Чому варто додати насіння кавуна до свого раціону

Чи знаєте ви, що крім того, що воно допомагає вам усунути зайву рідину, кавунове насіння також багате на антиоксиданти?
Чому варто додати насіння кавуна до свого раціону

Останнє оновлення: 21 січня, 2019

Кавун – смачний і свіжий фрукт, відомий своїм високим вмістом води й антиоксидантів. Це один із так званих літніх продуктів, тому що це чудовий спосіб зволожити тіло в найспекотніші дні року. Чого багато людей не знають, це те, що це насіння кавуна, яке вони зазвичай випльовують, також повне поживних речовин та інших переваг, які варто використовувати на свою користь.

Крім цього, кавун сповнений необхідними поживними речовинами, які можуть стати дуже корисними вашому здоров’ю. Він містить речовину, відому як лікопін, який допомагає очистити тіло й усунути надлишок рідини та все це лише в декількох калоріях.

Коли ви споживаєте їх у чаї та інших напоях, це може допомогти запобігти хворобам і підтримувати функції декількох основних органів. Хочете дізнатися більше?

Природне проносне

плаский живіт

Насіння кавуна містить велику кількість клітковини, поживної речовини, яка регулює перистальтику кишківника, щоб стимулювати виведення непотребу.

Ви можете використовувати насіння, а не синтетичні проносні для боротьби з запорами та покращення вашого травлення.

Прекрасне сечогінне

Так само, як і сам плід, насіння кавуна має чудові сечогінні властивості, які допомагають усунути зайву рідину, що залишається в тканинах.

Лікарський чай, зроблений із цього насіння є давнім засобом проти накопичення токсинів і шлаків у нирках, також запобігає утворенню каменів у нирках.

Активні компоненти підтримують відповідні функції сечових шляхів і підвищують ліквідацію рідин, запобігаючи надлишковому росту бактерій.

Воно також сприяє виведенню токсинів і важких металів, знижує ризик виникнення серйозних захворювань.

Завдяки його здатності підтримувати баланс рідини в організмі та рівень солі, регулярне споживання насіння кавуна допомагає контролювати високий кров’яний тиск.

Багатий на антиоксиданти

насіння кавуна це антиоксидант

Тоді як сам фрукт багатий лікопіном, насіння містить інші важливі антиоксиданти, як-от: магній і цинк.

Це допомагає контролювати пошкодження, викликані вільними радикалами, та запобігає передчасному зносу суглобів і кісток.

Насіння кавуна чудове джерело енергії

Шкода, що люди воліють викидати це насіння замість того, щоб використовувати його для енергії. Насіння кавуна містить дуже мало калорій, але їхня висока енергетична цінність може допомогти для боротьби зі слабкістю та виснаженням.

Мінерали та клітковина борються із втомою для підвищення фізичної та розумової працездатності.

Насправді, тоді як 100 грамів кавуна містять лише 20.3 калорій, така сама кількість насіння кавуна може містити до 555 калорій.

Звичайно, ви ніколи не споживатимете таких великих порцій, тому що ви будете використовувати всього декілька насінин для приготування якогось напою.

Лікування дисліпідемії

кров

Дисліпідемія, або ліпідні аномалії, є типом розладу, який характеризують дисбалансом у метаболізмі ліпідів у крові.

Високий рівень холестерину в артеріях і поганий контроль тригліцеридів можуть спричинити цей стан.

Через те, що воно багате поліненасиченими жирними кислотами, такими як омега-3 та омега-6, насіння кавуна може контролювати цю проблему і допомогти очистити кров.

Це знижує ризик засмічення чи застою крові, і водночас не допускає серйозних порушень кровообігу чи серцево-судинних захворювань.

Ми рекомендуємо вам прочитати: Як дізнатися, що потрібна детоксикація?

Як зробити напій з насінням кавуна

сік кавуна

Цей напій дуже просто приготувати, це зовсім не вимагає багато часу. Хоча ви можете використовувати ціле насіння, краще взяти порошок для засвоєння поживних речовин.

Інгредієнти

  • 4 столові ложки насіння кавуна (40 г)
  • 1 літр води
  • 1 чашка нарізаного кавуна (на бажання)

Приготування

  • Довести літр води до кипіння на середньому вогні.
  • Поки вода кипить, розмеліть насіння кавуна за допомогою ступи та товкача.
  • Коли ви дістанете дрібний порошок, необхідно додати його в гарячу воду і дати йому кипіти впродовж 30 хвилин.
  • Потім зніміть з вогню і дайте суміші постояти одну годину.
  • Відфільтруйте рідину і перелийте цю лікувальну воду до глечика.
  • Для отримання смачного напою додайте воду до змішувача разом із декількома шматочками свіжого кавуна.
  • Зберігайте напій у холодильнику, щоб він охолонув, або відразу подавайте з льодом.

Спосіб споживання

  • Пийте першу чашку цієї води натщесерце й чекайте принаймні півгодини перш ніж снідати.
  • Робіть це два дні поспіль щотижня для досягнення найкращих результатів.
  • Уникайте додавання будь-яких цукрових або штучних підсолоджувачів або ви втратите переваги та користь.
  • Не перевищуйте рекомендовану кількість насіння, щоб уникнути будь-яких негативних побічних ефектів.

Ви готові почати? Тепер, коли ви знаєте, наскільки корисне це насіння, не соромтеся використовувати його замість того, щоб викидати його в сміття.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.