Білкові продукти для покращення раціону

Підвищення споживання білка корисне для обміну речовин, дає вам енергію, а також покращує здоров'я волосся та шкіри. Спробуйте ці білкові продукти.
Білкові продукти для покращення раціону

Останнє оновлення: 15 грудня, 2018

Білок є однією з найважливіших частин будь-якого раціону. Ось чому дуже важливо споживати білкові продукти. Зрештою, білок – одне з основних джерел енергії для вашого організму. Він також необхідний для роботи кількох систем органів.

Він насправді є важливим будівельним блоком здорового обміну речовин, а також бере участь у формуванні м’язової маси.

Продукти з більшим вмістом білка допоможуть вам почуватися ситими набагато довше, що сприяє схудненню без голодування.

Білкові продукти також важливі для краси, адже вони допомагають зберегти здоров’я волосся та шкіри.

Найкраще те, що ви можете знайти його в багатьох різних продуктах, тому його легко додати до звичного раціону.

Нижче ми розповімо вам про різноманітні білкові продукти.

1. Сир пармезан

сир пармезан
Пармезан є важливим джерелом високоякісного білка, який підвищить ваші енергетичні рівні та дасть вам відчуття ситості.
  • 100 г цього сиру містять 38 г білка. Ось чому цей сир – чудовий варіант для задоволення щоденних потреб вашого організму.
  • Однак не забувайте, що він також містить жири, тому споживайте його в помірних кількостях.

2. Сиров’ялена шинка

Сиров’ялена шинка – це ще один спосіб одержати білок, хоча її треба їсти також у помірних кількостях.

  • Вона містить 21 г білка на 100 г і менше жирів, ніж інші м’ясні продукти.

3. Тунець

корисні білкові продукти
Тунець смачний і поживний. Він містить багато білка при відносно невеликій кількості калорій.
  • У 100 г тунця є 21,5 г білка, на додаток до омега-3 жирних кислот і мінералів.
  • Його додавання до раціону принаймні двічі на тиждень допоможе контролювати апетит і підтримувати здоров’я серця та м’язів.

4. Куряча грудка

Куряча грудка – це м’ясо, яке може бути прекрасним доповненням до раціону.

  • Вона містить мало калорій і дає 22 г білка на 100 г.
  • Хоча ви можете отримувати білок із будь-якого виду курячого м’яса, рекомендується саме грудка, оскільки вона містить менше жиру.

5. Соя

соєві білкові продукти
Оскільки соя містить мало калорій та багато поживних речовин, її рекомендують, якщо ви намагаєтеся схуднути.
  • Вона містить більше білка, ніж будь-які інші бобові, і 30 г білка на 100 г.
  • Проте її треба їсти помірковано та під наглядом дієтолога, оскільки це пов’язано з проблемами щитоподібної залози.

6. Білкові продукти: горіхи

Мигдаль та інші види горіхів чудовий вибір для контролю апетиту.

  • Вони містять 20 г білка на 100 г, а також є важливим джерелом омега-3 жирних кислот та антиоксидантів.
  • Їх можна їсти щодня, якщо розміри порцій помірні.
  • Насправді, це – чудовий перекус для тих, хто хоче безпечно скинути кілька кілограмів.

7. Желатин

білок у желатині
Сьогодні на ринку є багато різновидів желатину. Це – не тільки бюджетний варіант, він також забезпечує організм великою кількістю основних поживних речовин.
  • Кожні 100 г дають 84 г білка разом із великою кількістю вітамінів і мінералів.
  • Через велику кількість протеїну він також міститься в харчових добавках.
  • Найкраще те, що він не містить багато калорій і допомагає зміцнити м’язи та суглоби.
  • Желатин можна навіть використовувати місцево, щоб зробити маски для волосся або шкіри.

Як часто ви їсте перераховані білкові продукти? Білок є дуже важливим у вашому раціоні, тому намагайтеся збільшити його кількість та обов’язково поєднувати протеїн з іншими групами харчових продуктів та поживними речовинами.



  • Jin Hur S., Jo C., Yoon Y., Youn Jeong J., Taik Lee K., Controversy on the correlation of red and processed meat consumption with colorectal cancer risk: an asian perspective. Crit Rev Food Sci Nutr, 2019. 59 (21): 3526-3537.
  • Yan Z., Zhang X., Li C., Jiao S., Dong W., Association between consumption of soy and risk of cardiovascular disease: a meta analysis of observational studies. Eur J Prev Cardiol, 2017. 24 (7): 735-747.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.