Корисні жири, від яких неможливо погладшати
Під час підбору корисної для здоров’я та низькокалорійної дієти більшість людей припускається типової помилки, повністю виключаючи зі свого щоденного раціону жири через поширену думку, що будь-які жири сприяють набору зайвої ваги. Звісно, ніхто не заперечує, що більшість видів жирів справді негативно впливають на організм, а споживання їх у великих кількостях може призвести до набору ваги. Проте існують і так звані корисні жири, які просто незамінні у повсякденному раціоні. На противагу шкідливим жирам, які спричинюють появу зайвих кілограмів, корисні жири позитивно впливають на організм людини.
Уся правда про їжу з низьким вмістом жирів
Перш ніж обговорити переваги корисних жирів, які не призводять до набору зайвих кілограмів, ми б хотіли детальніше розповісти про продукти з низьким вмістом жирів, так звану “знежирену їжу”.
За останні декілька років продукти з низьким вмістом жирів набули великої популярності. Саме тому багато людей почали включати знежирену їжу до свого щоденного раціону, повіривши у її корисні властивості. Проте мало хто знає, що насправді у знежирених продуктах низький вміст жирів повністю нівелюється такими шкідливими додатками, як цукор та консерванти.
Саме тому, якщо ви прагнете скинути зайві кілограми, ми не рекомендуємо вам купувати продукти з низьким вмістом жирів, які зараз можна зустріти ледь не у кожному магазині.
На противагу цьому, корисні жири допомагають підтримувати тіло у тонусі та навіть сприяють схудненню. Адже саме корисні жири необхідні для засвоєння таких важливих жиророзчинних вітамінів, як A, D, E та К.
5 корисних жирів, від яких ви ніколи не погладшаєте
Ці 5 корисних жирів стануть чудовим доповненням до щоденного раціону та покращать ваше самопочуття. За допомогою них ви зможете відмовитись від інших видів жирів. Дуже скоро ви помітите, що корисні жири допомагають залишатись здоровими та підтримувати нормальну вагу.
Кокосова олія
Кокосова олія є одним із корисних видів жирів. Вона має численні корисні властивості. Донедавна кокосову олію вважали шкідливою для організму, адже вона є насиченим жиром. Проте останні дослідження довели, що насичений жир, який міститься у кокосовій олії, відрізняється від тваринних жирів.
Жири, що містяться у кокосовій олії, є тригліцеридами середньої ланки, які швидко засвоюються організмом та насичують його енергією. Окрім того, ця олія відома своїми протимікробними, антибактеріальними та протираковими властивостями. Також вона покращує травлення, стимулює засвоєння організмом корисних речовин та допомагає запобігти появі діабету та серцевосудинних захворювань.
Горіхи
Горіхи містять величезну кількість поживних речовин, корисних жирів та білків, які є життєво необхідними для хорошого самопочуття та втрати зайвих кілограмів. У цьому продукті міститься альфа-ліноленова кислота, одна із жирних кислот омега-3, яка є надзвичайно корисною для серця. Окрім того, ця кислота допомагає контролювати рівень холестерину в організмі та запобігає появі проблем із серцево-судинною системою.
У горіхах міститься амінокислота під назвою L-аргінін, яка зміцнює імунну систему, покращує роботу серця та запобігає появі різних захворювань. Завдяки високому вмісту клітковини горіхи допомагають знижувати рівень холестерину та цукру в організмі. Водночас, вітамін Е, на який також багатий цей продукт, робить горіхи потужним антиоксидантом.
Авокадо
Цей корисний та смачний фрукт багатий на ефірні олії та корисні жири, які є надзвичайно корисними для організму. У авокадо міститься потужний антиоксидант глутатіон. Він допомагає очистити організм від токсинів та вивести з нього важкі метали, а також бореться з вільними радикалами. Крім того, авокадо є джерелом фолієвої кислоти, вітаміну Е та багатьох інших поживних речовин.
Насіння
Насіння є важливим джерелом омега-3 жирних кислот, вітаміну Е, клітковини та білків. Окрім цього, у насінні міститься багато магнію, селену та цинку. Ці поживні речовини допомагають покращити роботу серця та запобігають появі багатьох захворювань.
Найкориснішими для організму є насіння таких рослин:
- Льон;
- Чіа;
- Гарбуз;
- Соняшник.
Оливкова олія
Оливкова олія стане одним із найкращих союзників у приготуванні корисних страв та турботі про здоров’я. Цю олію, що є чудовим джерелом корисних жирів, можна використовувати для тушкування м’яса та овочів, приготування салатів та різноманітних заправок до багатьох страв.
Оливкова олія відома завдяки своєму високому вмісту мононенасичених жирів, хлорофілу, що є потужним антиоксидантом, каротиноїдів та вітаміну Е. Завдяки своїм чисельним корисним властивостям оливкова олія зменшує кров’яний тиск, допомагає запобігти появі ракових клітин, покращує стан хворих на діабет та допомагає підтримувати здорову вагу.