати різним проблемам зі здоров’ям.

Традиційно ми вживаємо в їжу лише зеленувату м’якоть авокадо, навіть не підозрюючи наскільки корисною є його кісточка. Багато людей не знають, що у ній є високий вміст клітковини та амінокислот, які необхідні для профілактики та лікування різних захворювань. Хочете дізнатися більше про корисні властивості кісточки авокадо? Читайте далі!

Кісточки авокадо контролюють рівень холестерину

Авокадо може допомогати регулювати рівень поганого холестерину в крові, збільшуючи при цьому рівні хорошого холестерину. Більшість людей не знає, що 70% амінокислот у цьому плоді містяться саме в кісточці, і тому майже завжди ми викидаємо цю дивовижну та корисну частину фрукта.

Вживання в їжу кісточки авокадо може допомогти контролювати рівень поганого холестерину, що, в свою чергу, знижує ризик серцево-судинних захворювань в подальшому.

Вони борються з проблемами зі шлунком

проблеми зі шлунком

Кісточки авокадо дуже ефективні у зменшенні запалення шлунково-кишкового тракту та боротьбі з діареєю. Щоб отримати користь він неї, вам потрібно подрібнити кісточку авокадо, покласти її в чашку киплячої води та залишити на 15 хвилин, після чого можна сміливо її їсти, поки вона тепла. Крім цього, кісточка авокадо може також допомогти боротися з інфекціями та різними розладами шлунку.

Вони борються з пухлинами

Дослідження на щурах показали, що вживання в їжу кісточок авокадо може запобігти появі пухлин, завдяки високому вмісту в них флавонолів.

Кісточки авокадо сприяють зниженню ваги

кісточки авокадо для зниження ваги

Вони мають термогенний ефект, який може допомагати спалювати жири. Для досягнення максимального результату необхідно доповнювати їх вживання здоровою дієтою та фізичними вправами. Для цієї мети вам також стане у пригоді чай, який дуже легко приготувати. Вам лише потрібно додати товчену кісточку авокадо до двох склянок окропу та пити його три рази на день.

Вони зміцнюють імунну систему

Завдяки їх чудовим протизапальним властивостям, кісточки авокадо дають імунній системі додатковий імпульс, зміцнюючи її, щоб боротися з інфекціями та респіраторними захворюваннями. Ще однією перевагою кісточок авокадо є те, що вони допомогають послабити симптоми артриту та інших хвороб.

Кісточки авокадо запобігають передчасному старінню

передчасне старіння шкіри

Кісточки авокадо виділяються завдяки своєму високому вмісту антиоксидантів, які допомагають запобігти передчасному старінню. На додаток до цього, вони сприяють виробництву колагену, запобігаючи раннім появам зморшок та надаючи шкірі здорового вигляду.

Вони борються з катарактою

Кісточки авокадо здатні навіть перешкоджати появі катаракти. Просто нанесіть кілька крапель олії з кісточки авокадо на очі вранці та ввечері. Олія має бути свіжою і без будь-яких бактерій або забруднень.

Вони надають волоссю блиск

волосся

Натуральна олія, що міститься в кісточках авокадо, подібна до екстракту оливкової олії. Її використовують в косметичних цілях та однією з її найбільших переваг є надання волоссю неймовірного блиску та запобігання лупі.

Кісточки авокадо покращують роботу щитовидної залози

Згідно з європейськими медичними дослідженнями, кісточки авокадо містять поживні речовини та володіють властивостями, які допомагають лікувати захворювання щитовидної залозивони є  особливо корисними для людей з проблемою ожиріння.

Як ви можете отримати користь від кісточок авокадо?

Враховуючи всі переваги кісточок авокадо, ми сподіваємося, що наступного разу ви не викидатимете цю корисну знахідку. Для того, щоб отримувати максимальну користь від них, ви можете готувати чай с кісточками авокадо, додавати їх в салати або коктейлі. Але обов’язкого ретельно мийте їх перед вживанням та давайте їм повністю висохнути.



  • Aregheore E. M. A review of implications of antiquality and toxic components in unconventional feedstuffs advocated for use in intensive animal production in Nigeria. Veterinarian and Human Toxicology. Febrero 1998. 40 (1): 35-9.
  • Belete Bahru T, Hailu Tadele Z, Ajebe Gebrie E. A review on avocado seed: functionality, composition, antioxidant and antimicrobial properties. Chemical Science International Journal. Julio 2019. 27 (2): 1-10.
  • California Avocado Commission. Is it safe to eat avocado seed?
  • Campos, E. (2011). El aguacate. AGROPRODUCTIVIDAD.
  • Dabas D, Shegog R. M, et al. Avocado (Persea americana) seed as a source of bioactive phytochemicals. Current Pharmaceutical Design. 2013. 19 (34): 6133-40.
  • Dabas D, Elias R, et al. In vitro antioxidant and cancer inhibitory activity of colored avocado seed extract. International Journal of Food Science. Abril 2019. 1-7.
  • Henry L, Mtaita U. Y, Kimaro C. C. Nutritional efficacy of avocado seeds. Global Journal of Food Science and Technology. Agosto 2015. 3 (5): 192-196.
  • Instituto Nacional del Cáncer. Vitamina E. Institutos Nacionales de Salud. Departamento de Salud y Servicios Humanos de Estados Unidos.
  • Muñoz, M. A., & Barrón, A. R. (2009). Efectos médicos del aguacate. Medicina Interna de Mexico.
  • Weschenfelder C, Lorenzón J, et al. Avocado and cardiovascular health. Open Journal of Endocrine and Metabolic Disease. Agosto 2015. 5 (5): 77-83.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.