Мусака: рецепт грецької страви без зайвих зусиль

Якщо ви любите грецьку кухню, але не знаєте, як приготувати класичну страву під назвою мусака, наша стаття саме для вас. Ми розповімо простий і надзвичайно смачний рецепт, який стане окрасою вашого столу. Неодмінно візьміть його на замітку.
Мусака: рецепт грецької страви без зайвих зусиль

Останнє оновлення: 09 травня, 2019

Хочете дізнатися, як смакує справжня мусака? У нашій статті ви відкриєте для себе покроковий традиційний рецепт цієї страви. Вам навіть не доведеться їхати в Грецію, щоб насолодитися мусакою.

Грецька мусака – це смачна страва, яку неодмінно варто приготувати. Хоча її часто плутають зі звичайною лазаньєю, насправді це зовсім різні рецепти.

У цій статті ми розповімо про кроки, які допоможуть приготувати традиційну мусаку. Ви зможете отримати неймовірну вечерю або здивувати гостей на будь-якому святі.

Грецька мусака в різних варіаціях

Сьогодні мусака готується в різних куточках світу й має безліч рецептів. Саме тому знайти її оригінальну версію досить складно.

Кожна варіація має особливий смак і свої нотки. Ось чому сьогодні ми вирішили розповісти вам, з чого складається традиційна грецька мусака та як її приготувати.

У вас вийде справжнісінька традиційна грецька страва.

Хоча цей рецепт потребує досить багато часу та зусиль, щойно ви наб’єте собі руку, усе стане простіше. Ви побачите, що насправді мусака – це легко.  Тим більше, з нашими докладними покроковими порадами.

Дізнайтеся більше рецептів тут: Як приготувати салат з квасолею: 2 цікаві рецепти

Традиційна грецька мусака

Інгредієнти

  • 2 середні цибулини або 1 велика
  • 6 баклажанів середнього розміру
  • Фарш із баранини (400 грам)
  • Тертий сир (150 грам)
  • 2 великі яйця
  • Мелена кориця
  • Мускатний горіх
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Сіль
  • Свіжомеленй перець
грецька мусака

Приготування

1. Баклажан

  • Помийте, почистіть і поріжте баклажани довгими смужками.
  • Після цього покладіть їх у каструлю з водою. Поваріть баклажани протягом двох хвилин.
  • Зніміть баклажани з плити та зцідіть воду.
  • Приправте їх сіллю.
  • Щедро полийте оливковою олією сковорідку.
  • Посмажте приправлені баклажани. 
  • Коли вони будуть готові, зніміть їх із сковорідки, перекладіть на тарілку, накриту паперовим рушником (це необхідно, щоб прибрати надлишок олії).

2. М’ясо

  • Дрібно наріжте цибулю.
  • Після цього перекладіть цибулю на сковорідку, змазану оливковою олією.
  • Перш ніж цибуля стане прозорою, додайте фарш із баранини.
  • Зачекайте, доки все не приготується.
  • Додайте столову ложку кориці та мускатного горіха.
  • Коли м’ясо приготується, додайте тертий сир.
  • Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

3. Фінальні кроки для приготування мусаки

  • Попередньо нагрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
  • Викладіть усі інгредієнти на тарілку.
  • Розкладіть смужки баклажана на низ форми для випікання.
  • Додайте м’ясо.
  • Додайте зверху ще один шар баклажанів.
  • Викладайте шари, чергуючи їх, доки не закінчаться інгредієнти.
  • Насамкінець збийте яйця та вилийте їх, додайте тертий сир.
  • Запікайте мусаку протягом 30 хвилин.

Традиційний грецький рецепт

Як ви вже, мабуть, зрозуміли, грецька мусака готується досить просто. Насправді все значно легше, ніж знається на перший погляд. Крім того, порція буде достатньо велика, щоб пригостити багатьох людей.

Також варто зазначити, що вона містить дуже корисні інгредієнти, які варто додати до свого раціону.

Ви можете доповнити мусаку салатом. Наприклад, змішайте шпинат, помідор і спаржу. Такий салат стане чудовим доповненням до основної страви.

Сподіваємося, ви неодмінно спробуєте цей традиційний рецепт, адже сама думка про смачну мусаку шалено розпалює апетит. Ви можете використовувати інший вид м’яса або не додавати цибулю, щоб випробувати різні варіації оригінальної страви.

Проте ми радимо почати з нашого рецепту. Це чудовий шанс спробувати щось незвичне й потішити свій шлунок. Крім того, якщо ви ніколи раніше не їли баклажан, це чудова можливість спробувати його. Неодмінно запишіть собі цей рецепт!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.