Ідеальний лосось у лимонному соусі
Лосось смачний і дуже поживний. Завдяки високій концентрації Омега-3 жирних кислот він ефективно покращує стан здоров’я та стимулює роботу різних систем. Нижче ми хочемо розповісти, як приготувати лосось у лимонному соусі. Ця незвична страва стане окрасою вашого столу.
З прісної у солену воду
Лосось народжується в прісній воді, а потім пливе до океану. Коли настає відповідний час, риба знову повертається в річку для відкладання ікри. Це червона риба з помірною кількістю жиру. Крім того, у лососі багато білка, вітамінів і мінералів, зокрема калій, селен і В12. Він багатий на Омега 3 жирні кислоти, що допомагає знизити рівень холестерину та тригліцеридів.
Окрім інших корисних для здоров’я властивостей, лосось покращує кровотік і запобігає утворенню кров’яних бляшок. Ця риба захищає від розвитку різних захворювань, як-от хвороби Альцгеймера, розсіяного склерозу та ревматоїдного артриту.
Завдяки високому вмісту поживних речовин, лосось допомагає вилікувати багато хронічних розладів і порушень, таких як астма, депресія, діабет, високий кров’яний тиск і макулодистрофія.
Дивіться також: 5 симптомів дефіциту омега-3 та 6, про які ви повинні знати
Філе лосося в лимонному соусі
Інгредієнти
- 1 пачка тальятеле або будь-якого іншого виду пасти (250 г)
- 4 філе лосося зі шкіркою (600 г)
- олія (за смаком)
- дрібка солі
- перець (за смаком)
Інгредієнти соусу
- 1 склянка сирної намазки (100 г)
- 2 натуральних йогурти (300 г)
- 1 лимон (30 г)
- Мелений чорний перець (за смаком)
- Зелена цибуля (за смаком)
Як приготувати соус
- Перемішуйте йогурт із намазкою з білого сиру до утворення рівномірної суміші.
- Додайте лимонну цедру й половинку вичавленого лимона.
- Додайте мелений чорний перець і дрібно нарізану цибулю.
- Охолодіть суміш.
Як приготувати лосось
- Попередньо нагрійте духовку до 200 ºC.
- Зваріть пасту у великій кількості води, додавши трохи солі. Ретельно процідіть, відставте у сторону та зберігайте гарячою.
- Покладіть лосося у форму для випічки шкірою вниз.
- Приправте його сіллю та перцем за смаком.
- Побризкайте лосось оливковою олією.
- Запікайте на грилі протягом 10 хвилин. Якщо грилю немає, готуйте на закритій сковорідці з антипригарним покриттям.
- Подавайте з пастою та соусом.
Лосось у лимонному соусі
Інгредієнти
- 4 філе лосося, очищені від шкірки та кісток (600 г)
- 6 цибуль шалот (150 g)
- 1 лимон (30 г)
- 1 пачка вершків (250 мл)
- ½ пачки масла (50 г)
- 1 яйце (30 г)
Як приготувати
- Наріжте лимонну шкірку дуже тонкими скибочками й обсмажте їх у вершковому маслі, доки вони не почнуть висихати.
- Додайте нарізану цибулю шалот і смажте, доки вона не стане напівпрозора.
- Додайте половину вичавленого лимона і доведіть суміш до кипіння. Дайте суміші охолонути.
- Додайте вершки, знову ввімкніть газ і обережно перемішайте. Випарюйте, доки не залишиться половина суміші.
- Додайте сіль і перець за смаком.
- Покладіть листок алюмінієвої фольги на деко і намажте вершковим маслом ділянку, де будете викладати лосося.
- Покладіть рибу на фольгу та приправте сіллю й перцем. Полийте зверху соусом.
- Випікайте 15 хв при температурі 180 ° С.
Радимо прочитати: 3 легкі та смачні рецепти приготування риби
Лосось у лимонному соусі з кропом
Інгредієнти
- ½ кілограма лосося (500 г)
- ½ лимона (20 г)
- ¼ пачки солоного масла (25 г)
- ½ столової ложки борошна (5 г)
- 2 чайні ложки цукру (необов’язково)
- ¼ склянки білого вина (50 мл)
- 30 мл молока або вершків
- ½ столової ложки кропу (5 г)
- Сіль і перець за смаком
- Оливкова олія (за смаком)
- 3 варені картоплини (60 г)
- 6 варених моркв (80 г)
Як приготувати
- Спершу попередньо нагрійте духовку до 180 ° C.
- Помийте, почистіть та поріжте моркву і картоплю. Відваріть їх у воді із сіллю, доки вони не стануть м’які. Відставте в сторону для гарніру.
- Покладіть лосось на деко для випічки.
- Посипте лосось сіллю, перцем, кропом і налийте зверху трохи оливкової олії. Відставте в сторону.
Як приготувати соус з лимоном і кропом
- Очистіть лимон від цедри, видаліть білу частину, вийміть насіння та наріжте трикутниками. Відставте в сторону.
- Розтопіть масло в каструлі.
- Додайте до нього борошно та мішайте протягом 5 хвилин, доки суміш не загусне.
- Додайте цедру.
- Додайте трохи вина й помішуйте на невеликому вогні.
- Всипте шматочки лимона та продовжуйте мішати.
- Додайте трохи солі за смаком.
- Додайте столову ложку кропу. Продовжуйте мішати на маленькому вогні, доки суміш не загусне.
- Додайте молоко та дві чайні ложки цукру, щоб позбутися кислого присмаку.
- Якщо потрібно, можете знову посолити.
- Поставте лосось у попередньо нагріту духовку на 10-20 хвилин (залежно від товщини філе).
- Насамкінець полийте лосось лимонним соусом, покладіть збоку картоплю та моркву.
Тепер ви знаєте кілька варіантів приготування лосося. Спробуйте лосось у лимонному соусі або будь-який інший варіант, щоб відчути на собі користь цієї риби та насолодитися її смаком.