Ідеальний лосось у лимонному соусі

Ідеальний лосось у лимонному соусі
Ідеальний лосось у лимонному соусі

Останнє оновлення: 17 лютого, 2019

Лосось смачний і дуже поживний. Завдяки високій концентрації Омега-3 жирних кислот він ефективно покращує стан здоров’я та стимулює роботу різних систем. Нижче ми хочемо розповісти, як приготувати лосось у лимонному соусі. Ця незвична страва стане окрасою вашого столу.

З прісної у солену воду

Лосось народжується в прісній воді, а потім пливе до океану. Коли настає відповідний час, риба знову повертається в річку для відкладання ікри. Це червона риба з помірною кількістю жиру. Крім того, у лососі багато білка, вітамінів і мінералів, зокрема калій, селен і В12. Він багатий на Омега 3 жирні кислоти, що допомагає знизити рівень холестерину та тригліцеридів.

Окрім інших корисних для здоров’я властивостей, лосось покращує кровотік і запобігає утворенню кров’яних бляшок. Ця риба захищає від розвитку різних захворювань, як-от хвороби Альцгеймера, розсіяного склерозу та ревматоїдного артриту.

Завдяки високому вмісту поживних речовин, лосось допомагає вилікувати багато хронічних розладів і порушень, таких як астма, депресія, діабет, високий кров’яний тиск і макулодистрофія.

Філе лосося в лимонному соусі

Інгредієнти

  • 1 пачка тальятеле або будь-якого іншого виду пасти (250 г)
  • 4 філе лосося зі шкіркою (600 г)
  • олія (за смаком)
  • дрібка солі
  • перець (за смаком)

Інгредієнти соусу

  • 1 склянка сирної намазки (100 г)
  • 2  натуральних йогурти (300 г)
  • 1 лимон (30 г)
  • Мелений чорний перець (за смаком)
  • Зелена цибуля (за смаком)

Як приготувати соус

  1. Перемішуйте йогурт із намазкою з білого сиру до утворення рівномірної суміші.
  2. Додайте лимонну цедру й половинку вичавленого лимона.
  3. Додайте мелений чорний перець і дрібно нарізану цибулю.
  4. Охолодіть суміш.

Як приготувати лосось

  1. Попередньо нагрійте духовку до 200 ºC.
  2. Зваріть пасту у великій кількості води, додавши трохи солі. Ретельно процідіть, відставте у сторону та зберігайте гарячою.
  3. Покладіть лосося у форму для випічки шкірою вниз.
  4. Приправте його сіллю та перцем за смаком.
  5. Побризкайте лосось оливковою олією.
  6. Запікайте на грилі протягом 10 хвилин. Якщо грилю немає, готуйте на закритій сковорідці з антипригарним покриттям.
  7. Подавайте з пастою та соусом.

Лосось у лимонному соусі

смачний лосось у лимонному соусі

Інгредієнти

  • 4 філе лосося, очищені від шкірки та кісток (600 г)
  • 6 цибуль шалот (150 g)
  • 1 лимон (30 г)
  • 1 пачка вершків (250 мл)
  • ½ пачки масла (50 г)
  • 1 яйце (30 г)

Як приготувати

  1. Наріжте лимонну шкірку дуже тонкими скибочками й обсмажте їх у вершковому маслі, доки вони не почнуть висихати.
  2. Додайте нарізану цибулю шалот і смажте, доки вона не стане напівпрозора.
  3. Додайте половину вичавленого лимона і доведіть суміш до кипіння. Дайте суміші охолонути.
  4. Додайте вершки, знову ввімкніть газ і обережно перемішайте. Випарюйте, доки не залишиться половина суміші.
  5. Додайте сіль і перець за смаком.
  6. Покладіть листок алюмінієвої фольги на деко і намажте вершковим маслом ділянку, де будете викладати лосося.
  7. Покладіть рибу на фольгу та приправте сіллю й перцем. Полийте зверху соусом.
  8. Випікайте 15 хв при температурі 180 ° С.

Лосось у лимонному соусі з кропом

Інгредієнти

  • ½ кілограма лосося (500 г)
  • ½ лимона (20 г)
  • ¼ пачки солоного масла (25 г)
  • ½ столової ложки борошна (5 г)
  • 2 чайні ложки цукру (необов’язково)
  • ¼ склянки білого вина (50 мл)
  • 30 мл молока або вершків
  • ½ столової ложки кропу (5 г)
  • Сіль і перець за смаком
  • Оливкова олія (за смаком)
  • 3 варені картоплини (60 г)
  • 6 варених моркв (80 г)

Як приготувати

  1. Спершу попередньо нагрійте духовку до 180 ° C.
  2. Помийте, почистіть та поріжте моркву і картоплю. Відваріть їх у воді із сіллю, доки вони не стануть м’які. Відставте в сторону для гарніру.
  3. Покладіть лосось на деко для випічки.
  4. Посипте лосось сіллю, перцем, кропом і налийте зверху трохи оливкової олії. Відставте в сторону.

Як приготувати соус з лимоном і кропом

лосось у лимонному соусі з кропом

  1. Очистіть лимон від цедри, видаліть білу частину, вийміть насіння та наріжте трикутниками. Відставте в сторону.
  2. Розтопіть масло в каструлі.
  3. Додайте до нього борошно та мішайте протягом 5 хвилин, доки суміш не загусне.
  4. Додайте цедру.
  5. Додайте трохи вина й помішуйте на невеликому вогні.
  6. Всипте шматочки лимона та продовжуйте мішати.
  7. Додайте трохи солі за смаком.
  8. Додайте столову ложку кропу. Продовжуйте мішати на маленькому вогні, доки суміш не загусне.
  9. Додайте молоко та дві чайні ложки цукру, щоб позбутися кислого присмаку.
  10. Якщо потрібно, можете знову посолити.
  11. Поставте лосось у попередньо нагріту духовку на 10-20 хвилин (залежно від товщини філе).
  12. Насамкінець полийте лосось лимонним соусом, покладіть збоку картоплю та моркву.

Тепер ви знаєте кілька варіантів приготування лосося. Спробуйте лосось у лимонному соусі або будь-який інший варіант, щоб відчути на собі користь цієї риби та насолодитися її смаком.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.