Чотири способи приготування фаршированих яєць з мінімальною кількістю інгредієнтів
Майже в кожному холодильнику можна знайти яйця. Цей продукт чудово смакує, збагачений білком та коштує недорого. А фаршировані яйця можна готувати з будь-якими начинками з мінімальною кількістю інгредієнтів.
Фаршировані яйця можна їсти як закуску або ж на вечерю. Лише з декількома інгредієнтами можна приготувати цю страву та подавати як гарячою, так і прохолодною. Це корисна альтернатива, що задовольняє дієтичні потреби великої кількості гостей.
Розгляньмо!
1. Фаршировані яйця зі смаженими помідорами та тунцем
Інгредієнти
- 8 яєць
- 2 консервні банки тунця в олії або в натуральному соку
- 3 столові ложки смажених помідорів (45 мл)
- 2 столові ложки оливок без кісточок (30 г)
- 3 столові ложки смаженого перцю (45 г)
- Сіль та перець до смаку
Майонез
- 1 яєчний білок
- 2 столові ложки лимонного соку (30 мл)
- 1 склянка соняшникової олії (250 мл)
- Сіль
- Подрібнений часник
Читайте статтю: Смачна картопля, фарширована ковбасками та сиром
Спосіб приготування
- Варіть яйця 10 хвилин. Після цього помістіть їх у холодну воду охолоджуватися, потім почистьте.
- Помістіть яйця у блендер, додайте половину склянки олії, лимонний сік та сіль.
- Починайте змішувати та поступово доливайте решту олії. Як тільки буде готово, помістіть суміш у холодильник.
- Розріжте очищені яйця навпіл. Відділіть жовтки та відкладіть їх.
- У мисці добре змішайте тунець, смажені помідори, варені жовтки, оливки. Потрібно із цих інгредієнтів отримати пасту. Посоліть та поперчіть.
- Начиніть варені яєчні білки цією пастою.
- Змастіть майонезом, на бажанням можна додати трохи подрібненого часнику.
- Прикрасьте смужками перцю та порізаними оливками.
2. Фаршировані яйця з шинкою у паніруванні з сиру
Інгредієнти
- 4 яйця
- шинка (250 г)
- 1 столова ложка гірчиці (15 мл)
- Столова ложка майонезу (15 мл)
- ¾ склянки сиру моцарела (100 г)
- 1 склянка оливок без кісточок (50 г)
- Оцет
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування
- Відваріть яйця у каструлі, додайте трохи оцту, щоб краще очистити шкарлупу. Яйця потрібно варити впродовж 12 хвилин.
- Для начинки змішайте у мисці варені жовтки, майонез, гірчицю, а також шинку, порізану шматочками.
- Змішайте інгредієнти, щоб отримати кремоподібну суміш, потім посоліть та поперчіть.
- Начиніть яйця пастою, притрусіть зверху тертим сиром моцарела.
- Випікайте при температурі 180°C впродовж 10 хвилин або до того часу, поки сир не запечеться. Стежте за тим, щоб сир розплавився, але не згорів.
- Подавайте фаршировані яйця, прикрасивши оливками.
3. Фаршировані яйця з овочами та соусом бешамель
Інгредієнти
- 8 яєць
- ½ цибулі
- 1 помідор
- ½ баклажан
- ½ червоного перцю
- 400 мл соусу бешамель
- ½ склянки тертого сиру (приблизно 50 г)
- 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування
- Спершу розігрійте духовку до 190 °C
- Поріжте цибулю, баклажан, червоний перець маленькими шматочками.
- Протушкуйте цибулю та солодкий перець на сковороді на слабкому вогні впродовж 10 хвилин. Потім додайте баклажан та готуйте ще 5 хвилин.
- Додайте помідор, бажано натертий. Додати сіль та перець і готуйте ще 20 хвилин.
- Варіть яйця впродовж 10 хвилин. Остудіть, потім почистьте.
- Розріжте яйця навпіл, відділіть жовтки та змішайте їх із тушкованими овочами. Потім начиніть варені білки овочевою сумішшю.
Покладіть яйця в форму для випікання, полийте соусом бешамель та посипте великою кількістю сиру.
- Випікайте впродовж 10 хвилин. Коли яйця покриються шкірочкою із запеченого сира, потримайте їх у духовці ще впродовж 5 хвилин.
- Подавайте із тостом.
Читайте також статтю: 10 корисних властивостей насіння авокадо
4. Фаршировані яйця з гуакамоле
Інгредієнти
- 8 яєць
- 2 стиглі авокадо
- 2 соковиті лайми
- 2 стиглі помідори
- 2 маленькі цибулини
- 1 зубчик часнику (5 г)
- 1 столова ложка кінзи (15 г)
- Сіль та чорний перець
Спосіб приготування
- Відваріть яйця, не менше 10 хвилин.
- Розріжте авокадо та вийміть кісточку. Дістаньте ложкою м’якуш та помістіть її у миску.
- Додайте сік лайма, що запобігатиме потемнінню.
- Додайте варені жовтки, поріжте цибулю, часник та помідор.
- Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Посоліть та поперчіть відповідно до смаку.
- Наповніть половинки яєць гуакамоле.
- Подавайте з кукурудзяними чипсами чи сметаною.
Olsson, V., Håkansson, A., Purhagen, J., & Wendin, K. (2018). The Effect of Emulsion Intensity on Selected Sensory and Instrumental Texture Properties of Full-Fat Mayonnaise. Foods. https://doi.org/10.3390/foods7010009