Лікувальне застосування харчової соди
Харчова сода, для багатьох лікарів, це як реальне доповнення до багатьох лікувальних процедур. Це чудова хімічна сполука, яку вважають доступним і практичним засобом від різних захворювань. Ви хочете знати, як саме можна отримати вигоду з харчової соди? Якщо так, то читайте далі!
Харчова сода і здоров’я нирок
Харчова сода є прекрасним помічником для всіх, хто страждає від проблем з нирками. Оскільки харчова сода є природним електролітом (бікарбонат натрію), вона допомагає регулювати кислотність крові (рівень рН). Це чудовий спосіб допомогти ниркам виконувати їх природну функцію. Наприклад, у тих, хто страждає від проблем з нирками, рівень бікарбонату в організмі часто значно падає, а дуже низький рівень може призвести до ацидозу ниркових канальців.
Тому було б добре приймати столову ложку харчової соди, розчинену у воді, після кожного обіду, щоб збалансувати рівень рН крові, тим самим покращуючи метаболічні функції організму. Це варто мати на увазі.
Інфекції сечовивідних шляхів
Інфекції сечовивідних шляхів надзвичайно поширені, зокрема серед жінок. Тим не менш, ми можемо їх вилікувати – на додаток до антибіотиків, запропонованих лікарем – содою і лимоном. У поєднанні ці два елементи допоможуть зменшити біль і печіння, викликані інфекцією сечовивідних шляхів. Ця перевага зумовлена насамперед лужним розчином, що робить сечу менш кислою, і тому зменшує опік сечовидільної системи, яка більш роздратована, ніж зазвичай. Це простий засіб, який гідно оцінять жінки: у склянці води розчиняють столову ложку харчової соди, а потім просто додають сік половини лимона.
Дізнатись більше: 8 засобів для профілактики інфекції сечовивідних шляхів
Харчова сода для очищення товстої кишки
Чистка товстої кишки необхідна для підтримання здоров’я нашого організму. Іноді ця частина кишківника насичується токсичними елементами і дріжджами, не даючи організму переробляти сіль і отримувати необхідні вітаміни, як от вітамін К. Все це, так чи інакше, буде впливати на наше здоров’я, навіть якщо ми цього не помічаємо. Харчова сода діє як чудова анти-кислота, яка здатна виводити токсини з нашого шлунково-кишкового тракту.
Якщо ми додамо трави до соди, розчиненої у воді, ми допоможемо запобігти закрепу і зміцнимо нашу імунну систему, збільшуючи проліферацію корисних бактерій, які допомагають очистити наші тіла від шкідливих елементів.
Харчова сода для поліпшення травлення
Скоріш за все, ви знаєте про таке лікування, як прийом харчової соди, розчиненої у воді, після їжі, і, ймовірно, ви вже застосовували цей метод після ситної жирної вечері. Коли у нас, наприклад, розлад шлунку, ми зазвичай відчуваємо неприємну нудоту, набряк і печіння в грудях; в цих випадках дуже корисно приймати харчову соду, щоб розколоти жири і таким чином допомогти травленню в шлунку.
Читайте також: Чотири лікувальні засоби на основі харчової соди
-
Якщо ви часто відчуваєте печію, не змарнуйте нагоду випити склянку води зі столовою ложкою харчової соди, щоб відчути полегшення. Печія усувається шляхом нейтралізації надлишку кислоти, тим самим знижується дискомфорт і відчуття печіння. Але будьте обережні, якщо ви відчуваєте печію два-три рази на тиждень, вам слід проконсультуватися з лікарем, щоб перевіритися на інші захворювання. Здоров’я має бути на першому місці.
Харчова сода для схуднення
Ви коли-небудь чули, що харчова сода може допомогти спалювати жир? Це правильно, і це відбувається зокрема тому, що цей природний хімічний елемент дає нам відчуття ситості і задоволення. Але це ще не все – додайте трохи харчової соди до води і їжі, і це зробить їх більш лужними, тим самим підвищить рН крові. Все це допомагає організму засвоювати і спалювати жири.
Експерти говорять, що лужні елементи перетворюють жир в м’язи і енергію. Якщо, з іншого боку, ми споживаємо білий цукор і борошно, ми робимо зворотне; тобто, ми спалюємо м’язи і зберігаємо жир. Але якщо ми п’ємо лужну воду, ми усуваємо кислотні відходи, збалансовуємо рН крові і втрачаємо вагу. Отже, рекомендовано пити склянку води з содою (одну ложку) один або два рази на день. Але пам’ятайте, ніколи не приймайте більше, ніж три столові ложки соди на день, бо вона може стати шкідливою.
Підсумовуючи, зауважимо, що ця природна хімічна сполука є хорошим доповненням до нашого раціону. Це союзник нашого здоров’я, який підвищує функцію нирок і баланс рН крові. Але пам’ятайте, що це лише доповнення. Якщо ми страждаємо від якоїсь хвороби, лікарі повинні повідомити нам про найбільш доцільне лікування.
- Romero, X., Navarro, P., & Noguera, J. (2005). Acidez y pH. Escuela Venezolana para la Enseñanza Química.
- Miller, M. (2012). Alcalinidad. Parámetros Fisico-Químicos.
- Jones, L. V. (2012). Acidosis tubular renal. Boletin Medico Del Hospital Infantil de Mexico. https://doi.org/10.1016/B978-84-9113-015-4/00529-3
- Bodas, R., Fernández, B., Giráldez, F. J., López, S., & Mantecón, A. R. (2009). Efecto de niveles de suplementación con bicarbonato de sodio en el consumo alimentario y el comportamiento animal de ovinos de ceba. Revista Cubana de Ciencia Agrícola.