Дізнайтеся, як приготувати вершки на рослинній основі

З таких інгредієнтів, як кокосовий горіх і насіння, ви можете приготувати смачні рідкі вершки на рослинній основі, щоб замінити молочні вершки. Читайте далі, щоб дізнатися більше!
Дізнайтеся, як приготувати вершки на рослинній основі

Останнє оновлення: 26 лютого, 2020

Ви хочете навчитися готувати рідкі вершки на рослинній основі?

Люди, які дотримуються веганської або вегетаріанської дієти, знайшли замінники більшості продуктів тваринного походження. Хоча є багато харчових відмінностей, було виявлено чимало здорових альтернатив, які ідеально підходять для приготування традиційних страв.

Рідкі вершки, отримані з коров’ячого молока, наявні в десятках рецептів завдяки своїй кремовій текстурі. Однак багато хто вважає за краще їх уникати, тому що не переносить лактозу або тому, що це їжа тваринного походження.

Однак завдяки інгредієнтам, таким як насіння, горіхи та кокос, можна зробити рідкі вершки на рослинній основі, коли це необхідно. Ці варіанти легші, містять менше калорій, а їх поживна цінність дуже висока.

Спробуйте їх!

Смачні рідкі вершки на рослинній основі, які ви повинні спробувати

Рідкі вершки рослинного походження – це продукти, які можуть замінити традиційні рідкі вершки. Часто вони мають схожу текстуру з молочними вершками, але відрізняються за вмістом поживних речовин і жирів. Хоча їх варто вживати помірковано, вони корисні й добре поєднуються з кремами, супами, випічкою та іншими стравами.

1. Кокосові рідкі вершки

кокосові вершки на рослинній основі
Одні з найпопулярніших рослинних вершків виготовляють з сирого кокосового молока. Завдяки кремовій текстурі це найпоширеніші веганські вершки, який використовують для приготування десертів та випічки. Крім того, вони добре поєднуються зі смузі та соте.

Приготування

  • Спочатку придбайте півлітра кокосового молока з принаймні 60% екстрактом кокосу.
  • Потім поставте вершки в холодильник на 24 години.
  • Після закінчення цього часу перелийте їх у миску і збийте вінчиком.
  • Додайте їх до улюблених рецептів.

2. Вершки з гарбузового насіння

Насіння гарбуза містить значну кількість здорових жирів, амінокислот та антиоксидантів. Завдяки легкому смаку це чудовий інгредієнт для приготування веганських рослинних вершків та інших страв. Ви можете додавати його в салати або соте.

Підготовка

  • Спочатку насипте в блендер склянку гарбузового насіння.
  • Потім змішайте їх з парою столових ложок оливкової олії.
  • Додайте сіль і склянку води. Змішуйте, поки не отримаєте гладкий крем без грудочок.

3. Вершки з кеш’ю

як приготувати вершки на рослинній основі
Приготувати вершки з горіхами – прекрасна ідея, оскільки вони містять здорові жирні кислоти, такі як омега-3.

Смачні рідкі вершки на основі кеш’ю дають змогу насолоджуватися здоровими десертами, не відчуваючи провини. Основним інгредієнтом є джерело здорових жирів, таких як олеїнова кислота, а також білків, вітамінів та мінералів. З іншого боку, їхня текстура ідеально підходить для глазурування тортів або начинки солодощів.

Приготування

  • Спочатку замочіть кілька кеш’ю у склянці води.
  • На наступний день помістіть їх у блендер і перемішайте.
  • Додайте столову ложку лимонного соку і чверть склянки води.
  • За бажанням також додайте половину чайної ложки насіння ванілі.
  • Енергійно збийте, поки не отримаєте кремову текстуру.

4. Вершки з насіння кунжуту

Це вершки на рослинній основі, якими ви можете насолоджуватися в капучино, випічкці та десертах. Насіння кунжуту відоме своїм високим вмістом моно- та поліненасичених жирів, які приносять користь серцево-судинному здоров’ю.

Приготування

  • Для початку з’єднайте дві столові ложки сирого тахіні (кунжутного крему) з чотирма столовими ложками відфільтрованої води.
  • Змішуйте в блендері кілька хвилин, поки не вийде гладкий і густий крем.
  • Додайте трохи коричневого цукру або сиропу, щоб підсолодити.

5. Вершки з насіння соняшника

вершки з насіння соняшника
Насіння соняшника містить значну кількість здорових жирів, цинку, селену та вітаміну Е. Ці поживні речовини допомагають поліпшити серцево-судинне здоров’я та допомагають стримувати окислювальний стрес. Вершки з насіння соняшнику ідеально підходять для салатів та бутербродів.

Приготування

  • Спочатку замочіть насіння соняшника в склянці води.
  • Наступного дня вилийте його у блендер разом зі столовою ложкою пивних дріжджів.
  • Перемішуйте, поки не отримаєте кремову текстуру.

Ви шукаєте альтернативи молоку? Візьміть на замітку ці вершки на рослинній основі. Як бачите, їх легко готувати й можна додати до різних рецептів.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.