Корисні та легкі рецепти заправок

Заправка ідеально підходить для смачного, здорового салату. Не пропустіть ці поживні та ароматні рецепти заправок у збалансованому раціоні.
Корисні та легкі рецепти заправок

Останнє оновлення: 27 травня, 2019

Здорові рецепти заправок є найкращим варіантом для додавання смаку до свіжого смачного салату. Це може бути ідеальний спосіб перетворити просту страву на щось надзвичайне.

Для того, щоб салат був справді апетитним, вам потрібно пропустити традиційні інгредієнти і зробити соус або заправку, які додають смаку. Ці рецепти заправок також дадуть вам змогу заохотити прискіпливих дітей і навіть дорослих їсти салати на регулярній основі.

У цій статті ми подивимося на здорові рецепти заправок.

Здорові рецепти заправок зі спеціями

рецепти заправок для салатів
Це ідеальна заправка для салатів з бобових або тунцем.

Інгредієнти

  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • 1 столова ложка гірчиці (20 г)
  • 2 столові ложки білого оцту (30 мл)
  • сіль за смаком

Приготування

  • Змішайте всі інгредієнти в мисці, поки не утвориться густа однорідна паста.
  • Подавайте салат і додайте заправку зверху.

Заправка «Цезар»

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка дижонської гірчиці (5 г)
  • 2 анчоуси
  • сік ½ лимона
  • 1 чайна ложка соусу Вустершир (5 г)
  • ½ буханця черствого хліба
  • 1 яєчний жовток
  • 1 склянка оливкової олії (250 мл)
  • ½ зубчика часнику
  • ¼ чашки сиру пармезан (50 г)
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  • Розімніть черствий хліб, помістіть його в духовку і посипте трохи олією та сіллю.
  • Випікайте близько 15 хвилин, і ви отримаєте хрусткі грінки.
  • Використовуйте ступку, щоб розім’яти анчоуси в пасту.
  • Додайте чайну ложку гірчиці, лимонний сік, соус Вустершир і чорний перець до пасти з анчоуса.
  • Поступово додайте оливкову олію і перемішуйте далі, поки не отримаєте консистенцію майонезу.
  • Наприкінці додайте Пармезан і грінки.

Заправка з медом

рецепти заправок з медом

Інгредієнти

  • 3 столові ложки яблучного оцту (45 мл)
  • 1 столова ложка меду (25 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • перець

Приготування

  • Змішайте всі інгредієнти в мисці, поки вони не будуть ідеально змішані.
  • Подавайте зверху салату.

Заправка з манго

рецепти заправок з манго

Інгредієнти

  • 1 стиглий манго
  • сік 1 лимона
  • 2 чайні ложки порошку карі (30 г)
  • олія
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  • Змішайте всі інгредієнти вручну або в блендері.
  • Олію додавайте потроху наприкінці.
  • Подавайте і насолоджуйтеся.

Тайська заправка

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка коричневого цукру (5 г)
  • сік 2 лаймів
  • ½ зубчика часнику
  • 2 столові ложки рибного соусу (30 мл)
  • 1 перець чілі

Приготування

  • Подрібніть зубчик часнику і змішайте всі інгредієнти до однорідності.
  • Повільно додайте до свого салату і насолоджуйтеся!

Заправка з полуницею

Інгредієнти

  • ⅔ миски свіжої полуниці (100 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • ½ чайної ложки перцю (3 г)
  • 1 чайна ложка насіння чіа (5 г)
  • ½ столової ложки яблучного оцту (5 мл)
  • 1 чайна ложка коричневого цукру (5 г)
  • сіль за смаком

Приготування

  • Наріжте полуницю, додайте оцет і цукор.
  • Нехай маринується не менше 10 хвилин.
  • Додайте цю суміш до блендера разом з іншими інгредієнтами.
  • Добре перемішайте і подавайте.

Заправка з горіхами

Інгредієнти

  • 2 столові ложки оцту (30 г)
  • 5 столових ложок оливкової олії (75 мл)
  • 2 столові ложки горіхів (25 г)
  • 2 столові ложки мигдалю (30 г)
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  • Подрібніть горіхи та мигдаль у ступці.
  • Додайте олію, оцет, сіль і перець за смаком.
  • Подавайте і насолоджуйтеся.

Заправка з петрушкою

Інгредієнти

  • 1 столова ложка винного оцту (15 мл)
  • 1 пучок петрушки
  • 4 столові ложки оливкової олії (60 мл)
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  • Листя петрушки промийте й подрібніть дуже тонко.
  • У миску додайте олію, оцет, сіль і перець.
  • Ретельно змішайте всі інгредієнти.
  • Подавайте і насолоджуйтеся.

Соєва заправка

Інгредієнти

  • 3 столові ложки рисового оцту (45 мл)
  • 4 столові ложки оливкової олії (60 мл)
  • 3 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом солі (45 мл)
  • ½ манго
  • ½ огірка
  • 1 червона цибуля

Приготування

  • Ретельно змішайте всі рідкі інгредієнти, а потім додайте тверді інгредієнти.
  • Подавайте негайно.

Легка заправка

Інгредієнти

  • 1 червоний перець (40 г)
  • 1 зелений перець (30 г)
  • ½ цибулі (50 г)
  • ½ склянки яблучного оцту (100 мл)
  • оливкова олія

Приготування

  • Усі тверді інгредієнти промийте і дрібно наріжте.
  • Змішайте в мисці, полийте олією і оцтом.
  • Поставте маринуватися в холодильник на 2 години і подавайте.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.