Фруктові напої для швидкого й здорового схуднення
Скоріше за все , ви, як і всі, хочете гарно виглядати під час відпустк и й для цього вирішили скинути де кілька зай вих кілограмів. Але для цього абсолютно не обов’язково страждати або робити операцію чи ще щось, що може становити серйозну небезпеку для здоров’я. Є фруктові напої, які допомагають провести схуднення швидко й безпечно. Дізнайтеся про них в цій статті.
Рецепти фруктових соків для схуднення
Сік з грейпфрута і кавуна:
для цього фруктового напою вам потрібна склянка грейпфрутового соку і склянка кавуна без кісточок і шкіри, порізаного кубиками. Помістіть кавун в блендер, можете додати трохи води. Все гарно перемішайте і випийте склянку на голодний шлунок вранці. Цей сік втамує спрагу і наситить вас. Він має очищувальні властивості і запобігає переїданню.
Читайте також: Ефективні поради для схуднення без дієт
Сік з ананаса, дині й папаї:
інгредієнти – 1 склянка очищеного від шкіри, порізаного кубиками ананаса, 1 скибочка дині, 2 нарізані папаї і половина склянки води. Вимити й нарізати фрукти, вичавити сік із дині та ананасу, змішати з іншими компонентами і пити, не проціджуючи, кожен день. Цей сік має велику кількість вітаміну С і клітковини, яка покращує перетравлення жиру й білка, що допоможе схуднути.
Сік з полуниці, апельсину й петрушки:
взяти 1 склянку полуниці, сік з одного апельсина, одну гілочку петрушки, мед і воду. Помістити все це в блендер і змішувати до тих пір, поки не отримаєте однорідну суміш. Пити одну склянку вранці три рази на тиждень протягом одного місяця. Сік має очищувальні й сечогінні властивості, що запобігає затримці рідини й допомагає схуднути.
Сік з ананаса, тамаринду і папаї :
вам потрібно мати 1 склянку нарізаного кубиками ананасу, півсклянки соку тамаринду й один шматочок папаї. Покласти ананас в екстрактор. Потім змішати його разом з усіма іншими інгредієнтами. Процідити й випити негайно. Напій ефективний для схуднення, профілактики затримки рідини, позбавлення від токсинів, зволоження тканин, зменшення целюліту й поліпшення метаболізму жирів, щоб спалювати їх значно швидше.
Сік з груші, ананасу і йогурту:
за консистенцію це один із видів шейку. До його складу входять одна груша, одна скибочка ананасу, одна столова ложка натурального підсолоджувача (наприклад, стевії), одна склянка знежиреного йогурту без наповнювачів і половина столової ложки ванільного екстракту. Фрукти слід очистити. Покласти всі компоненти в блендер і змішувати протягом 30 секунд. Випити відразу.
Сік з бананів, соєвого молока і лляного насіння:
інгредієнти цього рецепту – 1 банан, 1 чашка соєвого молока, 1 столова ложка натурального знежиреного йогурту, половина столової ложки лляного насіння, половина столової ложки меду, півсклянки журавлини (замороженої або свіжої). Змішати всі інгредієнти дуже ретельно. Цей чудовий шейк добре включати у свій раціон для схуднення і його гарно пити перед їжею, щоб насититися. Також його рекомендовано пити на сніданок або вечерю.
Фруктові та овочеві напої для схуднення
Якщо ви хочете досягти ще більшого ефекту – ви можете вживати крім фруктів ще й овочі, це допоможе вам скинути зайві кілограми і позбутися рідини, не відчуваючи голоду.
Сік з яблука, огірка та імбиру:
ці фрукти багаті на пектин, який допомагає позбавитися від накопичення відходів, що відкладаються в шлунково-кишковому тракті. Огірок є природним сечогінним засобом. Змішати шматочок імбиру (приблизно 2,5 см) з очищеними огірками і соком яблука. Напій також допомагає знизити рівень шкідливого холестерину і спалювати калорії швидше. Якщо у вас є така можливість, пийте його щодня на порожній шлунок.
