Чотири способи приготування фаршированих яєць з мінімальною кількістю інгредієнтів

Фаршировані яйця – це дуже смачна закуска, яку можна легко та швидко приготувати. До того ж для начинки можна використовувати будь-які інгредієнти, що є корисними та поживними.

Останнє оновлення: 29 квітня, 2019

Майже в кожному холодильнику можна знайти яйця. Цей продукт чудово смакує, збагачений білком та коштує недорого. А фаршировані яйця можна готувати з будь-якими начинками з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Фаршировані яйця можна їсти як закуску або ж на вечерю. Лише з декількома інгредієнтами можна приготувати цю страву та подавати як гарячою, так і прохолодною. Це корисна альтернатива, що задовольняє дієтичні потреби великої кількості гостей.

Розгляньмо!

1. Фаршировані яйця зі смаженими помідорами та тунцем

Інгредієнти

  • 8 яєць
  • 2 консервні банки тунця в олії або в натуральному соку
  • 3 столові ложки смажених помідорів (45 мл)
  • 2 столові ложки оливок без кісточок (30 г)
  • 3 столові ложки смаженого перцю (45 г)
  • Сіль та перець до смаку

Майонез

  • 1 яєчний білок
  • 2 столові ложки лимонного соку (30 мл)
  • 1 склянка соняшникової олії (250 мл)
  • Сіль
  • Подрібнений часник

Читайте статтю: Смачна картопля, фарширована ковбасками та сиром

Спосіб приготування

  • Варіть яйця 10 хвилин. Після цього помістіть їх у холодну воду охолоджуватися, потім почистьте.
  • Помістіть яйця у блендер, додайте половину склянки олії, лимонний сік та сіль.
  • Починайте змішувати та поступово доливайте решту олії. Як тільки буде готово, помістіть суміш у холодильник.
  • Розріжте очищені яйця навпіл. Відділіть жовтки та відкладіть їх.
  • У мисці добре змішайте тунець, смажені помідори, варені жовтки, оливки. Потрібно із цих інгредієнтів отримати пасту. Посоліть та поперчіть.
  • Начиніть варені яєчні білки цією пастою.
  • Змастіть майонезом, на бажанням можна додати трохи подрібненого часнику.
  • Прикрасьте смужками перцю та порізаними оливками.

2. Фаршировані яйця з шинкою у паніруванні  з сиру

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • шинка (250 г)
  • 1 столова ложка гірчиці (15 мл)
  • Столова ложка майонезу (15 мл)
  • ¾ склянки сиру моцарела (100 г)
  • 1 склянка оливок без кісточок  (50 г)
  • Оцет
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

  • Відваріть яйця у каструлі, додайте трохи оцту, щоб краще очистити шкарлупу. Яйця потрібно варити впродовж 12 хвилин.
  • Для начинки змішайте у мисці варені жовтки, майонез, гірчицю, а також шинку, порізану шматочками.
  • Змішайте інгредієнти, щоб отримати кремоподібну суміш, потім посоліть та поперчіть.
  • Начиніть яйця пастою, притрусіть зверху тертим сиром моцарела.
  • Випікайте при температурі 180°C впродовж 10 хвилин або до того часу, поки сир не запечеться. Стежте за тим, щоб сир розплавився, але не згорів.
  • Подавайте фаршировані яйця, прикрасивши оливками.

3. Фаршировані яйця з овочами та соусом бешамель

Інгредієнти

  • 8 яєць
  • ½ цибулі
  • помідор
  • ½ баклажан
  • ½ червоного перцю
  • 400 мл соусу бешамель
  • ½ склянки тертого сиру (приблизно 50 г)
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

  • Спершу розігрійте духовку до 190 °C
  • Поріжте цибулю, баклажан, червоний перець маленькими шматочками.
  • Протушкуйте цибулю та солодкий перець на сковороді на слабкому вогні впродовж 10 хвилин. Потім додайте баклажан та готуйте ще 5 хвилин.
  • Додайте помідор, бажано натертий. Додати сіль та перець і готуйте ще 20 хвилин.
  • Варіть яйця впродовж 10 хвилин. Остудіть, потім почистьте.
  • Розріжте яйця навпіл, відділіть жовтки та змішайте їх із тушкованими овочами. Потім начиніть варені білки овочевою сумішшю.
    Покладіть яйця в форму для випікання, полийте соусом бешамель та посипте великою кількістю сиру.
  • Випікайте впродовж 10 хвилин. Коли яйця покриються шкірочкою із запеченого сира, потримайте їх у духовці ще впродовж 5 хвилин.
  • Подавайте із тостом.

Читайте також статтю: 10 корисних властивостей насіння авокадо

4. Фаршировані яйця з гуакамоле

Інгредієнти

  • 8 яєць
  • 2 стиглі авокадо
  • 2 соковиті лайми
  • 2 стиглі помідори
  • 2 маленькі цибулини
  • 1 зубчик часнику (5 г)
  • 1 столова ложка кінзи (15 г)
  • Сіль та чорний перець

Спосіб приготування

  • Відваріть яйця, не менше 10 хвилин.
  • Розріжте авокадо та вийміть кісточку. Дістаньте ложкою м’якуш та помістіть її у миску.
  • Додайте сік лайма, що запобігатиме потемнінню.
  • Додайте варені жовтки, поріжте цибулю, часник та помідор.
  • Ретельно перемішайте інгредієнти.
  • Посоліть та поперчіть відповідно до смаку.
  • Наповніть половинки яєць гуакамоле.
  • Подавайте з кукурудзяними чипсами чи сметаною.
Це може вас зацікавити ...
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
Чим корисні яйця

Чим корисні яйця? Вони багаті білком, здоровими жирами, вітамінами та мінералами. Їх легко приготувати та здається, що їх люблять у всьому світі.



  • Olsson, V., Håkansson, A., Purhagen, J., & Wendin, K. (2018). The Effect of Emulsion Intensity on Selected Sensory and Instrumental Texture Properties of Full-Fat Mayonnaise. Foods. https://doi.org/10.3390/foods7010009