Чи безпечне використання алюмінієвої фольги для приготування їжі?
Використання алюмінієвої фольги для приготування їжі не ставилося під сумнів ще зовсім недавно, але не можна припиняти ставити питання. Однозначно говорили про те, який бік має контактувати з їжею: матовий чи блискучий.
Загалом алюмінієва фольга виконує три цілі:
- покриття поверхонь, на яких потрібно готувати їжу (наприклад, у духовці)
- збереження їжі (обгортання)
- зберігання тепла після приготування
Безумовно, цей матеріал корисний, простий у використанні та надзвичайно доступний. Однак чи справді він безпечний? Як часто ви повинні його використовувати? Читайте далі, щоб дізнатися більше.
Чому використання алюмінієвої фольги для приготування їжі – не найкращий варіант?
Алюмінієва фольга складається з дуже тонкого аркуша, накрученого на картонний циліндр, щоб люди могли легко відрізати та використовувати, як потрібно. Товщина аркуша може доходити до 0,02 мм, тому він досить гнучкий.Можливо, вас зацікавлять: 12 унікальних способів використання фольги у побуті
Що таке алюміній?
Алюміній є досить популярним у ХХ столітті, він лише трохи поступається популярністю сталі. Крім того, його видобувають із бокситів – типу осадової породи. Він має тривалий строк служби, а також є хорошим провідником електрики та тепла. Інші характерні властивості:
- Сталість Це стосується здатності металу поглинати енергію, перш ніж руйнуватись або втрачати форму.
- Ковкість. Це фізична властивість, за допомогою якої можна створювати листи з цього металу.
- Пластичність. Це означає, що метал є гнучким, і його можна формувати силою, не руйнуючи, щоб отримати дріт тощо.
Коли алюміній шкідливий для здоров’я?
Алюміній (у сплаві з іншими елементами) – недорогий матеріал, і його можна знайти у столовому нарядді, горщиках, каструлях та багатьох інших предметів посуду. Однак, ми повинні сказати, що немає жодних доказів того, що використання цього посуду шкідливо для вашого здоров’я.
Однак загортання їжі в алюмінієву фольгу та нагрівання її при високій температурі може бути шкідливим. Здебільшого це стосується кислої або гострої їжі. Розберемося в деталях, щоб зрозуміти цей момент.
Як діє алюміній на організм людини?
Людський організм може виводити алюміній, але лише в невеликій кількості. Іншими словами, мінімальне споживання не спричинить проблем. Як орієнтир, ви можете мати значення 40 мм на кожні 1 кг ваги на день.
Зауважте, що ми всі щодня набагато частіше зустрічаємо цей метал, ніж ми думаємо. Ви можете знайти його в різних видах їжі:
- чай
- кукурудза
- трави
- кухонна сіль
- питна вода
- жовтий сир
- ароматичні спеції
- деякі препарати, такі як антациди
Серед найпоширеніших розладів, викликаних високими слідами алюмінію в організмі, можна відзначити такі:
- Деякі люди думають, що це збільшує ймовірність хвороби Альцгеймера.
- Алюміній надзвичайно шкідливий для пацієнтів із проблемами нирок.
- Це може погіршити здоров’я пацієнтів з кістковими проблемами.
- Це знижує швидкість росту клітин мозку людини.
Перевірте також: Сім способів очищення дека для запікання
Уникайте використання алюмінієвої фольги для приготування при високій температурі
Важливим чинником зменшення кількості алюмінію у вашому організмі є припинення чищення посуду з цього металу після використання, адже це призводить до іржі та утворює інертний шар, який не дає алюмінію змішуватися з їжею, до якої він торкається.
Основна проблема полягає в обгортанні їжі в алюмінієву фольгу для кулінарних цілей, оскільки це одноразове використання і не створить цей інертний шар. Таким чином, коли ви готуєте, алюміній може потрапити в їжу і перевищити межі, які вважають безпечними для організму.
Отже, можна й далі використовувати алюмінієву фольгу на кухні для зберігання та готування страв. Тільки обережно використовуйте її для приготування їжі при високій температурі.