Рецепт джему з карамелізованої цибулі

Рецепт джему із цибулею надзвичайно простий у приготуванні. До того ж він має безліч корисних властивостей.
Рецепт джему з карамелізованої цибулі

Останнє оновлення: 03 грудня, 2018

Цибулевий джем безсумнівно вразить ваших гостей, і вони з’їдять його до останньої ложки! Він стане чудовим гарніром до ваших звичних страв та прекрасно смакуватиме з закусками, м’ясними стейками, рибою і сирами. Цей рецепт джему дозволить вам відкрити нову сторінку у кулінарному мистецтві.

Ми навчимо вас готувати солодкий цибулевий джем. Він простий у приготуванні, проте саме він додасть вашим звичним стравам необхідної пікантної нотки.

Усім відомо, що цибуля є надзвичайно корисним продуктом. Незалежно від того, у якому вигляді ви її споживаєте, цибуля залишається здоровою та надзвичайно смачною їжею

Цибуля є одним із основних продуктів у нашому щоденному раціоні та звичних нам стравах, оскільки вона набуває шаленої популярності останнім часом. Спробуйте самі побільше додавати її до страв, і ви підсадите на неї усю свою сім’ю.

Корисні властивості цибулевого джему

  • Протианемічні властивості: Цибуля є чудовим джерелом заліза, фосфору та вітаміну Е, які допомагають підтримувати баланс еритроцитів у крові.
  • Сечогінні та очищувальні властивості: Завдяки високому вмісту калію, цибуля допомагає виводити зайву рідину з організму та регулювати кров’яний тиск.
  • Джерело вітаміну В: Цибуля є чудовим джерелом вітаміну В та магнію, які є важливими для відмінного функціонування нервової та м’язової систем. Отже, цибуля є відмінним джерелом енергії, яка покращуватиме ваш стан здоров’я з кожним днем.
  • Антиоксидант: Завдяки вітамінам А та С, які містяться у цибулі, та флаваноїдам, наш організм може отримати достатню кількість антиоксидантів.
  • Допомагає при закрепах: Цибуля добре допомагає при закрепах та регулює діяльність травної системи, при цьому захищаючи наш організм від кишкових паразитів.

Рецепт джему із цибулею
Рецепт цибулевого джему

Рецепт джему із цибулею здивує вас ще й надзвичайною простотою у приготуванні. Перш за все, вам знадобляться скляні банки із євро кришками для того, щоб зберігати готовий джем.

Цей рецепт розрахований на 1 кілограм готового цибулевого джему, тому підрахуйте самі, скільки саме джему ви хочете зробити, щоб мати можливість поласувати ним, коли трапиться нагода.

Цибулю краще запекти у духовці, а не варити у воді. Саме так ви доб’єтеся більш пікантного смаку, хоча на якості готового джему це ніяк не відіб’ється. Дехто навіть полюбляє запікати цибулю на грилі, тому остаточний вибір за вами.

Інгредієнти:

  • 1 кг зеленої цибулі
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  • Застеліть деко для запікання листом алюмінієвої фольги. Почистьте цибулю та добре її промийте. Викладіть промиту цибулю на деко, полийте її невеликою кількістю оливкової олії та трішки посоліть.
  • Увімкніть духовку на 200°C та запікайте цибулю протягом 35-40 хвилин. Час від часу цибулю слід перевертати, щоб вона рівномірно просмажилася з кожного боку.
  • Після цього витягніть деко з цибулею із духовки та зачекайте, поки цибуля трохи охолоне. За той час з’єднайте у каструлі три склянки води та 500 г цукру. Додайте до цієї суміші запечену цибулю та готуйте її на середньому вогні близько 30 хвилин.
  • Необхідно постійно помішувати суміш, щоб вона не пригоріла та не прилипла до дна каструлі. Суміш поступово густішатиме та карамелізуватиметься, набуваючи бурштинового кольору та апетитного запаху.
  • Слідкуйте за тим, щоб джем не підгорів, бо всього лише невелика кількість підгорілої цибулевої карамелі може зіпсувати смак усього продукту.
  • Залиште суміш на 10 хвилин. За цей час вона ще трохи загусне. Після цього можете розливати джем по банках. Якщо ви хочете зберегти його до зими, прогрійте банки у кип’ятку.
  • Коли ви щільно закриєте усі банки, просто викладіть їх у каструлю із гарячою водою. Як тільки почуєте характерний звук “пострілу”, це означатиме, що ваші банки готові до зберігання!

Ми поділились із вами рецептом карамелізованого цибулевого джему, проте є багато інших варіацій. Дехто любить додавати бальзамічний оцет, вершкове масло та 225 г коричневого цукру на таку ж кількість цибулі, а дехто навіть додає трохи меду.

Наш рецепт значно простіший, проте він подарує вам насолоду від надзвичайного смаку запеченої цибулі у кожній ложечці. Якщо ви любите поєднувати кислі і солодкі продукти та обожнюєте кулінарні експерименти – цей рецепт саме для вас!

Спробуйте поласувати цим джемом разом із цільнозерновими хлібцями (як на малюнку). Шматочок козячого сиру та ложка цибулевого джему – смачна та оригінальна закуска, що не залишить байдужим жодного вашого гостя!




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.