Сік з кавуна і шпинату:
кавун містить понад 90% води, що робить його неперевершеним сечогінним засобом. Він також має вітаміни А, С і калій, який допомагає регулювати кров’яний тиск і позбутися відходів. Щодо шпинату, він сприяє кращому спалюванню жиру, зміцненню м’язів, постачанню кисню до клітин і т.д. Очистити й нарізати кавун і помити шпинат. Подрібнити в блендері й пити вранці, не проціджуючи.
Напій з апельсина, моркви й петрушки:
апельсини мають велику кількість фолієвої кислоти, вітаміну С і калію. Морква багата на вітаміни В, С, D, Е і К, а також фолієву кислоту, яка покращує метаболічні процеси в організмі. Вона також допомагає зменшити потяг до солодкого. Щодо петрушки, вона містить багато вітаміну С і К, що сприяє кращому засвоєнню кальцію і запобігає склерозуванню артерій, через що з’являються проблеми з серцем. Зробити пюре з очищеної й нарізаної скибочками моркви, соку з двох апельсинів і жмені петрушки. Пити щодня.
Дізнатись більше: Яким має бути сніданок для схуднення? 5 улюблених ідей
Сік з броколі й груш:
цей овоч у формі дерева є чудовим джерелом вітамінів А, С, К, фолієвої кислоти й кальцію. Особливо корисний кальцій, який, згідно з дослідженнями Британського журналу «Харчування», в значній мірі допомагає схуднути. Слід помити броколі й груші, очистити й нарізати їх шматочками, потім помістити в блендер. Пити перед їжею для втамування голоду.
Сік з моркви, буряка, селери, яблука й огірка:
інгредієнти цього соку для втрати ваги: 5 морквин, половина буряка, 1 селера, 1 яблуко, половина огірка. Почистити й нарізати кубиками всі складові, добре промити і покласти в блендер. Щоб додати трохи більше смаку, можна покласти невеликий шматочок імбиру.
Очищувальний овочевий сік:
для цієї дивовижної очищувальної суміші вам потрібно взяти 3 морквини, 2 стебла селери, 2 буряки, 1 ріпу, половину пучка шпинату, 3 стебла брюссельської капусти, півкачана звичайної капусти, пів цибулі, 3 зубчики часнику й трохи петрушки. Порізати й зварити всі інгредієнти разом. Охолодити й процідити. Пити стільки разів, скільки хочете, для виведення токсинів з організму.
- Imágenes cortesía de Jan Jablunka, Alan Levine, Amanda Slater, Breville USA, Bertholf y Thomas Angermann.
- Henning, S. M., Yang, J., Shao, P., Lee, R.-P., Huang, J., Ly, A., … Li, Z. (2017). Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome. Scientific Reports, 7, 2167.
http://doi.org/10.1038/s41598-017-02200-6 - Bertoia, M. L., Mukamal, K. J., Cahill, L. E., Hou, T., Ludwig, D. S., Mozaffarian, D., … Rimm, E. B. (2015). Changes in Intake of Fruits and Vegetables and Weight Change in United States Men and Women Followed for Up to 24 Years: Analysis from Three Prospective Cohort Studies. PLoS Medicine, 12(9), e1001878.
http://doi.org/10.1371/journal.pmed.1001878 - Mansour, M. S., Ni, Y.-M., Roberts, A. L., Kelleman, M., RoyChoudhury, A., & St-Onge, M.-P. (2012). Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: A pilot study. Metabolism: Clinical and Experimental, 61(10), 1347–1352.
http://doi.org/10.1016/j.metabol.2012.03.016 - Stelmach-Mardas, M., Rodacki, T., Dobrowolska-Iwanek, J., Brzozowska, A., Walkowiak, J., Wojtanowska-Krosniak, A., … Boeing, H. (2016). Link between Food Energy Density and Body Weight Changes in Obese Adults. Nutrients, 8(4), 229.
http://doi.org/10.3390/nu8040229