Чай з китайського гіркого гарбуза
Китайський гіркий гарбуз є одним з видів родини гарбузових тропічного походження і його часто вживають як чай. За деякими дослідженнями ця рослина може вилікувати рак і діабет та має властивості, які можуть допомогти запобігти багатьом хворобам і боротися з багатьма різними проблеми здоров’я. Чай з китайського гіркого гарбуза популярний в Африці, Азії і Латинській Америці, а регулярне його вживання знижує рівень цукру в крові у людей з діабетом до такого рівня, що дослідники у своїх працях характеризують його як «рослинний інсулін».
Чому чай з китайського гіркого гарбуза лікує діабет?
Чай з китайського гіркого гарбуза рекомендований для лікування і профілактики цукрового дисбалансу крові, тобто того, який пов’язаний з діабетом. Його високий вміст антиоксидантів знижує рівень цукру в крові, що робить його ідеальним для тих хворих, які страждають на діабет другого типу.
Дослідники виявили, що китайський гіркий гарбуз покращує обмін речовин завдяки його впливу на метаболізм глюкози.
Як чай з китайського гіркого гарбуза допомагає боротися з раком?
Після проведення багатьох досліджень, що стосуються протиракових властивостей чаю з китайського гіркого гарбуза, було виявлено, що цей овоч має лікувальні властивості, які стримують ріст ракових пухлин молочної залози та інших типів ракових клітин.
За даними дослідження, опублікованого в журналі «Дослідження раку», вчені повідомляють, що екстракт китайського гіркого гарбуза має здатність стримувати ріст ракових клітин, завдяки високому вмісту антиоксидантів, які допомагають захистити клітини організму та зменшити шкоду від вільних радикалів, поганого харчування, токсинів з навколишнього середовища, сигаретного диму та багатьох інших негативних впливів.
Ще одне дослідження, проведене в Університеті Колорадо, підтверджує, що введення певної дози екстракту китайського гіркого гарбуза піддослідним щурам з раком зменшило на 64% розмір пухлини підшлункової залози без будь-яких побічних ефектів. До того ж, високий вміст антиоксидантів підвищує опірність імунної системи.
Побічні ефекти чаю з китайського гіркого гарбуза
Чай з китайського гіркого гарбуза не рекомендований вагітним жінкам, оскільки деякі з його компонентів можуть призвести до викиднів.
Споживання чаю з китайського гіркого гарбуза протягом тривалого періоду часу підвищує ризик розвитку запалення печінки. Навіть якщо чай і не зашкодить тканинам печінки, все ж він підвищує рівень ферментів печінки. А це може викликати проблеми зі здоров’ям, такі як атеросклероз або затвердіння артерій.
Інші серйозні побічні ефекти – це нудота, блювота, діарея та виразкова хвороба шлунка. Цей чай може бути токсичним для дітей і його треба вживати тільки під наглядом лікаря.
Часте споживання чаю з китайського гіркого гарбуза також може викликати нерегулярне серцебиття, головні болі, зниження фертильності, м’язову слабкість і нетримання сечі.
Як зробити чай з китайського гіркого гарбуза?
Чай з китайського гіркого гарбуза можна знайти в продажу у вигляді порошку або екстракту. Для того щоб приготувати його, слід закип’ятити літр води і додати одну або дві столові ложки порошку. Дайте засобу настоятися протягом 6 -10 хвилин і випийте. Засіб також можна придбати у формі капсул.
Інші лікувальні властивості китайського гіркого гарбуза
- Китайський гіркий гарбуз є багатим джерелом антиоксидантів, таких як альфа-каротин, бета-каротин, лютеїн і зеаксантин. Він також містить велику кількість вітаміну А, який поряд з іншими антиоксидантами, які він містить, захищає організм від вільних радикалів і запобігає передчасному старінню та багатьом хворобам.
- Пиття чаю з китайського гіркого гарбуза сприяє здоров’ю травної системи, стимулюючи травлення і перистальтику. Це допомагає їжі рухатися травною системою та швидшому виведенню відходів травлення. Він також є хорошим засобом від запорів та розладів шлунка.
- В Індії цей засіб також популярний при боротьбі з інфекціями та при лікуванні проблеми зі шкірою, у тому числі герпесу.
Ще раз нагадуємо, через велику кількість побічних ефектів, які може мати даний засіб, ми наполегливо рекомендуємо проконсультуватись у лікаря, перш ніж вживати чай з китайського гіркого гарбуза. Незалежно від кількості, тривалості та причин вживання. Будьте пильними, дотримуйтесь порад лікаря і вашому здоров’ю нічого не загрожуватиме.