Рецепт грибної запіканки. Просто та смачно!

Деякі культури мають особливий рецепт грибної запіканки. Утім люди часто люблять експериментувати та придумувати щось своє. Ми випробували різні варіанти та знайшли ідеальний. Пропонуємо дізнатися про нього більше в нашій статті.
Рецепт грибної запіканки. Просто та смачно!

Останнє оновлення: 03 лютого, 2019

Гриби, у науці відомі під назвою Agaricus bisporus, це один із найрізноманітніших продуктів у світі. Вони надзвичайно популярні завдяки своїй унікальній текстурі та смаку. Крім того, кожен різновид грибів смакує зовсім по-іншому та може допомогти створити кардинально нову страву. Сьогодні ми хочемо розповісти вам дивовижний рецепт грибної запіканки. Вона неодмінно вразить ваших гостей і сім’ю, адже ця страва неймовірно смачна.

Чому цей рецепт грибної запіканки корисний?

легкий рецепт грибної запіканки

У 100 грамах грибів міститься приблизно 20 калорій. Вони ідеально підходять людей, які сидять на дієті. Така страва стане чудовим доповненням до раціону, якщо ви хочете запобігти розвитку діабету чи ожиріння. У грибах немає холестерину, проте міститься море клітковини. Завдяки великій кількості вітамінів групи B, магнію та цинку, вони також позитивно впливають на нервову систему та кістки.

Крім того, гриби містять розсіяні елементи, мінерали й антиоксиданти. Наприклад, селен і вітамін D допомагають боротися із Т-клітинами, відновлювати ДНК і захищають від багатьох видів захворювань. Калій позитивно впливає на здоров’я серцево-судинної системи та запобігає затримці рідини завдяки тому, що стимулює виведення токсинів.

Як використовувати гриби?

Тип і порція грибів не менш важливі, ніж те, яку страву ви готуєте. Якщо купити правильні гриби, то головний інгредієнт, який входить у цей рецепт грибної запіканки, гарантовано матиме чудовий смак. Продукти мають бути свіжі та високоякісні. Саме тому ми хочемо дати вам кілька рекомендацій.

  • Не купуйте гриби з темними плямами – це ознака того, що вони несвіжі.
  • Гриби повинні мати білий або дуже світлий колір.
  • Переконайтеся, що їх зберігали в прохолодному місці, адже температура впливає на свіжість і стан грибів. Що правильніші були умови, то довше ви зможете тримати гриби в холодильнику потім. Тим не менш, не радимо зберігати їх тривалий час. Два дні – це максимум.
  • Готові до споживання гриби мають бути тверді. Це можна перевірити трохи стиснувши їх.
  • Не купуйте гриби, які прилипають. Неодмінно перевірте, чи вони сухі.
  • Не купуйте гриби, які мають вологий запах, адже це означає, що їх термін придатності от-от закінчиться.

Як готувати гриби?

простий рецепт грибної запіканки

Коли ви варите або смажите гриби, у використаній воді чи олії залишається багато поживних речовин та антиоксидантів. Під час термічної обробки також знижується вміст білка та вуглеводів. Саме тому варто готувати гриби швидко. Також хочемо зазначити, що при запіканні антиоксидантні властивості грибів лише посилюються.

Рецепт грибної запіканки з яйцем

Неодмінно приготуйте цей рецепт грибної запіканки. Він містить море білка, і рослинного, і тваринного. Це ідеальне поєднання поживної цінності та смаку. Указаних інгредієнтів достатньо для п’яти порцій.

Інгредієнти

  • 5 яєць (300 г)
  • 1 дрібно нарізаний перець чилі (3 г)
  • Оливкова олія першого віджиму
  • 2 нарізані кубиками скибочки хліба (40 г)
  • 1 дрібно нарізана зелена цибуля (30 г)
  • 1 ½ склянки рікоти або домашнього сиру (150 г)
  • Сіль (за смаком)
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної петрушки (10 г)
  • Нарізані гриби (500 г)
  • 1 нарізаний запечений червоний перець (30 г)
  • 1 нарізаний запечений зелений перець (30 г)
  • 2 дрібно нарізані зубчики часнику

Вказівки

  • Попередньо нагрійте духовку до 190 градусів Цельсія.
  • Додайте трохи олії у форму для запікання. Додайте часник і перець чилі, поставте все в духовку та запікайте приблизно п’ять хвилин. Вийміть форму.
  • Додайте пагони цибулі та гриби й ретельно перемішайте, доки інгредієнти не поєднаються.
  • Після цього додайте нарізаний запечений перець і хліб.
  • Додайте трохи олії та знову поставте форму в духовку ще на кілька хвилин. Вийміть блюдо та додайте яйця.
  • Приправте страву сіллю та петрушкою та поставте запікатися ще на 10 хвилин.
  • Коли виймете запіканку з духовки, посипте її зверху сиром.
  • Подавайте на стіл. Смачного!

Як ви вже бачите, цей рецепт грибної запіканки дуже простий і швидкий у приготуванні. Він стане чудовим варіантом для пишного застілля чи простої вечері. Спробуйте приготувати його й неодмінно розкажіть нам, як усе вийшло.



  • NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
  • Cruz, R. E. (2014). Especies novedosas de champiñones (Agaricus) con propiedades funcionales antioxidantes y antimicrobianas, aisladas de zonas rurales de México. In Modelos bayesianos para la distribución de especies con registros de solo presencias. https://doi.org/10.1007/s10940-013-9206-1
  • Arguiñano, K. (1996). 1069 Recetas. Asegarce/Debate.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.