Домашні засоби для зниження рівня холестерину

Що потрібно для зниження рівня холестерину? Насправді не так вже й багато. Існує багато продуктів, як допоможуть у цьому.
Домашні засоби для зниження рівня холестерину

Останнє оновлення: 21 січня, 2019

Холестерин – ліпід або жир, що потрібен організму в певних кількостях, щоб залишатися здоровим і нормально функціонувати. Сьогодні можна знайти безліч статей на тему зниження рівня холестерину. Ми ж підготували для вас прості домашні засоби, які допоможуть у цьому.

Багато людей знають, що холестерин є ворогом організму, але мало хто звертає увагу на його різновиди. Холестерин буває поганий і хороший. При підвищенні в організмі рівня поганого холестерину відбувається процес закупорювання артерій і судин.

А наявність в організмі хорошого холестерину сприяє більш активному функціонуванню мозку і всього організму в цілому. Тому для того, щоб холестерин був у нормі, потрібно знати перелік продуктів, які містять хороший і поганий холестерин.

Клітинам необхідна певна кількість холестерину, а організм розподіляє його за необхідністю. Але багато продуктів, які ми їмо сьогодні, мають високий вміст холестерину, що може призвести до накопичення в організмі поганого його виду, поступового засмічення артерій та їх затвердіння.

Коли артерії втрачають гнучкість, рух крові в організмі погіршується. Артерії поступово звужуються і таким чином перешкоджають циркуляції крові. Враховуючи велику небезпеку, якою є накопичення поганого холестерину, візьміть за правило слідкувати за станом свого здоров’я.

А у вас високий рівень холестерину? Якщо ви страждаєте на цю проблему, ми пропонуємо вам спробувати деякі засоби для зниження рівня холестерину.

Варто розуміти, що, потрапляючи в наш організм різні продукти, починають працювати по-різному. Одні продукти містять клітковину, яка розчиняється в шлунку і до того ж зв’язує шкідливий холестерин, не дозволяючи йому всмоктуватись і потрапляти у кров.

Інші продукти містять у своєму складі полінасичені жири, які сприяють виведенню поганого холестерину з організму. Треті продукти є своєрідним блокатором для організму і холестерин не засвоюється.

Що вживати для зниження рівня холестерину?

Березовий чай

Березові бруньки та листя – це унікальний природний засіб, що допомагає позбутися цілої низки захворювань. Цікаво, що це дуже ефективні та екологічно чисті ліки, доступні більшості людей. Адже береза – одне з найпоширеніших дерев у помірному кліматичному поясі.

Це ​​дерево має чудові властивості детоксикації організму в цілому, оскільки воно стимулює виведення токсичних речовин і надлишку холестерину в крові. Щоб отримати вигоду, слід приготувати час з листя берези і пити його три рази в день.

Інгредієнти

  • 1/2 столової ложки сушеного листя берези
  • 1 склянка води (250 мл)

Спосіб приготування

Доведіть склянку води до кипіння і додайте туди листя берези. Слід варити настій протягом п’яти хвилин на слабкому вогні. Потім зніміть чай з вогню і, перш ніж пити цей березовий настій у рекомендованій кількості, залиште настоюватись його трохи більше ніж на 10 хвилин.

Вівсяне молоко

holesteryn1

Овес є одним із найздоровіших продуктів, який вам необхідно додати в свій щоденний раціон. Дуже важко переоцінити користь вівсяного молока, настільки багатого білками, мінеральними речовинами, різноманітними вітамінами, а також клітковиною – всі ці елементи знижують рівень холестерину в крові.

Воно також допомагає при депресіях та стресах, серцево-судинних захворюваннях.  Щоб скористатися усіма властивостями вівса, ми рекомендуємо приготувати з нього молоко і пити кілька склянок цього напою протягом дня.

Інгредієнти

  • 3 столові ложки вівса
  • 1 літр води

Спосіб приготування

Усе, що вам потрібно зробити, це взяти три столові ложки вівса, висипати в скляну банку і залити все літром холодної води. Нехай ця суміш стоїть протягом ночі, а наступного дня просто процідіть рідину і пийте її весь день. Протипоказань у вівсяного молока практично немає, крім алергії на злакові. Але все ж перед вживанням краще порадитися з лікарем.

Баклажанова вода

Баклажанова вода стала дуже популярною в останні роки, з того часу було доведено, що регулярне вживання такої води може допомогти організму спалювати більше жиру. Крім цього, дослідження показали, що люди, які п’ють воду з баклажанів, мають низький рівень холестерину. До вмісту цього овоча входять назунім та фітонутрієнти, що знаходяться в шкірці баклажана.

