Чому важливо їсти груші щодня

Окрім того, що груші - це дуже смачний фрукт, вони ще й мають багато вітамінів та мінералів, які покращують наше здоров'я. Ми пропонуємо їсти груші щодня.
Чому важливо їсти груші щодня

Останнє оновлення: 27 листопада, 2018

Безсумнівно, груші – це один з найбільш вигідних і здорових фруктів; цей скарб, що освіжає та дарує насолоду, просто не можна пропустити. Так чому б не їсти їх кожного дня? Ви не пошкодуєте про це.

Червоні, зелені, жовті… Є безліч різновидів груш, і всі вони однаково корисні. Це джерело води, клітковини, вітамінів і мінералів. Вони прекрасно підходять для кожного члена сім’ї, це ідеальний інгредієнт для випічки і соків на сніданок.

Але розгляньмо решту переваг, які ми отримаємо, якщо вживатимемо груші щодня.

Чому груші корисні?

Корисні властивості груш

  • Груші містять вітаміни A, B, C, E, фолієву кислоту, клітковину, калій, мінеральні солі, цукор, йод, залізо і кальцій. Вони є ідеальним джерелом вітамінів, саме тому їх часто рекомендують як незамінні фрукти на сніданок.
  • Вони мають антибактеріальні властивості. Завдяки танинам і кавовій кислоті вони захищають організм від різних інфекцій та хвороб.
  • Вони борються з вільними радикалами. Загальновідомо, що вільні радикали – це ті шкідливі речовини, які атакують клітини, викликаючи старіння. Груші дуже багаті антиоксидантами, що робить їх ідеальними для збереження молодості. Вони також є фантастичним джерелом вітаміну С, вони складаються на майже 13% з цього вітаміну, а також вітаміну К. Це ідеальне джерело здоров’я.
  • Піклуються про серце. Регулюють кровообіг і запобігають інсультам. У грушах міститься дуже велика кількість клітковини, що допомагає позбутися жовчних солей і зменшити так званий “поганий” холестерин. Деякі дослідження показують, що вживання груш щодня знижує на 50% шанс інсульту.
  • Запобігають раку. Високий вміст антиоксидантів разом з вітаміном С, клітковиною і фолієвою кислотою роблять їх ідеальними для будівництва клітин. Тому вони стають чудовим захисником від кількох різних типів раку. Насправді, багато досліджень свідчать про те, що груші допомагають позбавитися канцерогенних хімічних речовин, які накопичуються в товстій кишці. Груші також відмінні друзі жінок в період менопаузи, адже захищають їх від раку молочної залози.
  • Допомагають при закрепах. Завдяки високому вмісту клітковини і детоксичним властивостям груші – це відмінний спосіб зберегти здоров’я кишечника, а також захистити його флору. З Вашого життя зникнуть ті дні, коли трохи складно йти до туалетної кімнати.
  • Регулюють важке травлення. Якщо ви часто страждаєте в процесі перетравлення їжі та відчуваєте здуття, тяжкість і гази, не соромтеся випити грушевий сік або просто з’їсти цілу грушу. Вона містить пектин, який відмінно підходить для запобігання наслідкам важкого травлення.

Рецепт грушевого соку

Груші можна знайти в будь-яку пору року, але все залежить від типу груші. За словами фахівців, взагалі-то груші найкращі з червня по лютий. Якщо у вас є можливість дістати кілька груш за хорошою ціною, ми рекомендуємо їсти по одній на день. Їжте їх свіжими, як желе, запеченими або переробленими на сік до сніданку. Ми дамо Вам простий і живильний рецепт чудового соку для прекрасного початку дня.

Що Вам потрібно

  • Дві груші
  • Півсклянки води
  • Одна чайна ложка меду
  • Трохи лимонного соку

Як його приготувати

Спочатку вимийте і зніміть шкурку з двох груш. Коли впораєтеся, розріжте кожну навпіл і подрібніть у блендері. Після того, як сік готовий, змішайте з водою так, щоб він не був занадто густим. Додайте кілька крапель лимонного соку і чайну ложку меду як підсолоджувач. Додайте кубик льоду , щоб зробити його таким же освіжальним, як і смачним.



  • de Oliveira, M. C., Sichieri, R., & Venturim Mozzer, R. (2008). A low-energy-dense diet adding fruit reduces weight and energy intake in women. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2008.03.001
  • Fernandez, M. L., Lin, E. C. K., Trejo, A., & McNamara, D. J. (1992). Prickly pear (Opuntia sp.) pectin reverses low density lipoprotein receptor suppression induced by a hypercholesterolemic diet in guinea pigs. Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1093/jn/122.12.2330
  • Zhao, Y., Wu, P., Wang, Y., & Feng, H. (2013). Different approaches for selenium biofortification of pear-jujube (Zizyphus jujuba M. cv. Lizao) and associated effects on fruit quality. Journal of Food, Agriculture and Environment.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.