Чотири способи приготування фаршированих яєць з мінімальною кількістю інгредієнтів

Квітень 30, 2019
Фаршировані яйця – це дуже смачна закуска, яку можна легко та швидко приготувати. До того ж для начинки можна використовувати будь-які інгредієнти, що є корисними та поживними.

Майже в кожному холодильнику можна знайти яйця. Цей продукт чудово смакує, збагачений білком та коштує недорого. А фаршировані яйця можна готувати з будь-якими начинками з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Фаршировані яйця можна їсти як закуску або ж на вечерю. Лише з декількома інгредієнтами можна приготувати цю страву та подавати як гарячою, так і прохолодною. Це корисна альтернатива, що задовольняє дієтичні потреби великої кількості гостей.

Розгляньмо!

1. Фаршировані яйця зі смаженими помідорами та тунцем

Фаршировані яйця зі смаженими помідорами та тунцем

Інгредієнти

  • 8 яєць
  • 2 консервні банки тунця в олії або в натуральному соку
  • 3 столові ложки смажених помідорів (45 мл)
  • 2 столові ложки оливок без кісточок (30 г)
  • 3 столові ложки смаженого перцю (45 г)
  • Сіль та перець до смаку

Майонез

  • 1 яєчний білок
  • 2 столові ложки лимонного соку (30 мл)
  • 1 склянка соняшникової олії (250 мл)
  • Сіль
  • Подрібнений часник

Читайте статтю: Смачна картопля, фарширована ковбасками та сиром

Спосіб приготування

  • Варіть яйця 10 хвилин. Після цього помістіть їх у холодну воду охолоджуватися, потім почистьте.
  • Помістіть яйця у блендер, додайте половину склянки олії, лимонний сік та сіль.
  • Починайте змішувати та поступово доливайте решту олії. Як тільки буде готово, помістіть суміш у холодильник.
  • Розріжте очищені яйця навпіл. Відділіть жовтки та відкладіть їх.
  • У мисці добре змішайте тунець, смажені помідори, варені жовтки, оливки. Потрібно із цих інгредієнтів отримати пасту. Посоліть та поперчіть.
  • Начиніть варені яєчні білки цією пастою.
  • Змастіть майонезом, на бажанням можна додати трохи подрібненого часнику.
  • Прикрасьте смужками перцю та порізаними оливками.

2. Фаршировані яйця з шинкою у паніруванні  з сиру

Фаршировані яйця з шинкою у паніруванні з сиру

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • шинка (250 г)
  • 1 столова ложка гірчиці (15 мл)
  • Столова ложка майонезу (15 мл)
  • ¾ склянки сиру моцарела (100 г)
  • 1 склянка оливок без кісточок  (50 г)
  • Оцет
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

  • Відваріть яйця у каструлі, додайте трохи оцту, щоб краще очистити шкарлупу. Яйця потрібно варити впродовж 12 хвилин.
  • Для начинки змішайте у мисці варені жовтки, майонез, гірчицю, а також шинку, порізану шматочками.
  • Змішайте інгредієнти, щоб отримати кремоподібну суміш, потім посоліть та поперчіть.
  • Начиніть яйця пастою, притрусіть зверху тертим сиром моцарела.
  • Випікайте при температурі 180°C впродовж 10 хвилин або до того часу, поки сир не запечеться. Стежте за тим, щоб сир розплавився, але не згорів.
  • Подавайте фаршировані яйця, прикрасивши оливками.

3. Фаршировані яйця з овочами та соусом бешамель

Інгредієнти

  • 8 яєць
  • ½ цибулі
  • помідор
  • ½ баклажан
  • ½ червоного перцю
  • 400 мл соусу бешамель
  • ½ склянки тертого сиру (приблизно 50 г)
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

  • Спершу розігрійте духовку до 190 °C
  • Поріжте цибулю, баклажан, червоний перець маленькими шматочками.
  • Протушкуйте цибулю та солодкий перець на сковороді на слабкому вогні впродовж 10 хвилин. Потім додайте баклажан та готуйте ще 5 хвилин.
  • Додайте помідор, бажано натертий. Додати сіль та перець і готуйте ще 20 хвилин.
  • Варіть яйця впродовж 10 хвилин. Остудіть, потім почистьте.
  • Розріжте яйця навпіл, відділіть жовтки та змішайте їх із тушкованими овочами. Потім начиніть варені білки овочевою сумішшю.
    Покладіть яйця в форму для випікання, полийте соусом бешамель та посипте великою кількістю сиру.
  • Випікайте впродовж 10 хвилин. Коли яйця покриються шкірочкою із запеченого сира, потримайте їх у духовці ще впродовж 5 хвилин.
  • Подавайте із тостом.

Читайте також статтю: 10 корисних властивостей насіння авокадо

4. Фаршировані яйця з гуакамоле

Інгредієнти

  • 8 яєць
  • 2 стиглі авокадо
  • 2 соковиті лайми
  • 2 стиглі помідори
  • 2 маленькі цибулини
  • 1 зубчик часнику (5 г)
  • 1 столова ложка кінзи (15 г)
  • Сіль та чорний перець

Спосіб приготування

  • Відваріть яйця, не менше 10 хвилин.
  • Розріжте авокадо та вийміть кісточку. Дістаньте ложкою м’якуш та помістіть її у миску.
  • Додайте сік лайма, що запобігатиме потемнінню.
  • Додайте варені жовтки, поріжте цибулю, часник та помідор.
  • Ретельно перемішайте інгредієнти.
  • Посоліть та поперчіть відповідно до смаку.
  • Наповніть половинки яєць гуакамоле.
  • Подавайте з кукурудзяними чипсами чи сметаною.

Olsson, V., Håkansson, A., Purhagen, J., & Wendin, K. (2018). The Effect of Emulsion Intensity on Selected Sensory and Instrumental Texture Properties of Full-Fat Mayonnaise. Foods. https://doi.org/10.3390/foods7010009