Ці елементи рослинного походження забезпечують захист нервових клітин і володіють потужними антиоксидантними властивостями, тому крім того, що баклажани – прекрасний засіб для боротьби з холестерином, їх можна ще й використовувати і як чудовий профілактичний засіб від онкологічних захворювань, і як додаткове живлення для мозку.

Інгредієнти

  • 1 баклажан
  • 2 літри води

Спосіб приготування

Наріжте баклажани, складіть у каструлю та залийте 2 літрами води. Доведіть до кипіння. Протягом декількох хвилин проваріть баклажани, потім зніміть з вогню і нехай трохи охолоне (до кімнатної температури). Слід випивати по одній склянці цієї рідини кілька разів протягом усього дня.

Червоне вино і петрушка

петрушка

Якщо взяти за звичку випивати склянку червоного вина в день, то це може допомогти знизити рівень холестерину, завдяки високому вмісту поліфенолів. Поліфеноли – рослинні пігменти, які є потужними природними антиоксидантами.

Поліфеноли збільшують опірність кровоносних судин, покращують кровообіг. Вони є фундаментальними елементами, що підтримують тканини шкіри. Поліфеноли не тільки допоможуть контролювати рівень холестерину, вони також стимулюватимуть вироблення хорошого холестерину.

В той самий час, петрушка має велику кількість флавоноїдів, а також виступає як судинорозширювальний засіб завдяки вмісту апіолу (ароматичної ефірної олії).

Якщо ви об’єднаєте ці обидва інгредієнти для лікування, то отримаєте чудовий засіб для зниження рівня холестерину і поліпшите загальне здоров’я серцево-судинної системи, кров збагачується залізом, знижується в’язкість, виводяться радіонукліди.

Отже, недаремно народні цілителі наполегливо рекомендують вводити петрушку в раціон при захворюваннях серцево-судинної системи, а також при підвищеному рівні цукру в крові.

Інгредієнти

  • пляшка червоного вина (750 мл)
  • 50 грамів петрушки

Спосіб приготування

Змішайте два вищезгадані інгредієнти у великому графині і закрийте його герметично. Залиште на 12 днів. Після цього терміну, можна буде насолодитися склянкою цієї суміші після кожного прийому їжі.

Чай з артишоку

Листя артишоку багате на антиоксиданти, які при заварюванні чаю переходять у воду. Ці антиоксиданти призводять до зниження окисного стресу одночасно з падінням рівня поганого холестерину в крові.

Чай з артишоків чудово підходить для детоксикації організму, виведення токсинів і зниження рівня поганого холестерину. Крім того, якщо регулярно пити чай з артишоку, то це може допомогти вам легше втратити вагу.

Інгредієнти

  • 2 листки артишоку
  • 1 склянка води (250 мл)

Спосіб приготування

Щоб приготувати цей чай, вам слід відварити листя артишоку в склянці води протягом 15 хвилин. Потім дати настоятися відвару протягом ще п’яти хвилин. Цей чай рекомендують пити натщесерце. Людям, які мають проблеми з травленням, слід уникати такого чаю взагалі.



  • Achrem-Achremowicz, Jacek & Kepczyńska, Elzbieta & Zylewski, Marek & Janeczko, Zbigniew. (2009). Synthesis of betulin derivatives and the determination of their relative lipophilicities using reversed-phase thin-layer chromatography. Biomedical chromatography : BMC. 24. 261-7. 10.1002/bmc.1282.
  • Ware, M. (2017). ”Eggplant health benefits and tasty tips”. Medical News Today. [Online] Avaiable at: https://www.medicalnewstoday.com/articles/279359.php
  • Brazier, Y. (2017). ”Is red wine good for you?” Medical News Today. [Online] Avaiable at: https://www.medicalnewstoday.com/articles/265635.php
  • Vasilenko IK, Semenchenko VF, Frolova LM et al. The pharmacological properties of the triterpenoids from birch bark. Eksp Klin. Farmakol 1993; 56(4): 53-5. 
  • Carnat A, Lacouture I, Fraisse D et al. Standarization of the Birch Leaf. Ann Pharm Fr, 1996; 54(5): 231-5.

  • Zaragozá F, Ladero M, Rabasco A et al. Plantas Medicinales (Fitoterapia Práctica). Segunda Edición, 2001. pp 136-8.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.