Чи безпечне використання алюмінієвої фольги для приготування їжі?

Дізнайтеся, чому використання алюмінієвої фольги для приготування їжі може завдати шкоди вашому здоров’ю та яких запобіжних заходів ви повинні вжити при роботі з цим матеріалом.
Чи безпечне використання алюмінієвої фольги для приготування їжі?

Останнє оновлення: 20 квітня, 2021

Використання алюмінієвої фольги для приготування їжі не ставилося під сумнів ще зовсім недавно, але не можна припиняти ставити питання. Однозначно говорили про те, який бік має контактувати з їжею: матовий чи блискучий.

Загалом алюмінієва фольга виконує три цілі:

  • покриття поверхонь, на яких потрібно готувати їжу (наприклад, у духовці)
  • збереження їжі (обгортання)
  • зберігання тепла після приготування

Безумовно, цей матеріал корисний, простий у використанні та надзвичайно доступний. Однак чи справді він безпечний? Як часто ви повинні його використовувати? Читайте далі, щоб дізнатися більше.

Чому використання алюмінієвої фольги для приготування їжі – не найкращий варіант?

чому небезпечне використання алюмінієвої фольги

Що таке алюміній?

Алюміній є досить популярним у ХХ столітті, він лише трохи поступається популярністю сталі. Крім того, його видобувають із бокситів – типу осадової породи. Він має тривалий строк служби, а також є хорошим провідником електрики та тепла. Інші характерні властивості:

  • Сталість Це стосується здатності металу поглинати енергію, перш ніж руйнуватись або втрачати форму.
  • Ковкість. Це фізична властивість, за допомогою якої можна створювати листи з цього металу.
  • Пластичність. Це означає, що метал є гнучким, і його можна формувати силою, не руйнуючи, щоб отримати дріт тощо.

Коли алюміній шкідливий для здоров’я?

Алюміній (у сплаві з іншими елементами) – недорогий матеріал, і його можна знайти у столовому нарядді, горщиках, каструлях та багатьох інших предметів посуду. Однак, ми повинні сказати, що немає жодних доказів того, що використання цього посуду шкідливо для вашого здоров’я.

Однак загортання їжі в алюмінієву фольгу та нагрівання її при високій температурі може бути шкідливим. Здебільшого це стосується кислої або гострої їжі. Розберемося в деталях, щоб зрозуміти цей момент.

Як діє алюміній на організм людини?

Людський організм може виводити алюміній, але лише в невеликій кількості. Іншими словами, мінімальне споживання не спричинить проблем. Як орієнтир, ви можете мати значення 40 мм на кожні 1 кг ваги на день.

Зауважте, що ми всі щодня набагато частіше зустрічаємо цей метал, ніж ми думаємо. Ви можете знайти його в різних видах їжі:

Серед найпоширеніших розладів, викликаних високими слідами алюмінію в організмі, можна відзначити такі:

  • Деякі люди думають, що це збільшує ймовірність хвороби Альцгеймера.
  • Алюміній надзвичайно шкідливий для пацієнтів із проблемами нирок.
  • Це може погіршити здоров’я пацієнтів з кістковими проблемами.
  • Це знижує швидкість росту клітин мозку людини.

Уникайте використання алюмінієвої фольги для приготування при високій температурі

Важливим чинником зменшення кількості алюмінію у вашому організмі є припинення чищення посуду з цього металу після використання, адже це призводить до іржі та утворює інертний шар, який не дає алюмінію змішуватися з їжею, до якої він торкається.

Основна проблема полягає в обгортанні їжі в алюмінієву фольгу для кулінарних цілей, оскільки це одноразове використання і не створить цей інертний шар. Таким чином, коли ви готуєте, алюміній може потрапити в їжу і перевищити межі, які вважають безпечними для організму.

Отже, можна й далі використовувати алюмінієву фольгу на кухні для зберігання та готування страв. Тільки обережно використовуйте її для приготування їжі при високій температурі.

Це може вас зацікавити ...
7 несподіваних способів використання алюмінієвої фольги
Моє здоров'я
Написав та перевірив Моє здоров'я
7 несподіваних способів використання алюмінієвої фольги

Ви будете здивовані тим, скільки є різних варіантів використання алюмінієвої фольги. Ви захочете почати частіше її застосовувати.