Дивовижні лікувальні властивості баклажанової води

Якщо ви хочете схуднути, зокрема усунути черевний жир, ви можете поєднати збалансоване харчування, регулярні фізичні вправи та баклажану воду для оптимізації результатів.
Дивовижні лікувальні властивості баклажанової води

Останнє оновлення: 27 січня, 2019

Завдяки високій концентрації поживних речовин баклажан є дуже унікальним овочем не тільки для кухні, але й для використання з лікувальною метою. А останнім часом баклажанна вода стала дуже популярною через свої косметичні та лікувальні властивості.

Цікаво відзначити, що протягом довгого часу люди не споживали баклажани, тому що думали, що вони токсичні, про що нібито говорив темний колір їхньої шкірки. Однак зрештою їх почали додавати в раціон багатьох культур в усьому світі.

Було виявлено, що баклажан не тільки не токсичний, але й справді корисний. Крім того, його легко вирощувати в різноманітних середовищах.

Баклажан не лише є основним компонентом в різних рецептах. Дуже високий вміст антиоксидантів і потужної хлорогенової кислоти означає, що споживання баклажанів також може допомогти контролювати високий рівень холестерину, боротися із впливом вільних радикалів і скидати зайву вагу.

Більшість людей досі не знають, наскільки корисною лікувальна баклажанна вода може бути для здоров’я. Ось чому в сьогоднішній статті ми хочемо детальніше розповісти про його численні застосування з медичними цілями, чим ви можете скористатися на регулярній основі. Деякі з них, безумовно, вас здивують!

Баклажанна вода знижує рівень холестерину

Холестерин
Високий рівень холестерину є одним із багатьох ускладнень, які часто зумовлені розладами серцево-судинної системи.

Контроль рівня холестерину, як правило, вимагає допомоги лікаря, але існують деякі природні альтернативи, які можуть його знизити, серед них і баклажанна вода.

Активна сполука, відома як хлорогенова кислота, дає вам переваги в цьому випадку, сприяючи виведенню шкідливих ліпідів з крові.

Лікувальна баклажанна вода також містить флавоноїди, які запобігають іншим проблемам з серцем, що пов’язані з високим рівнем холестерину.

Ревматизм

Згадана хлорогенова кислота також має протизапальні й антибіотичні властивості, які лікують різні захворювання, в тому числі ревматизм і артрит.

Людям, які страждають на них, можна пити лікувальну баклажанну воду щодня, щоб поліпшити якість життя.

Затримка рідини

Однією із основних причин популярності лікувальної баклажанної води для втрати ваги є те, що це потужний сечогінний засіб, який допомагає вивести зайву рідину з організму. Затримка рідини часто є причиною, через яку ви можете раптово бути набагато важчими, ніж є насправді.

Усунення черевного жиру

баклажанна вода прибирає черевний жир
Це може здаватися неможливим, але насправді це одна з найважливіших переваг баклажанної води. Багато років тому дослідники виявили, що баклажанна вода ідеально підходить для людей, які хочуть спалити жир, скинути зайву вагу і поліпшити фігуру.

Частина переваг зумовлена сечогінними й очисними властивостями баклажанів, що допомагають усувати відходи з організму, сприяючи зниженню ваги.

Лікувальна баклажанна вода також підтримує нормальну роботу печінки й жовчного міхура, обидва з яких грають важливу роль у регуляції метаболізму.

Жінкам, які хочуть позбутися черевного жиру або просто скинути зайву вагу в цілому, варто додати лікувальну баклажанну воду до щоденної дієти та фізичних вправ.

Як приготувати лікувальну баклажанну воду?

баклажани
Зробити цей лікувальний напій досить легко. Найкраще те, що це займає дуже мало часу.

Інгредієнти

  • 1 середній баклажан
  • 1 літр води
  • сік половини лимона

Приготування

  • Ретельно вимийте баклажан і розріжте його на дрібні шматочки. Доведіть літр води до кипіння та обережно додайте баклажан.
  • Зменшіть вогонь і залиште кипіти протягом 25 хвилин, поки баклажан не розм’якне. Зніміть з вогню і дайте постояти протягом принаймні години.
  • Процідіть рідину і викиньте шматочки баклажана.
  • Додайте лимонний сік і добре перемішайте. Зберігайте лікувальну баклажанну воду в темній банці.

Примітка: вода, в якій ви готуєте баклажан, може мати злегка гіркуватий або неприємний присмак. Щоб уникнути цього, перш ніж варити баклажан, можете покласти його в миску з невеликою кількістю кам’яної солі.

Почекайте, поки сіль потемніє і прибере на себе гіркий присмак баклажану.

Потім добре промийте баклажан, щоб усунути залишки солі, перш ніж слідувати згаданому вище рецепту.

Як споживати?

Можна пити баклажанну воду кілька разів протягом дня. Першу чашку випийте перед сніданком, другу – після обіду, ще одну – приблизно в середині дня, а останню – перед вечерею.

Спробуйте це лікування протягом семи днів поспіль, один або два рази на місяць.



    • Sadilova E, Stintzing FC, Carle R., “Anthocyanins, colour and antioxidant properties of eggplant (Solanum melongena L.) and violet pepper (Capsicum annuum L.) peel extracts”, Z Naturforsch C. 2006 Jul-Aug;61(7-8):527-35.
    • Jing P et al., “Effect of glycosylation patterns of Chinese eggplant anthocyanins and other derivatives on antioxidant effectiveness in human colon cell lines”, Food Chem. 2015 Apr 1;172:183-9.
    • Das S et al., “Cardioprotective properties of raw and cooked eggplant (Solanum melongena L)”, Food Funct. 2011 Jul;2(7):395-9.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.