Корисний джем для зміцнення імунної системи

Лютий 21, 2019
Звісно, нині в кожному магазині можна знайти великий вибір джемів на будь-який смак. Утім, ми рекомендуємо власноруч приготувати натуральний джем для зміцнення імунної системи, адже таким чином ви зможете бути певні у його безпечності та високій якості.

А чи знали ви, що з метою зміцнення імунної системи можна використовувати такий звичний смаколик, як фруктовий джем?

Не забувайте, що імунна система людини відповідає за ефективну роботу захисних механізмів, які зміцнюють тканини внутрішніх органів та не дають хвороботворним мікроорганізмам та вірусам атакувати організм людини.

Органи імунної системи складаються з лімфатичної тканини, яка також становить частину кісткового мозку.

Разом ці органи мають здатність продукувати антитіла, які знешкоджують та запобігають накопиченню антигенів, перш ніж останні встигають спричинити різноманітні серйозні внутрішні розлади.

Основна проблема полягає у тому, що ціла низка різних зовнішніх та внутрішніх факторів не дозволяють імунній системі виконувати свої функції належним чином. Якщо ж імунітет падає, людина стає набагато вразливішою до небезпечних інфекцій та хронічних захворювань.

З метою профілактики подібних порушень необхідно завжди дотримуватися активного способу життя. Рекомендуємо також дрдати до щоденного раціону певні корисні продукти, які мають здатність посилювати імунітет. Для прикладу, ви можете внести до свого раціону натуральний джем для зміцнення імунної системи.

Звісно, є багато поживних продуктів та страв, які здатні покращити роботу органів імунної системи, проте сьогодні ми б хотіли розповісти вам про рецепт неймовірно корисного та смачного мандаринового джему.

Цей фруктовий джем є дуже простим у приготуванні, а ще він характеризується високим вмістом вітаміну С. За умови вживання джему з мандаринів ви зможете поповнити запаси енергії, при цьому не ризикуючи втратити привабливі форми, адже цей смаколик є низькокалорійним.

А ви готові спробувати натуральний джем з мандаринів?

Мандариновий джем для зміцнення імунної системи

мандариновий джем для зміцнення імунної системи

Цей фруктовий джем справді заслуговує того, щоб стати частиною вашого щоденного раціону, якщо ви хочете забезпечити організм незамінними поживними речовинами та зміцнити його захисні механізми.

Серед основних переваг мандаринового джему варто виділити його абсолютно натуральні складники, низьку калорійність та високий вміст вітаміну С, який і стимулює зміцнення імунної системи.

Окрім вітаміну С до складу цього фруктового смаколика входять такі вітаміни та мінерали:

  • Вітаміни А та Е, а також вітаміни групи В
  • Калій
  • Фосфор
  • Кальцій
  • Магній
  • Клітковина
  • Амінокислоти

Яким чином мандариновий джем впливає на зміцнення імунної системи?

вплив джему на роботу імунної системи

Зверніть увагу: оскільки до складу цього джему входить цукор, він не підходить до вживання діабетикам. Утім, завдяки високому вмісту вітаміну С джем із мандаринів є незамінним для посилення імунітету та зміцнення імунної системи.

Цей поживний вітамін покращує захисну реакцію організму на атаки патогенних мікроорганізмів. Оскільки вітамін С має здатність підтримувати фагоцитарну дію клітин, він також допомагає організму краще розпізнавати віруси та хвороботворні бактерії.

За умови регулярного вживання продуктів з високим вмістом вітаміну С захисні механізми організму вчасно активуються, а також суттєво знижується ризик розвитку ускладнень, пов’язаних із грипом, застудою та інфекціями сечових шляхів.

Оскільки свіжі мандарини містять багато антиоксидантів, джем на їхній основі є незамінним продуктом для боротьби з вільними радикалами, які пригнічують роботу імунної системи та пошкоджують клітини внутрішніх органів.

Якщо ви додасте мандариновий джем до свого раціону на постійній основі, то зможете скористатися такими перевагами цього продукту:

  • Джем із мандаринів допомагає запобігати появі та допомагає лікувати інфекції дихальних шляхів
  • Він прискорює загоєння поверхневих ран
  • Фруктовий джем знижує ризик розвитку інфекцій сечових шляхів
  • Він стимулює виведення з організму токсинів та важких металів
  • Мандариновий джем стимулює синтез колагену та зміцнює хрящі
  • Він підвищує рівень розумової та фізичної енергії в організмі.

Як власноруч приготувати мандариновий джем у домашніх умовах?

банка з мандариновим джемом

Приготувати мандариновий джем у домашніх умовах дуже легко. До того ж, для його виготовлення вам знадобляться тільки прості та доступні інгредієнти.

Усе, що вам знадобиться крім мандаринів – це органічний цукор та трохи свіжого лимонного соку.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжих мандаринів
  • цедра 1 мандарина (у натертому вигляді)
  • сік 1/2 лимона
  • 1 1/4 склянки органічного цукру (250 г)

Спосіб приготування:

  • Очистіть мандарини від шкірки. Цедру одного з них залиште для приготування джему.
  • Обов’язково почистьте всі шматочки від білих перегородок між секторами фрукта та насінин, якщо вони є.
  • Після того, як ви очистили всі шматочки мандарину, помістіть їх у невелику каструлю та покладіть на середній вогонь разом з мандариновою цедрою та лимонним соком.
  • На бажання ви можете додати трохи води для того, щоб суміш після приготування була більш однорідною.
  • Щойно текстура суміші почне нагадувати джем, почніть поступово додавати до неї органічний цукор.
  • Варіть джем на малому вогні, постійно помішуючи дерев’яною або силіконовою лопаткою для того, щоб суміш не прилипла до стінок каструлі та не підгоріла.
  • Орієнтовний час приготування мандаринового джему становить 25-30 хвилин.
  • Коли ви будете задоволені консистенцією джему, зніміть його з вогню та залиште охолоджуватися при кімнатній температурі на 15 хвилин.
  • Зберігати готовий мандариновий джем необхідно у герметичній банці, яку попередньо потрібно стерилізувати.

Рекомендації до вживання:

  • Джем з мандаринів чудово смакуватиме на сніданок зі шматочком хліба або щойно підсмаженим тостом.
  • Ми рекомендуємо з’їдати не більше ніж дві столові ложки джему (приблизно 40 г) на день.

А вам припав до вподоби цей простий рецепт неймовірного смаколика? Тоді неодмінно спробуйте приготувати його в домашніх умовах, щоб насолодитися чудовим смаком та поповнити запаси поживних речовин в організмі.

  • Shailja Chambial et al. “Vitamin C in Disease Prevention and Cure: An Overview”, Indian J Clin Biochem. 2013 Oct; 28(4): 314–328.
  • Carr AC, Maggini S, “Vitamin C and Immune Function.”, Nutrients. 2017 Nov 3;9(11). pii: E1211. doi: 10.3390/nu9111211.
  • Abel AngJuliet M. PullarMargaret J. CurrieMargreet C.M. Vissers, “Vitamin C and immune cell function in inflammation and cancer”,