Імбир – корисні властивості для жінок
Імбир – корінь з багатьма корисними властивостями, а тому його традиційно використовують в багатьох культурах. Він має важливе значення для здоров’я та добробуту жінок, наприклад зігрівання замерзлих ніг, підвищення лібідо під час менопаузи, запобігання нудоти під час вагітності, а також прискорення обміну речовин.
Зараз ми розкажемо вам про корисні властивості імбиру, які безпосередньо стосуються жінок, а також розповімо про різні оригінальні і смачні способи його використання на кухні.
Імбир
Імбир лікарський (лат. Zingiber officinale), який віками використовують на Сході, має дуже своєрідний смак. Це дещо солодкуватий і пряний на смак продукт. Частина, яка використовується для вживання це – кореневище, якраз через його особливі властивості.
Користь імбиру для здоров’я жінок
Регулярне вживання цього кореня має такі корисні властивості:
- Протизапальний та природній знеболювальний засіб: рекомендують для природного лікування запальних процесів або хвороб які супроводжуються болем, наприклад артрит, артроз, фіброміалгія, або хронічна втома.
- Допомога при проблемах з травленням: допомагає лікувати погане травлення, метеоризм, гастрит, виразки шлунка, діарею і т.д. Він також працює в якості захисника шлунка при вживанні алкоголю або прийманні ліків.
- Допомога при інфекціях ротової порожнини: допомагає лікувати різного виду інфекції та запальні процеси горла. Він також дуже корисний при лікуванні втрати голосу у професійних співаків.
- Допомога при нудоті та блюванні: особливо рекомендують вживати протягом перших місяців вагітності, тому що він не викликає побічних ефектів для плоду або матері. Він також є прекрасним доповненням під час хіміотерапії в лікуванні онкологічних захворювань.
- Імбир допомагає запобігти морській хворобі.
- Імбир забезпечує тепло: рослина має високу теплотворну здатність, якщо ви споживаєте його внутрішньо або застосовуєте зовнішньо. Ми особливо рекомендуємо його для людей, які постійно мерзнуть та для всіх в холодну пору року. У спекотну пору року, вам слід пам’ятати, що імбир збільшує потовиділення.
- Імбир прискорює обмін речовин: якраз, щойно згадана, зігрівальна властивість також стимулює обмін речовин, що дуже корисно, якщо у вас є бажання схуднути.
- Імбир збільшує лібідо: корінь цієї рослини є природним афродизіаком. Ми рекомендуємо виготовити препарат з імбиру і порошку кориці з додаванням меду і приймати по столовій ложці кожного дня.
- Імбир запобігає серцево-судинним захворюванням і стимулює кровообіг: проте, якщо ви приймаєте ліки, то вживання імбиру може впливати на їх дію. У цьому випадку вам слід проконсультуватися з лікарем.
Як споживати імбир
Ви можете споживати його кількома способами:
- Сирий корінь: ви можете натерти його і додавати до всіх видів рецептів.
- Порошковий: Для лікування конкретних хвороб, ми рекомендуємо вживати імбир у вигляді порошку, щоб мати можливість контролювати дозування. Ми також рекомендуємо не перевищувати 2 грамів на день і завжди проконсультуватися з професійним лікарем перед вживанням.
- Кристалічний: Кристалічний імбир легко знайти сьогодні в трав’яних, дієтичних магазинах чи магазинах солодощів. Ви повинні мати на увазі, що в такому вигляді імбир має високий вміст цукру.
- Розчин: гарячий розчин імбиру ідеально підходить для людей, які чутливі до холоду.
- Свіжий сік: свіжий сік імбиру, якщо ним не зловживати, дозволяє додати оригінального і лікувального відтінку, наприклад, таким сокам як яблучному, ананасовому, морквяному і т.д.
- Ефірна олія: Якщо ви знайдете його у формі ефірної олії, то можете використовувати його і для масажів і, наприклад, для підігріву холодних ніг. Змішайте ефірну олію з вашим звичайним зволожувальним кремом і добре промасажуйте ноги. Мине зовсім мало часу і ви звернете увагу на скільки добре така процедура зігріває ваші ноги.
Читайте: Як приготувати імбирний коктейль.
Оригінальні рецепти
Ви можете додати імбир у будь-якій з вищезгаданих форм в будь-якому вашому кулінарному рецепті. Він допоможе вам, наприклад, додати соковитий відтінок тортам, тістечкам, печиву, або навіть домашнім рецептам хліба.
Ви також можете варити його з молоком або рослинним напоєм, разом з корицею, анісом та куркумою. Таким чином ви отримаєте смачний пряний зігрівальний напій.
У японській кулінарії маринований імбир часто використовують для комбінації із стравами, такими як суші. Ви, можливо, ніколи не помічали його, коли їли суші, але тут імбир має вигляд помаранчевої пластини з дуже специфічним смаком. Японці додають його, щоб пом’якшити присмак після споживання сирої риби.
Нарешті, кристалізований імбир допомагає вам дуже оригінально прикрасити солодкі і солоні страви. Ви також можете додавати його в гарячий розтоплений шоколад, а потім дати йому охолонути в холодильнику, щоб зробити трохи смачних цукерок з пряним відтінком.
Зображення люб’язно надані Chiot’s Run та Renée S. Suen
- А. А. Добровольный, А. С. Шаламай, Г.М. Войтенко. (2012). Імбир: джерело рослинних ліків багатосторонньої та поліорганної дії. Медицина.
- Еберле Л.В., Коберник А.О., Кравченко І.А. (2017). Аналгетична властивість густого екстракту імбиру. Одеський національний університет імені І.І. Мечникова.