Додайте ці інгредієнти в яєчні омлети та здивуйте всіх
Вам подобається готувати яєчні омлети по-різному та додавати в них незвичні інгредієнти? Є безліч рецептів яєць, які обмежуються лише фантазією кулінара.
Яйця можна їсти щодня. Вони багаті на якісні білки, стимулюють утворення тканин мозку та зміцнюють імунну систему. Крім того, яйця – це чудове джерело вітамінів A, B, D й E, а також мінералів, зокрема фосфору, селену, заліза, йоду та цинку.
Ці рецепти яєчні дуже вишукані та корисні. Вони неодмінно припадуть до душі всім членам сім’ї. Не соромтеся експериментувати та випробовувати нові кулінарні рішення.
Більше про яєчні омлети. Кілька особливих рецептів
1. Яєчня з шинкою та картоплею
Інгредієнти
- 4 яйця (80 г)
- олія (на ваш смак)
- 2 столові ложки вершків (20 г)
- 1 кубик курячого бульйону
- 12 шматочків шинки (250 г)
- 4 картоплини середнього розміру (120 г)
- Цибуля-трибулька, петрушка та паприка для декорування
Спосіб приготування
- Почистіть картоплю, наріжте її смужками чи шматками, залежно від своїх вподобань.
- Додайте на сковороду олію та смажте картоплю до золотистої кірки. Зніміть картоплю зі сковорідки та покладіть на промокальний папір, щоб видалити зайву олію.
- Збийте яйця з вершками в склянці та додайте до суміші мелений кубик курячого бульйону.
- Після цього додайте нарізану шинку та картоплю.
- Вилийте суміш на сковороду з невеликою кількістю гарячої олії. М’яко перемішайте, доки яйце трохи не затвердне.
- Цю яєчню потрібно подавати на плоскій тарілці та прикрашати солодкою паприкою, петрушкою й цибулею.
Читайте також: 6 натуральних засобів, до яких входить яєчна шкарлупа
2. Яєчня з мангольдом
Інгредієнти
- 4 яйця (80 г)
- оливкова олія (за смаком)
- Дрібка солі та перцю
- 400 г приготованого мангольда
- 1/2 склянки тертого сиру (100 г)
- 2 зубці подрібненого часнику
- 2 склянки овочевого бульйону (400 мл)
- 2 столові ложки нарізаної цибулі (30 г)
- 1/2 склянки вершків (100 мл)
Спосіб приготування
- Наріжте цибулю маленькими шматками та легенько підсмажте в олії.
- Додайте туди ж дрібно нарізаний мангольд, овочевий бульйон і вершки, а потім ретельно все перемішайте.
- Приправте сіллю та перцем за смаком.
- Збийте чотири яйця, додайте їх у суміш на сковороді.
- Постійно помішуйте суміш, доки вона не загусне.
- Викладіть яйце в маленькі та глибокі тарілки та посипте зверху тертим сиром.
3. Колумбійський омлет
Інгредієнти
- 1 червоний помідор (30 г)
- 1 гілка цибулі-трибульки
- 6 яєць (120 г)
- Сіль і перець (за смаком)
- Молоко, вершки (необов’язково)
- Рослинна олія (на ваш вибір)
Спосіб приготування
- Дрібно наріжте цибулю-трибульку.
- Наріжте шматками помідори, але не надто дрібно.
- Підсмажте цибулю в гарячій олії, а потім додайте помідор.
- Додайте збиті яйця та приправте їх сіллю з перцем за смаком.
- Можете додати трохи молока та кілька ложок вершків. Повільно помішуйте суміш, щоб вона не розлилася.
- Колумбійська яєчня подається на плоских тарілках. Вона чудово смакує з тостами з пшеничного хліба.
4. Яйця з грибами
Інгредієнти
- 4 яйця (80 г)
- ½ цибулі (20 г)
- 1 цибуля порей (30 г)
- ½ зеленого перцю (20 г)
- Дрібка солі та перцю
- 4 великі гриби (50 г)
Спосіб приготування
- Ретельно помийте перець, цибулю та порей і наріжте їх невеликими шматочками.
- Наріжте гриби.
- Обсмажте порей і цибулю в невеликій кількості олії на середньому вогні. Коли цибуля почне рум’янитися, додайте перець і добре перемішайте, щоб поєднати аромати.
- Додайте гриби та продовжуйте помішувати.
- Збийте яйця із сіллю та перцем у мисці. Вилийте їх на сковороду, коли гриби приготуються, і ретельно перемішайте.
- Подавайте яєчню з тостами.
Неодмінно перегляньте цю статтю: Чому необхідно їсти яйця кілька разів на тиждень
5. Яєчня зі шпинатом
У яєчні омлети дуже часто додають шпинат, адже він надзвичайно поживний і додає цікавого присмаку страві.
Інгредієнти
- 1,5 склянки свіжого шпинату (250 г)
- 3 великі яйця (120 г)
- Порошок кмину та сіль (за смаком)
- Оливкова олія (за смаком)
Спосіб приготування
- Помийте та зцідіть шпинат.
- Підсмажте шпинат на сковороді з невеликою кількістю олії та солі. Готуйте його, доки він не зменшиться в розмірі, а потім додайте яйця та кмин.
- Потрібно постійно помішувати інгредієнти, щоб вони добре перемішалися зі шпинатом і не прилипали до сковорідки.
- Готуйте омлет 5 хвилин або до досягнення бажаної текстури.
- Такий омлет чудово смакує з тостами або невеликими хлібними кубиками.
- Fundación Española del Corazón (s.f.), “Huevo”, https://fundaciondelcorazon.com/nutricion/alimentos/797-huevos-proteinas-grasa-colesterol.html
- Fernandez ML, “Dietary cholesterol provided by eggs and plasma lipoproteins in healthy populations”, Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2006 Jan;9(1):8-12.
- Zeisel SH. Choline: critical role during fetal development and dietary requirements in adults. Annu Rev Nutr. 2006;26:229–250.